Reseptit

1 of 3

Poppiksen vihreä pasta

Jos Poppamies tekee pastan pelkillä vihreillä, niin voit olla varma, että siinä on sit heitetty sekaan rutkasti makua! Ja tässä sitä makua löytyy! Pasta valmistuu spagetin keittoaikana, joten on kyllä varsinaista pikaruokaa.   AINEET JA VALMISTUS 2:lle 200 g spagettia 2 kypsää avokadoa 2 dl raastettua parmesaania kourallinen…

22/02/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen valkosipulipatonki

Tässä herkku, minkä teet helposti uunissa tai grillissä lisukkeeksi siinä kuuluissa käden käänteessä. Poppamiehen Garlic Rubissa on valkosipulin lisäksi runsaasti yrttejä, jotka tuovat lisämakua tähän herkulliseen valkosipulipatonkiin! AINEKSET JA VALMISTUS patonki 100 g pehmeää voita 1,5 rkl Poppamies Garlic Rubia…

22/02/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen hodarit

Se kun nalkuttava pikkunälkä alkaa huutelemaan korvan juurella, saa sen lannistettua näppärästi Poppamiehen hodarilla. Tämä herkku nousee nopeasti, ja on niin makoisa, että johan loppuu tuo nakertava huutelu! AINEKSET JA VALMISTUS muutama hodarisämpylä per ruokailija yhtä monta mausteista nakkia per ruokailija (chili- tai…

21/02/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen Italiansalaatti

Nuorena poikana meillä kotona italiansalaati oli aina lauantai-illan odotettu palkinto (pizzan lisäksi 😉 ), ja se onkin painunut syvälle nuoren miehen mieleen. Kyytipoikana oli lasi limpparia tai kotikaljaa saunan päälle. Nyt kun valikoimissa on omat majoneesitkin niin tuodaan tämä arkeen ja juhlaan sopiva herkku tälle…

10/02/2017 | Poppamies

Poppamiehen Vegaaninen mureke

Mureketta, mureketta! Makua tähän herkkuun tuo Poppamiehen Vege Vege– sekä Korean BBQ-kastikkeet. Tarjoile juhlapöydässä tai illallisena perunamuusin kera! 250 g härkistä 290 g kikherneitä 1 sipuli 2 valkosipulinkynttä 1 dl oliiviöljyä 1 reilu rkl tahinia ½ dl Poppamiehen Vege Vege-maustekastiketta ½ dl + 1 dl Poppamiehen…

06/01/2017 | Poppamies

Chilipiparit

Pippari vai pipari? Oli miten oli, tässä Poppamiehen chiliversio jossa makua loihtii uutukainen Sweet & Smoky Raspberry -kastike. Tuttuun tapaa voit käyttää mukana tulisempaakin kastiketta jos haluat isosti potkua 😉 2 dl tummaa siirappia 2 dl sokeria 3 rkl kanelia 1 rkl inkivääriä 1 rkl neilikkaa 2 rkl kardemummaa 250 g voita…

23/12/2016 | Poppamies

Poppamiehen mango-rapu-melonisalaatti

Tämän reseptin yksinkertaisuutta ja helppoutta ei voi liikaa korostaa, vaikein asia onkin sulattaa ravut oikein 🙂 Voit tehdä tämän pieneen tai isoon kulhoon / purkkiin alkuruoaksi, pääruoaksi tai jälkkäriksi. Resepti on sitenkin helppo, että ravunpyrstöjä voit laittaa niin paljon tai vähän kuin haluat, oman maun mukaan. Jos…

23/11/2016 | Poppamies

Poppamiehen nyhtöpossuleipä

Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti jolla onnistut kotona, helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan jossa käsitellään sekä uunissa, että…

07/11/2016 | Poppamies

Poppamiehen The Makkaraperunat

”The Makkaraperunat” jossa on muutakin kuin perunaa ja makkaraa, tai tarkemmin sanottuna se ei ole pelkästään perunoista eikä pelkästään uunimakkarasta 😀 Oikeastaan miltei kaikki juurekset sopivat hyvin paistettuina ja maustettuina makkaran kaveriksi, tässä reseptissä käytetään perunan lisäksi porkkanaa ja…

