Louisiana Chicken Grillistä

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Savustettuja ruokia

Kokonainen grillattu broileri kruunaa kesäisen ruokapöydän!

Kokonainen grillattu broileri kruunaa kesäisen ruokapöydän!

Grillaaminen on kiireetöntä puuhaa ja yksi bravuureista on monelle kokonainen broileri. Valmistus ei eroa laajalti tunnetusta ”beer can chickenistä” muutoin kun olen itse sitä mieltä, että broileri kypsyy tasaisemmin ilman tölkkiä. Tarvittavan kosteuden saa asettamalla vesiastian grilliin tai savustimeen, se pitää ilmankosteuden korkeampana. Maustamiseen käytämme Louisiana Chicken RUB-maustetta joka on cajun-henkeen tehty makeuttamaton mausteseos joka sopii kanan lisäksi myös mereneläville.

Ennen maustamista valelen broilerin kevyesti voisulalla joka tuo makua ja auttaa rapean pinnan muodostumiseen. Viimeistelynä voit valella kanan vielä uutukaisella Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella jossa on chilin lisäksi appelsiinia, persikkaa ja agavea. Tulisuutta on 4/10 eli kyllä siinä jo hieman potkuakin on 🙂 Miedompana vaihtoehtona valele voisulalla useampi kerta.

Ainekset ja valmistus

Kostuta broilerin pinta kevyesti voisulalla tai öljyllä ja taputtele kauttaaltaan Louisiana Chicken RUB:lla. Valmista grillissä epäsuoralla tulella tai uunissa 150 asteessa n. 1,5-2 tuntia tai kunnes sisälämpö on n. 70-73 astetta paksuimmasta kohdasta. Kypsennyksen aikana valele vielä kerran voisulalla tai Poppamiehen Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella. Savustamalla kypsennys 125 asteessa n. 2,5-3 tuntia, valele viimeisen tunnin ajan BBQ-kastikkeella.