Hot’n Sweet grillikasvispiiras

Resepti - Vegaani ja kasvis

Hyvää, todella hyvää!

Hyvää, todella hyvää!

Meidän mielestä myös kasviksista saa hyvää ja miksipä ei laitettaisi reseptiikkaa jakoon! Tässä seikkailee mm. uutukainen Hot’n Sweet BBQ-kastikkeemme (4/10 tulisuus).

Tämä ei ole myöskään kovin raskasta syötävää ja energiaa tulee laskennallisesti vain n. 150 kcal per 100g.

ainekset ja valmistus

  • 250 g margariini (maidoton)
  • 250 g jauhoseos gluteeniton (reilu 4 dl)
  • 7g psyllium
  • 2 tl Poppamies Burgers & Ribs RUB
  • 1 tl leivinjauhe
  • 2 dl soijamaito
  • 250 g munakoiso
  • 250 g kesäkurpitsa (n. 350 g ennen ”perkaamista”)
  • 1 kpl paprika punainen
  • 50 g kevätsipuli
  • 1 dl Poppamies Hot’n Sweet kastike
  • 1 dl oliiviöljy

Esikäsittele kasvikset

Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika ohuiksi viipaleiksi. Mausta Hot’n Sweet kastikkeella ja tilkalla oliiviöljyä. Grillaa tai paahda uunissa kunnes pinta on saanut väriä ja kasvikset ovat hieman pehmenneet.

Valmista taikina

Sekoita psyllium soijamaitoon. Sekoita jauhot, mausteseos ja leivinjauhe. Nypi jauhoseos ja huoneenlämpöinen margariini murumaiseksi taikinaksi, lisää joukkoon soijamaito ja sekoita tasaiseksi.

Paista piirakka

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 7-8 min. Vähennä tämän jälkeen uunin lämpötila 175 asteeseen. Asettele grillikasvikset esikypsennetylle piirakkapohjalle ja leikkaa tuoreesta kevätsipulista renkaita pinnalle.

Paista piirakkaa vielä noin 20min, kunnes pohja ja kasvikset ovat kypsiä. Halutessasi voit ripotella päälle vielä yrttejä ja esim rucolaa.

Reseptin meille teki Katja Löfman joka toimii kasvisravintola Soppiksen ravintolapäällikkönä sekä on työskennellyt keittiömestarina mm. vegaaniravintola Veganissimossa.