Poppamiehen Joulusinapit

Resepti Resepti - Dipit ja lisäkkeet resepti - joulu

Voit maustaa samasta erästä useamman erilaisen

Voit maustaa samasta erästä useamman erilaisen

Moni valmistaa joulupöytään myös oman sinapin ja onhan se hauskaa tekemistä mutta muutama sudenkuoppa siinäkin on. Tässä esittelemme 4 eri tapaa maustaa sinappi ja kuinka valmistaa sinappi paakkuuntumatta. Voit käytännössä maustaa sinappeja oikeastaan kaikilla Poppamiehen maustekastikkeilla. Tässä omasta mielestämme parhaat!

estä paakkuuntuminen – Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään

Ainakin omalla kohdalla yleisin ongelma on se, että sinappijauhe paakkuuntuu vaikka sen sekoittaisi kylmäänkin kermaan. Siivilöinti on yksi tapa, mutta se on hieman työläs ja yleensä sottaava tapa 🙂

Sokeri on paljon karkeampaa ja voit hyödyntää sitä sekoittamalla sinappijauhon sokerin sekaan jo ennen sekoittamista kerman kanssa, kts kuva. Suurin jäljellejäävä sudenkuoppa on pohjaan palaminen, älä laita levyä täysille ja sekoita tasaisesti 😉

Alla tehty sinappipohja tekee makean mutta vahvan sinapin. Sinappijauheen määrää voit vähentää esim 1,5 desiin jos haluat miedosti sinappisen sinapin.

Sinappijauho on monesti hieman paakkuista koska se on niiin hienojakoista

Sinappijauho on monesti hieman paakkuista koska se on niiin hienojakoista

karkeampi sokeri autaa tasaamaan paakut

Sinappijauhoa karkeampana sokeri auttaa tasaamaan paakut

Ainekset ja valmistus:

Sinappipohja:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2,5 dl sinappijauhoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl omenaviinietikkaa (lisää maustamisvaiheessa)
  1. sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään (sekoita pallovatkaimella, haarukalla, vispilällä tms), sekoita riittävästi, että paakut hajoavat
  2. kaada kerma kattilaan ja levy ”neloselle”, kaada heti sekoitettu sinappijauhe-sokeri perään ja sekoita vispilällä rauhallisesti koko prosessin ajan. Kun seos on kuumaa ja lähellä kiehumispistettä, ota sinappi levyltä sivuun heti kun kuplia alkaa nousta
  3. mausta kuuma sinappi, ohjeita eri versioihin alla.
  4. purkita sinappi ja keksi räyheät etiketit 🙂

Barbados-sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin omenaviinietikan lisäksi 1-2 rkl Poppamies Barbados -kastiketta. 1 rkl tekee medium-tulisen ja 2 rkl hieman tulisemman.

Jalosavu-sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin omenaviinietikan lisäksi 1-2 rkl Poppamies Jalosavu -kastiketta. 1 rkl tekee hieman savuisen sinapin ja 2 rkl enemmän savuisen.

Savuchili-sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin omenaviinietikan lisäksi 1-2 rkl Poppamies Savuchili -kastiketta. 1 rkl tekee miedon ja 2 rkl lähemmäs keskitulisen sinapin.

Irish coffee -sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin

Tekeytyminen

Sinappi on käytännössä valmista nautittavaksi heti kun se on jäähtynyt jääkaapissa mutta aromit tulevat parin päivän aikana vielä paremmin esiin. Viikossa maku on jo täysin tekeytynyt, voit myös maustaa vahvemmin jos aiot syödä sinapin heti 🙂