28/10/2016 | Poppamies

Meksikolainen rapu-chevichesalaatti

Luksusmaisesta ulkonäöstään huolimatta cheviche on helppo tehdä ja guacamolessakaan ei kauaa nokka tuhise. Tämä taipuu helposti isommassa kulhossa tarjoiluun tai yksittäisinä annoksina, monasti teen pienen patongin väliin ja nautiskelen välipalana. Tehdään ensin guacamole ja laitetaan se jääkaappiin tekeytymään. AINEKSET JA…

25/10/2016 | Poppamies

Poppamiehen Garlic Bread

Lämpimiä leipiä mutta reilulla valkosipulilla 😀 Teimme pari erilaista reseptiä, valitse mieleisesi tai tee molempia tarjolle. Reseptit on tehty helpoiksi ja kotonakin huomattiin, että näitä on nyt tehty säännöllisesti iltapaloiksi eli jäätiin ns. koukkuun! Pestoleipä – Ainekset ja valmistus kaurasämpylän- tai leivän…

25/10/2016 | Poppamies

Mustaparran Barbados-kurpitsakeitto

YARRR!!!! Syksyiseen iltaan ja Halloween-teemaan saatiin itse mustaparralta salainen resepti jota nautitaan erityisesti Barbadoksen lähivesillä. Huhujen mukaan keitto tehdään Halloweenin aikaan kurpitsasta ja muina aikoina perunasta ja porkkanoista, mitä ikinä ryöstösaaliiksi saadaankin.  Lopputulos on kermaisen kuohkea ja potkuahan…

14/10/2016 | Poppamies

Pumpkin Home Fries

Kotiranskalaiset peittoavat pakasteesta uunissa tehdyt mennen tullen. Tässä vivahteena puolet perunoista on Halloweenin hengessä korvattu myskikurpitsalla ja mausteena käytetään Poppamiehen RUB-mausteita. Ainekset ja valmistus myskikurpitsaa perunaa voita tai öljyä paistamiseen Poppamies Burgers & Ribs RUB tai Mexican RUB…

12/10/2016 | Poppamies

Deviled Avocados

Kaava on sama kuin monista juhlista tutut ”täytetyt kananmunapuolikkaat” mutta avokadon koko antaa mahdollisuuden kikkailla enemmän. Syö välipalaksi tai tarjoile vaikka vieraille alkupaloiksi, syöminen on helppoa lusikalla kädessä pitäen. Kannattaa vaan katsoa, ettei täytteitä ole liikaa jolloin niitä löytyy myös…

27/09/2016 | Poppamies

Vadelma-chilisuklaakakut grillistä

Chilifest 2016 näytöskeittiössä kiitosta niittänyt kakkuresepti, eikä ole muutes vaikea tehdä 🙂 Ainekset ja valmistus 1,5 dl jauhoja 1 dl sokeria 3/4 dl kaakaojauhoja 1 tl suolaa 2 munaa 1 dl kermaa 3/4 dl rypsiöljyä 3 rkl Sweet & Smoky Raspberry –chilikastiketta Esilämmitä grilli 200 asteeseen epäsuoralle tulelle.…

19/08/2016 | Poppamies

Poppamiehen Reuben-leipä

Grillistä / savustimesta tehdyistä leivistä oma suosikkini. Alkuperä on tietenkin Ameriikoissa mutta onnistuu se Suomalaisillakin raaka-aineilla ja rapakon takanakin on nykyään niin monta eri versiota, että kuka osaa väittää omaansa alkuperäiseksi 🙂 Rukiinen leipä, hapankaali ja savustettu brisketti (häränrinta) tai pastrami…

01/08/2016 | Poppamies

Grillattu ankanfilee ja chili-mustaherukkakompotti

Grillissä tai savustimessa Ankan rintafile on herkullinen ja sen voi valmistaa grillissä tai savustimessa(vinkkejä), kuitenkin jos savustat niin tarvitset viimestelyyn myös kuumaa grilliä. Haluat nimittäin tehdä viimeistelyn grillaamalla herkullisen nahan rapeaksi. Grilliä käytetään kahden alueen moodissa eli epäsuoralla ja…

