Poppamiehen kylmäsavulohi

Resepti Resepti - Dipit ja lisäkkeet resepti - joulu Resepti - Kotikeittiöstä

Voit tehdä helposti aivan aidon makuista kylmäsavulohta vain lisäämällä Poppamiehen Jalosavu -savuaromia suolattuun lohifileeseen. Jalosavu on myös aivan oikeaa savua, mutta nesteeseen uutettuna ja epäpuhtaudet pois filtteröitynä. Normaali lohifile on myös monasti monta kertaa halvempi kuin kylmäsavustettu.

Ainekset ja valmistus
suolattu lohifile (suolattomaan n. 2/3 tl suolaa per 300g lohta)
4 tl Poppamies Jalosavu -savuaromia (hieman savuinen, lisäämällä savuaromia saat savuisemman)

Leikkaa suolattu lohifile vastasyin ohkasiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa ensin 3 tl Jalosavua ja pyörittele sekaisin, lopuksi lisää vielä 1 tl pirskotellen ja sekoita.

Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli. Tarjoile sellaisenaan lisukkeeksi tai täytteeksi leipiin tai cocktail-paloihin.