Mex Mex

1 of 1

Poppamiehen Pulled Pork Tacot

Tacot ovat huippuhelppoa ja maukasta ruokaa, varsinkin jos jääkaappiin on jäänyt nyhtöpossun, brisketin tai grillatun kanan jämiä. Tässä ohjeessa on käytetty nyhtöpossua, mutta tokihan sen sijaan voi käyttää mitä vaan muutakin lihaa, nyhtökauraa tai vaikka grillattua halloumia! AINEKSET JA VALMISTUS 2:lle 6-8 tacoa 300-400 g…

27/03/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen kanapizzaa

  Itsetehty pizza grillissä on varmaan jokaisen grillaajan lemppariruokia! Hyvä pohja ja soossi, siitä se lähtee. Tässä pizzassa mennään Poppamiehen Mex Mex -mauilla, ja hyvin mennäänkin! Ihan kesto- suosikkiainesta!   AINEKSET JA VALMISTUS 4:lle Pohja 4 dl kädenlämpöistä vettä 25 g tuorehiivaa 2 1/2 dl durum…

24/03/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen Mex Mex-kanakeitto

  Kun kurkusta kuuluu vain kähinää ja nokka on punaisempi kuin Petterillä, on aika keitellä Poppamiehen Mex Mex-kanakeitto. Tämä keitto saa synkät pilvet haihtumaan ja mielen iloiseksi, edes hetkiseksi. Ja kyllä tämä keitto maistuu muuten ihan terveenäkin, kokeile vaikka!   AINEKSET JA VALMISTUS 2:lle 3 maustamatonta…

13/03/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen MexMex-maissia

  Keitetty tai grillattu maissi on ihan paras lisuke, paitsi ehkä ensitreffeille. Maissi maustetaan perinteisesti voilla ja suolalla, mutta Poppamies maustaa maissin tietty hiukka rouheemmin, tällä kertaa Poppamies Mexcian Rubilla. AINEKSET JA VALMISTUS 2 kpl esikeitettyä maissia ½ dl sulaa voita 2 tl Poppamies Mexican Rub 1 tl…

07/03/2017 | Viivi Laube-Pohto

Aamiaisburrito ruoantähteistä

Keneltäpä ei silloin tällöin jäisi edellisiltä päiviltä kaikenlaista jääkaappiin illanistujaisten, grillaushetkien tai vain viikon päivällisten jäljiltä. Karibian alueella reissatessani tuli tutuksi, että tähteet käytetään seuraavan päivän aamupalaan ja usein juuri burriton muodossa. Jämien puuttuessa voit tietenkin…

05/03/2017 | Poppamies

Poppamiehen hodarit

Se kun nalkuttava pikkunälkä alkaa huutelemaan korvan juurella, saa sen lannistettua näppärästi Poppamiehen hodarilla. Tämä herkku nousee nopeasti, ja on niin makoisa, että johan loppuu tuo nakertava huutelu! AINEKSET JA VALMISTUS muutama hodarisämpylä per ruokailija yhtä monta mausteista nakkia per ruokailija (chili- tai…

21/02/2017 | Viivi Laube-Pohto

Meksikolainen rapu-chevichesalaatti

Luksusmaisesta ulkonäöstään huolimatta cheviche on helppo tehdä ja guacamolessakaan ei kauaa nokka tuhise. Tämä taipuu helposti isommassa kulhossa tarjoiluun tai yksittäisinä annoksina, monasti teen pienen patongin väliin ja nautiskelen välipalana. Tehdään ensin guacamole ja laitetaan se jääkaappiin tekeytymään. AINEKSET JA…

25/10/2016 | Poppamies

Poppamiehen Guacamole

  Useimmille tuttu ja varsinkin kaikkeen Meksikolaiseen ruokaan pakollinen lisäke. Se on erittäin helppo tehdä ja tässä simppeli resepti miten maustat sen Poppamiehen tyyliin. ainekset ja valmistus 2 kpl avokado (syöntikypsä) 1 limen mehu 1 rkl Poppamies Salsa Verde (tai oman maun mukaan) 2/3 rkl sokeria 1 tl mustapippuri 1/2 tl…

05/07/2016 | Poppamies

Kanaquesadillat

KanaQuesadillat sekä chili-valkosipuli fraiche Päätin tehdä hieman erilaisia quesadilloja kuin aikaisemmin tänne meidän reseptiblogiin on tehty. Nämä quesadillat tehdään siten, että kokonainen tortillalätty asetetaan pannulle, ladotaan täytteet ja tämän jälkeen laitetaan toinen tortilla päälle. Mex Mex ranskankerma: 1 dl…

11/02/2016 | Poppamies

Poppamies mex mex-makkara

Tulipa hommattua tuollainen Kenwoodin MG510 lihamylly ja pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan. Hemmetin hyvän tuntuinen laite ja toimii kyllä tällai kotioloissa makkaran tekoon sekä lihojen ja kasvisten jauhamiseen. Mukana laitteessa tulee makkarasuppiloita 2 eri kokoa. Makkaraan kannattaa aina hommata reilulla…