11/07/2016 | Poppamies

Täytetty ja grillattu possurulla

Possu taitaa olla yleisin grilliruoka ja file varmasti niistä yleisin. Resepti-blogistamme jo löytyykin erilaisia reseptejä fileelle mutta emme ole tainneet vielä täyttää sisäfilettä 😀 Sama toimii ulkofileelläkin ja sinne mahtuu myös enemmän täytettä mutta sisäfilekin toimii todella hyvin. Reseptiä vois myös varioida…

05/07/2016 | Poppamies

Poppamiehen Guacamole

  Useimmille tuttu ja varsinkin kaikkeen Meksikolaiseen ruokaan pakollinen lisäke. Se on erittäin helppo tehdä ja tässä simppeli resepti miten maustat sen Poppamiehen tyyliin. ainekset ja valmistus 2 kpl avokado (syöntikypsä) 1 limen mehu 1 rkl Poppamies Salsa Verde (tai oman maun mukaan) 2/3 rkl sokeria 1 tl mustapippuri 1/2 tl…

05/07/2016 | Poppamies

Poppamiehen pekoni-sinihomejuustoperunat

Reseptin otsikko kertoo jo kaiken oleellisen paitsi sen, että valmistuksessa käytetään Poppamiehen sinihomejuustodippiä (gluteeniton, laktoositon). Ekalla kerralla halusimme vain testata maistatusta varten, että toimiiko tämä ja todettiin kaikki, että JATKOON! Pieni potku tekee tietenkin hyvää koska Barbados on parasta! Ainekset ja…

29/06/2016 | Poppamies

Hot’n Sweet grillikasvispiiras

Meidän mielestä myös kasviksista saa hyvää ja miksipä ei laitettaisi reseptiikkaa jakoon! Tässä seikkailee mm. uutukainen Hot’n Sweet BBQ-kastikkeemme (4/10 tulisuus). Tämä ei ole myöskään kovin raskasta syötävää ja energiaa tulee laskennallisesti vain n. 150 kcal per 100g. ainekset ja valmistus 250 g margariini…

29/06/2016 | Poppamies

Poppamiehen Cajun-makkarat

Itsetehdyt makkarat ovat huippuja, tässä erittäin helppo cajun-henkeen tehty makkara. Voit mielesi mukaan käyttää mitä tahansa muutakin Poppamiehen RUB-maustetta makkaran tekoon. Teen massan tässä käyttämällä lihamyllyä sekä yleiskoneen ns. ”cutteria” eli leikkuria. Leikkurilla saat massasta hienojakoisemman ja…

29/06/2016 | Poppamies

Korean BBQ Soba-nuudelisalaatti ja Hot’n Sweet jättirapuvartaat

Tästä reseptistä riittää kahdelle. Nuudelisalaatissa pääosaa näyttelee uutukainen Korean BBQ-kastikkeemme joka on soijapohjainen seesamilla, valkosipulilla, chilillä ja inkiväärillä maustettu kastike. Jättirapuvartaat taas valellaan Hot’n Sweet BBQ-kastikkeellamme jossa on jo hieman enemmän potkua. Applesiini, persikka ja…

15/06/2016 | Poppamies

Beer Can Bacon Burgers

  Vuosi-pari sitten törmäsin youtubessa BBQ Pit Boysin videoon jossa he tekivät oluttölkki-burgereita. Heti tuli mieleen, että tuotahan pitää kokeilla ja niinpä niitä tulikin tehtyä useampaan otteeseen. Alkuperäisessä reseptissä ja omissa ekoissa versioissa täytteenä oli lähinnä juustoa, sientä ja chiliä mutta siitä…

12/06/2016 | Poppamies

Täytetty Vege Vege-paprika

Tehdään helppo ja maukas täytetty paprika. Resepti on vegaaninen mutta voit tietenkin lisätä täytteeseen lisukkeita oman maun mukaan. Tehdään täytteen pohjaksi Meksikolaishenkinen pilafoitu riisi eli paahdetaan hienonnettuja kasviksia ja kypsennetään riisi niiden kera kasvisliemessä. Kasvisliemi valmistetaan Poppamiehen…

