Poppamiehen Reuben-leipä

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Kotikeittiöstä Resepti - Savustettuja ruokia

Tässä leivässä maku on niin kohdallaan, että oksat pois

Tässä leivässä maku on niin kohdallaan, että oksat pois

Grillistä / savustimesta tehdyistä leivistä oma suosikkini. Alkuperä on tietenkin Ameriikoissa mutta onnistuu se Suomalaisillakin raaka-aineilla ja rapakon takanakin on nykyään niin monta eri versiota, että kuka osaa väittää omaansa alkuperäiseksi 🙂

Rukiinen leipä, hapankaali ja savustettu brisketti (häränrinta) tai pastrami ovat kuitenkin peruspilareita jotka kannattaa pitää tai muuten tulos on jo jotain muuta. Niille jotka eivät halua savustaa omaa briskettiä niin lähi-lihapuodista, BBQ street foodarilta (JJ’s BBQ Smoker tai Fafa’s Smokery esim.) tai kauppahallista varmasti löytyy jompaa kumpaa vaihtoehtoa. Sen kanssa sopii hienosti Korean BBQ-kastike ja se myös antaa vastapainoa hapankaalille.

Ainekset ja valmistus

  • 2 palaa rukiista maalaisleipää
  • reilusti n. 3-4cm kerros savustettua briskettiä tai -pastramia lämpimänä per leipä
  • 2 rkl hapankaalia
  • muutama viipale maustekurkkua
  • 1 tl dijon-sinappia (valinnainen)
  • 1-2 rkl Poppamies BBQ-majoneesia
  • 1/2 rkl Poppamies Korean BBQ-kastiketta
  • 2 siivua emmental- tai cheddarjuustoa

Paahda leivät kevyesti ja sipaise toiseen dijon-sinappi ja toiseen BBQ-majoneesi. Aseta myös juusto sulamaan toiseen puolikkaaseen (joka tulee päälle) ja lado pohjalta alkaen maustekurkut, hapankaali, liha ja Korean BBQ-kastike.

Kansi päälle ja ääntä kohden.