Täytetty Vege Vege-paprika

Resepti - Vegaani ja kasvis

Paprikat hyvällä täytteellä maistuvat ihan kaikille :)

Paprikat hyvällä täytteellä maistuvat ihan kaikille 🙂

Tehdään helppo ja maukas täytetty paprika. Resepti on vegaaninen mutta voit tietenkin lisätä täytteeseen lisukkeita oman maun mukaan.

Tehdään täytteen pohjaksi Meksikolaishenkinen pilafoitu riisi eli paahdetaan hienonnettuja kasviksia ja kypsennetään riisi niiden kera kasvisliemessä. Kasvisliemi valmistetaan Poppamiehen uutukaisella gluteenittomalla ja vegaanisella Vege Vege-kastikkeella. Se sopii pöytämausteeksi ja ruoanlaittoon. Riisitäyte sopii ihan sellaisenaankin lisukkeeksi tai vaihtoehtona paprikalle, lehtikaalien täytteeksi.

täytteen Ainekset ja valmistus

Kuutioi pieniksi, n. 0,5 sentin paloiksi kaikki kasvikset ja kuullota niihin pintaa pannulla tilkan öljyä kera. Ota viereen kattila liedelle ja lisää kattilaan n. 7 dl vettä ja 4 rkl Poppamies Vege Vege-kastiketta. Kuumenna liemi samalla kun kuullotat kasviksia.
Liemen alettua kiehumaan, lisää n. 3 dl riisiä sekä kuullotetut kasvikset. Hauduta n. 10 minuuttia ja tarkista suola, lisää tarvittaessa (todennäköisesti 0,5-1tl suolaa tarvitaan). Hauduta riisit kypsäksi ja tarvittaessa lisää nestettä, pohjalle pitäisi jäädä
n. 1 cm nestekerros.

Täytetty ja grillattu paprika (ainekset per paprika):

  • 100-150g pilaf-riisiä
  • paprika
  • 1/4 avokadoa kuutioituna (voit laittaa oman maun mukaan enemmänkin)
  • ruohosipulia ja korianteria viimeistelyyn

Voit tehdä kokonaisia paprikoita tai halkaista pitkittäin niinkuin reseptikuvassa.

Sekoita pilaf-riisiin avokadokuutiot ja leikkaa paprikasta ”hattu” irti, täytä täytteellä ja laita hattu päälle(ellet tee puolikkaita). Grillaa epäsuoralla tulella keskilämmössä (n. 150 asteessa) kunnes paprika on pehmennyt, n. 30-45 minuuttia. Halkaise ja ripottele hienonnettua ruohosipulia, korianteria sekä tipoittain Vege Vege-kastiketta päälle.

Uunissa valmistus toimii samalla lämmöllä.