10/06/2016 | Poppamies

Vege Vege Smoothie (VE, G, L, M)

Kesäpäivään tai maittavaksi aamupalaksi sopii smoothie. Tässä reseptissä makua antaa Poppamiehen uusi aluevalloitus, Vege Vege-maustekastike. Se on vegaaninen laktoositon ja gluteeniton maustekastike joka sopii niin ruoanlaittoon kuin pöytämausteeksi. Reseptistä riittää 4 annosta hieman alle 300g jokaiseen ja energiaa irtoaa…

10/06/2016 | Poppamies

Chicken Lollipop

Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla. Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun uutukaisella Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella jossa on jo hieman…

07/06/2016 | Poppamies

Grillattu kokonainen maminha

Maminha on suosittu liha Brasilialaisessa grillileikkuussa ja löytänyt tiensä nyt myös Suomen lihatiskeille Familia-tuotemerkillä. Tämä mielettömän herkullisen rasvan omaava pala on kolmion muotoinen lihas jota Amerikassa nimitetäänkin ”tri tip” -nimellä. Maminha on saavuttanut suuren suosion nimenomaan kokonaisena-…

02/06/2016 | Poppamies

Savustettu BBQ-pekoni-papupata

Helppoa ja hyvää, ei myöskään aivan autenttinen resepti koska käytän mielelläni joukossa maissia ja paljon sipulia. Heinzin valkoiset pavut tomaattikastikkeessa tuovat hyvää pohjaa ja lisäämällä BBQ-kastiketta tai RUB-maustetta, saa reseptiä varioitua helposti. Samoin papuja vaihtelen melko usein ja lähes poikkeuksetta teen…

12/05/2016 | Poppamies

Poppamiehen musta cajun-lohi

Musta on uusi musta! Yllättävän vaikeaa keksiä mieleinen Suomennos ”blackened salmon”-reseptille. Ideana siis, että makeuttamattomalla cajun-mausteella taputeltu lohifile grillataan / paahdetaan / paistetaan kuumalla lämmöllä lähes mustaksi. Tämä avaa oikeanlaisen maustesekoituksen makuja aivan huikeasti ja…

12/05/2016 | Poppamies

Poppamiehen Corn Dog

Corn dogit ovat varsinkin Amerikkalaisten herkkua ja aivan ykkösiä dippailuun erilaisten kastikkeiden kera. Tekeminenkin on todella helppoa, suurin uusi asia varmasti on uppopaistaminen jos sitä ei ole tehnyt. Tämä ei eroa munkkien teosta, mutta jos et ole munkkejakaan aiemmin tehnyt niin rasvan lämpö on oikea n. 175-185 asteessa.…

11/05/2016 | Poppamies

Poppamiehen pinaatti-pekonipiiras

Reseptin otsikko sanoo kaiken joten totean vaan ”nuff said” ja mennään suoraan asiaan. En myöskään lähde tekemään piirakkapohjaa koska kaikilla on oma resepti tai itsekin käytän valmispohjia, mies kun olen 🙂 Ainekset ja valmistus: piirakkapohja 150 g fetakuutioita 500 g pinaattia (käytin pakastetta) 2 pkt pekonia 3…

02/05/2016 | Poppamies

Good Sauce – itsetehty ketsuppi

  Kastikkeista kokki tunnetaan! Poppamiehen street food-teema tarjoilee myös reseptejä innokkaimmille omien kastikkeiden tekoon, aloitamme ketsupilla! Poppamiehen Good Sauce-ketsuppia voit käyttää normaalin ketsupin tavoin, ihan mihin vaan – se on ketsuppi mutta parempi!! Ainekset ja valmistus 1 ½ tl sellerin siemeniä 2tl…

02/05/2016 | Poppamies

Louisiana Chicken Grillistä

Grillaaminen on kiireetöntä puuhaa ja yksi bravuureista on monelle kokonainen broileri. Valmistus ei eroa laajalti tunnetusta ”beer can chickenistä” muutoin kun olen itse sitä mieltä, että broileri kypsyy tasaisemmin ilman tölkkiä. Tarvittavan kosteuden saa asettamalla vesiastian grilliin tai savustimeen, se pitää…

