Chicken Lollipop

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Savustettuja ruokia

Hot'n Sweet BBQ sopii glaseeraukseen ja tahmautuu mukavasti :)

Hot’n Sweet BBQ sopii glaseeraukseen ja tahmautuu mukavasti 🙂

Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla.

Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun uutukaisella Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella jossa on jo hieman potkua. Makuina appelsiini, persikka ja orange habanero. Lisuke-vinkkinä sinihomejuustodippi sopii tämän kanssa erittäin hyvin. Halutessasi itämaisempaa makumaailmaa ja hieman vähemmän poltetta, käytä Poppamies Korean BBQ-kastiketta Hot’n Sweet:n tilalla.

Ainekset ja valmistus

Leikkaa luuta kiertäen kanan koipinuijien luu-päästä muutama sentti nahkaa ja rustoa pois. Helpoiten rusto irtoaa luun päästä peukalolla luunmyötäisesti taittaen.  Kostuta koipinuija kevyesti voisulalla ja hiero RUB-maustetta sekä nahan alle, että päälle.

Kypsennä grillissä, savustimessa tai uunissa kypsäksi ja viimeistele valelemalla Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella hyvissä ajoin ennen kypsennyksen loppua. Kastike toimii myös pelkästään dippinä jos haluat syöjille useita vaihtoehtoja.

Poppamiehen tapa kypsentää on matalassa lämmössä grillissä epäsuoralla tulella (tai savustamalla) n. 125 asteessa jossa kanatikkarit ottavat n. 1,5-2 tuntia. Kypsiä ne ovat jo aiemminkin mutta haluat, että liha irtoaa helposti luusta. Matalassa lämmössä liha ei kuivu kovinkaan nopeasti joten se ei ole minuuttipeliä. 150 asteessa kypsennys n. 30-45 minuuttia vähemmän.

Helppo tapa kokeilla kypsyys on kahdella haarukalla eri suuntiin vetämällä tai yksinkertaisesi syömällä yhden, kokki tarvitsee osansa 🙂