Empanadat ja pikasalsa

Resepti - Dipit ja lisäkkeet Resepti - Kotikeittiöstä Resepti - Mex Mex

Empanadat eli täytetyt lihapasteijat ovat espanjalainen klassikko josta Poppamies ei voi kieltäytyä! Empanadat voi täyttää miltei millä vain, mutta tällä kertaa teimme perinteisen jauhelihatäytteen Poppamiehen mausteilla! Lisukkeeksi väsäiltiin vielä pikasalsa.

Emanadat – Ainekset

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 pieni purkki maissia
  • 2 rkl Poppamies Mexican RUB
  • öljyä
  • 1 pkt voitaikinalevyjä
  • kananmuna voiteluun

Kuutioi sipuli ja tomaatit. Kuumenna pannulla öljyä ja ruskista jauhelihat. Mausta Mexican RUBilla. Lisää pilkottu sipuli ja kuullottele hieman. Lisää tomaatti ja anna lämmetä. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää maissit täytteeseen.

Ota kohmeisesta voitaikinasta pohjat pyöreällä muotilla ja kaulitse ne ohuemmiksi. Voitele taikinan reunat ja lisää ruokalusikallinen jäähtynyttä täytettä jokaiseen empanadaan. Taittele taikina kiinni ja painele reunat haarukalla umpeen. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Pikasalsa – ainekset

Pilko sipuli, tomaatit ja korianteri. Sekoita ainekset kulhossa Salsa Rojan kanssa ja purista sekaan hieman limen mehua.