02/05/2016 | Poppamies

Poppamiehen perunasalaatti

Perunasalaatti on perunasalaatti? No ei kyllä ole, perunasalaatti on muutakin kuin pelkästään maustekurkkua, perunaa ja majoneesia. Nyt kun grillikausi on taas aluillaan ja mietinnässä on hyvät, kaikille sopivat lisukkeet niin päätin vihdoinkin tehdä reseptin siitä kaikkein parhaasta perunasalaatista. Tai oikeastaan resepti on…

02/05/2016 | Poppamies

Poppamiehen grillatut jättirapuvartaat

Juurikaan tämän helpommaksi ei jättiravunpyrstöjen grillaus tule. Lävistä rosmariinin oksalla, valele Tropical Fruit BBQ- tai Caribbean Lime-kastikkeella ja grillaa pari minuuttia. Se on siinä. Tropical Fruits on tehty mangosta, passiohedelmästä sekä inasen kookosta myös mukana. Caribbean Lime taas on happamampi, jalapenolla,…

14/04/2016 | Poppamies

Valkosipulinen yrtti-pähkinäpesto

  Kaikki pitää pestosta, varsinkin pastojen tai vaikkapa lämpimien leipien kanssa. Tämän reseptin tehtyäni huomasin, että myös jopa savustetun paahtopaistin kanssa pesto menee kivasti 😀 Pesto ei ole kovin kevyttä mutta sen takia maku haetaankin sopivan intensiiviseksi, että kohtuullinen määrä riittää eikä tarvitse…

23/02/2016 | Poppamies

Kanaquesadillat

KanaQuesadillat sekä chili-valkosipuli fraiche Päätin tehdä hieman erilaisia quesadilloja kuin aikaisemmin tänne meidän reseptiblogiin on tehty. Nämä quesadillat tehdään siten, että kokonainen tortillalätty asetetaan pannulle, ladotaan täytteet ja tämän jälkeen laitetaan toinen tortilla päälle. Mex Mex ranskankerma: 1 dl…

11/02/2016 | Poppamies

Poppamies mex mex-makkara

Tulipa hommattua tuollainen Kenwoodin MG510 lihamylly ja pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan. Hemmetin hyvän tuntuinen laite ja toimii kyllä tällai kotioloissa makkaran tekoon sekä lihojen ja kasvisten jauhamiseen. Mukana laitteessa tulee makkarasuppiloita 2 eri kokoa. Makkaraan kannattaa aina hommata reilulla…

11/02/2016 | Poppamies

Slow Cooker Ribs

Monilta löytyy Crockpot ™ tai vastaava haudutuspata jolla voi valmistaa ruokaa huoletta matalassa lämmössä. Ohjeeni on erittäin simppeli, RUB-mauste pintaan, esikypsytys matalalla asetuksella ja sitten kovemmalla loput. Loppuviimeistely uunissa. Toiset tekevät ribsien esikypsennyksen keittämällä mutta se ei ole paras ratkaisu…

09/02/2016 | Poppamies

Quesadilla karamelisoidusta possusta

Ajatus reseptiin lähti kinkun tähteistä vatsan jo sanoessa, että nyt ei enää yhtään perus-kinkkua 🙂 Kinkkua oli kuitenkin jääkaappi pullollaan joten jotain piti keksiä, sama resepti toimii kaikelle kypsennetylle porsaanlihalle (tai vaikka jauhelihalle) vaikkei se jouluna olisi uunissa ollutkaan. Parit helpot lisäkkeet ja pannun…

30/12/2015 | Poppamies

Nachos Pollo

Nachos pollo eli maissilastuja ja kanaa, no onhan siinä muutakin. Tämäkin ruokalaji on varmasti syntynyt lauantain taco-illan jälkeen kun on huomattu jääkaapin olevan pullollaan ruoantähteitä 🙂 Oli miten oli, tämä on yksi omia pitkäaikaisia suosikkejani ja matkaillessani olen saanut sekä hyviä, että huonoja versioita. Tässä…