11/02/2016 | Poppamies

Quesadilla karamelisoidusta possusta

Ajatus reseptiin lähti kinkun tähteistä vatsan jo sanoessa, että nyt ei enää yhtään perus-kinkkua 🙂 Kinkkua oli kuitenkin jääkaappi pullollaan joten jotain piti keksiä, sama resepti toimii kaikelle kypsennetylle porsaanlihalle (tai vaikka jauhelihalle) vaikkei se jouluna olisi uunissa ollutkaan. Parit helpot lisäkkeet ja pannun…

30/12/2015 | Poppamies

Nachos Pollo

Nachos pollo eli maissilastuja ja kanaa, no onhan siinä muutakin. Tämäkin ruokalaji on varmasti syntynyt lauantain taco-illan jälkeen kun on huomattu jääkaapin olevan pullollaan ruoantähteitä 🙂 Oli miten oli, tämä on yksi omia pitkäaikaisia suosikkejani ja matkaillessani olen saanut sekä hyviä, että huonoja versioita. Tässä…

29/12/2015 | Poppamies

Meksikolainen papumuhennos

Meksikolainen papumuhennos (frijoles refritos) on yksinkertaisimmillaan murskattuja ja paistettuja kypsiä papuja. Alkuperältään nimellä tarkoitetaan papujen uudelleen paistamista, mutta tästäkin on tietenkin tehty erilaisia versioita eri ruokia varten. Esittelemme tässä omamme ja voimmekin iloksemme todeta, että rock’n roll…

08/12/2015 | Poppamies

Poppamiehen kana-tacot

Tacojen teko kuten todettua, on helppoa. Juju piileekin käytetyissä täytteissä ja kastikkeissa, niitä yhdistelemällä saat pienellä vaivalla paljon erilaisia makuja. Vaikkapa illanistujaisiin on helppo tehdä reilusti erilaisia täytteitä ja antaa vieraiden kasata itse haluamansa annokset. Blogissamme on paljon lisäkkeitä joita voi…

04/12/2015 | Poppamies

Pilaf-riisi Meksikolaisittain

Pilaf-riisi on tutumpi Aasiankävijöille mutta väli-Amerikan alueella ja Meksikossa on siitä myös omat versionsa. Mausteina seikkailee sipulia, chiliä, juustokuminaa, selleriä, valkosipulia jne. Pilafilla tarkoitetaan yleisesti kana- tai lihaliemessä kypsennettyä riisiä ja se voi olla jo sellaisenaan valmis ruoka jos siihen lisää…

03/12/2015 | Poppamies

Poppamiehen tuore ananas-salsa

Tuoreesta ananaksesta tehdystä salsasta on moneksi. Voit syödä sellaisenaan maissilastujen kera, käyttää tacojen täytteenä tai oikeastaan minkä tahansa vaikkapa kanaruoan kanssa. Pientä potkua salsaan tuo Poppamiehen Mex Mex Triple Hot Chilimurska. Se on sekoitus kolmea Meksikon- ja Karibian alueen chiliä ja sillä saat niin…

30/11/2015 | Poppamies

Molletes – Meksikolainen lämmin juusto-papuleipä

Meksikon vastine lämpimälle leivälle! Valmistus on äärimmäisen yksinkertaista, ensin valmistetaan paputahna sipulin kera, levitetään se leivälle, kuorrutetaan juustolla ja uuniin. Tarjoiluun pico de galloa sekä korianteria. Pavut kuuluvat isona osana Meksikolaiseen ruokaan ja niiden proteiinipitoisuus myös täyttää ja auttaa…

30/11/2015 | Poppamies

Olutpaneroidut kuha-tacot

Kukapa ei tykkäisi tacoista, tarvitset vain pehmeitä pieniä tortillalättyjä ja hyvät täytteet. Suomessa on totuttu ehkä enemmän maissilastu-tyylisiin tacokuoriin mutta aidot tacot tehdään pehmeistä tortillalätyistä. Parhaita näistä ovat masa harina-jauhoista tehdyt mutta pienet vehnätortillatkin toimivat todella hyvin.…

30/11/2015 | Poppamies

Savustettu Chili con Carne

Savustin uunina Mikä on parempaa kuin chili con carne? Savustettu chili con carne! Chili con carne on helppo ja maukas ruoka joka sopii sellaisenaan, riisin kanssa, maissilastuilla, tacoihin, burritoihin, perunoiden kera, hodareihin, ihan mihin tahansa 🙂 Tampere Food Club kävi meillä täällä varastolla vierailemassa ja pyysivät,…

30/11/2015 | Poppamies

Avokadomajoneesi Poppamiehen tapaan

hyvää kalan kanssa – tai oikeastaan minkä tahansa kanssa Avokadot ja guacamole ovat varmasti kaikille tuttuja. Tässä helppo muunnos jos taloudesta löytyy blenderi, kaikki ainekset sekaisin ja se on siinä. Pohjana käytetään tuoreita avokadoja sekä täysmajoneesia. Majoneesin määrää voi itse säätää mutta on sitä hyvä…

03/11/2015 | Poppamies