Lohkoperunat grillissä

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Vegaani ja kasvis

RUBit pintaan ja paahtumaan!

Lohkoperunat grillissä onnistuvat sekä keitetyistä, että raaoista perunoista tai vaikka ylijääneistä keitetyistä perunoista (uudetkin perunat käy). Helpointa valmistus on paksulla valurautaritilällä, kasviskorissa tai paistoparilalla. Mikäli teet raaoista perunoista niin suosittelen alkuun epäsuoraa lämpöä ja loppu suoralla tulella. Helpoimmalla pääset jos keität ”melkein” kypsäksi perunat ja teet niistä lohkoja 😉

Ainekset ja valmistus

Leikkaa perunat lohkoiksi sopivan kokoiseen kulhoon ja sekoita joukkoon kevyesti öljyä. Ripottele päälle RUB-maustetta n. 1 rkl per 3 normaalikokoista perunaa ja pyörittele niin, että mauste jakaantu tasaisesti.

Lämmitä grilli keskikuumaksi n. 175-200 astetta ja mikäli teit raaoista perunoista niin kypsennä ensin n. puoli tuntia epäsuoralla tulella (esim kasviskorissa) .

Grillaa suoralalla tulella käännellen perunoita kunnes niissä on mukavan rapsakka pinta. Tarjoile Srirachaketsupin kanssa.