29/12/2015 | Poppamies

Joulukinkun marinointi Poppamiehen tapaan

Joulukinkku-reseptejä ja kuorrutuksia löytyy netistä niin paljon kuin jaksaa etsiä. Me keskitymme kinkun maustamiseen, voit valmistuksen tehdä samaan tapaan kuin normaalistikin. Tosin, on meillä valmistukseenkin oma tapa, savustamalla. Toki monilla ei ole savustinta kotosalla tai kaupungissa ei ole mahdollista joten siihenkin on oma…

21/12/2015 | Poppamies

Poppamiehen Joulusinapit

Moni valmistaa joulupöytään myös oman sinapin ja onhan se hauskaa tekemistä mutta muutama sudenkuoppa siinäkin on. Tässä esittelemme 4 eri tapaa maustaa sinappi ja kuinka valmistaa sinappi paakkuuntumatta. Voit käytännössä maustaa sinappeja oikeastaan kaikilla Poppamiehen maustekastikkeilla. Tässä omasta mielestämme parhaat!…

11/12/2015 | Poppamies

Meksikolainen papumuhennos

Meksikolainen papumuhennos (frijoles refritos) on yksinkertaisimmillaan murskattuja ja paistettuja kypsiä papuja. Alkuperältään nimellä tarkoitetaan papujen uudelleen paistamista, mutta tästäkin on tietenkin tehty erilaisia versioita eri ruokia varten. Esittelemme tässä omamme ja voimmekin iloksemme todeta, että rock’n roll…

08/12/2015 | Poppamies

Poppamiehen kana-tacot

Tacojen teko kuten todettua, on helppoa. Juju piileekin käytetyissä täytteissä ja kastikkeissa, niitä yhdistelemällä saat pienellä vaivalla paljon erilaisia makuja. Vaikkapa illanistujaisiin on helppo tehdä reilusti erilaisia täytteitä ja antaa vieraiden kasata itse haluamansa annokset. Blogissamme on paljon lisäkkeitä joita voi…

04/12/2015 | Poppamies

Pilaf-riisi Meksikolaisittain

Pilaf-riisi on tutumpi Aasiankävijöille mutta väli-Amerikan alueella ja Meksikossa on siitä myös omat versionsa. Mausteina seikkailee sipulia, chiliä, juustokuminaa, selleriä, valkosipulia jne. Pilafilla tarkoitetaan yleisesti kana- tai lihaliemessä kypsennettyä riisiä ja se voi olla jo sellaisenaan valmis ruoka jos siihen lisää…

03/12/2015 | Poppamies

Poppamiehen tuore ananas-salsa

Tuoreesta ananaksesta tehdystä salsasta on moneksi. Voit syödä sellaisenaan maissilastujen kera, käyttää tacojen täytteenä tai oikeastaan minkä tahansa vaikkapa kanaruoan kanssa. Pientä potkua salsaan tuo Poppamiehen Mex Mex Triple Hot Chilimurska. Se on sekoitus kolmea Meksikon- ja Karibian alueen chiliä ja sillä saat niin…

30/11/2015 | Poppamies

Molletes – Meksikolainen lämmin juusto-papuleipä

Meksikon vastine lämpimälle leivälle! Valmistus on äärimmäisen yksinkertaista, ensin valmistetaan paputahna sipulin kera, levitetään se leivälle, kuorrutetaan juustolla ja uuniin. Tarjoiluun pico de galloa sekä korianteria. Pavut kuuluvat isona osana Meksikolaiseen ruokaan ja niiden proteiinipitoisuus myös täyttää ja auttaa…

30/11/2015 | Poppamies

Olutpaneroidut kuha-tacot

Kukapa ei tykkäisi tacoista, tarvitset vain pehmeitä pieniä tortillalättyjä ja hyvät täytteet. Suomessa on totuttu ehkä enemmän maissilastu-tyylisiin tacokuoriin mutta aidot tacot tehdään pehmeistä tortillalätyistä. Parhaita näistä ovat masa harina-jauhoista tehdyt mutta pienet vehnätortillatkin toimivat todella hyvin.…

30/11/2015 | Poppamies