Kanagyros tsatsikilla

Resepti - Dipit ja lisäkkeet Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Savustettuja ruokia

Gyros on Kreikkalainen klassikko, ajan kanssa vartaassa grillattu herkku joka useimmiten nautitaan pita-leivän välissä. Poppamiehen kesäkeittiössä valmistettiin kanagyros savustamalla ja hitaasti grillissä kypsyttäen. Kylkeen tehdään helppo tsatsiki-kastike ja nautitaan!

• 1,2 kg Kanan luuttomia reisileikkeitä (paistipihvi)
Poppamies One For ALL RUB-Ilman lisättyä suolaa -mausteseosta
• suolaa
• voisulaa
• iso sipuli
• varrastikku

Sekoita 1 rkl suolaa ja 4 rkl One for ALL RUB-mausteseosta keskenään ja levitä seos leikkuulaudalle tai leivinpaperille.

Kostuta paistipivit voisulalla ja taputtele mausteseoksessa molemmin puolin. Leikkaa sipuli halki ja aseta toinen puolisko savustimen kestävälle lautaselle tai kulhoon leikkuupinta alaspäin. tökkää varras pystyyn sipuliin ja lado paistipihvit tasapainoisesti vartaaseen. Lopuksi aseta sipulin toinen puolikas päälle.

Savusta 125 asteessa 1 tunti ja jatka vielä kypsennystä kunnesvartaan sisälämpötila on n. 75 astetta. Tähän menee n. 3 tuntia. Voit alutessasi nostaa lämpöä 150 asteeseen nopeuttaaksesi kypsennystä. Varo kuitenkin kuivumista.

Leikkaa pystypäin suoraan vartaasta ja tarjoile Tsatzikin kanssa pitaleivän välissä.

Tsatsiki

• 300 g kreikkalaista jugurttia
• 1 rkl Poppamies Garlic RUB
• 1 sitruunan kuori raastettuna + mehu
• 1/2 kurkku raastettuna

Sekoita ainesosat kulhossa ja anna maustua jääkaapissa.