Alkupalat ja salaatit

1 of 1

Poppamiehen Hot Wings – maustaminen ja valmistusmenetelmät

Kanasiivet ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa valtavan suosion ja moni onkin lähestynyt allekirjoittanutta kysyen: “Mikä on paras valmistusmetodi grillissä?” tai “missä vaiheessa kastiketta pitäisi käyttää?” Nämä ohjeet toimivat niin siiville kuin koipinuijillekin, palojen koosta riippuen voit hieman venyttää tai…

17/10/2017 | Poppamies Marko

Valkosipulinen liha-perunasalaatti

  Jäikö edelliseltä päivältä paistia jääkaappiin? Ja vähän keitettyjä perunoitakin? No, sehän kävi hyvin, nyt nääs teet herkullisen salaatin helposti näistä herkkujämistä! AINEET & VALMISTUS 500 g keitettyä perunaa 300 g kypsennettyä lihaa 250 g hernettä 1 Granny Smith omena 1 keltasipuli muutama suolakurkku 2…

02/10/2017 | Poppamies Viivi

Poppamiehen mädät munat

  Nämä hauskan näköiset munat on helppo valmistaa, ja ne ovat varsin maittavia! Jos juhlijoina on lapsia, joille habanero on liian tiukka mauste, korvaa Poppamiehen Mango-Habanero Majoneesi Poppamiehen Mango & Curry Majosella.   AINEET & VALMISTUS 10 kovaksi keitettyä kananmunaa vihreää elintarvikeväriä 1 dl…

09/09/2017 | Poppamies Viivi

Poppamiehen katkarapukoktail

  70-luvun suosikki, katkarapukoktail is bäk! Katkarapukoktail sopii hyvin alkupalaksi hienommallekin illalliselle, tai iltapalaksi pienempään nälkään. AINEET & VALMISTUS 4:lle 4 siivua saaristolaisleipää 1 avokado 1 salottisipuli 250 g katkarapuja 1 rkl Poppamiehen Mango-Habanero Majoneesia 1 rkl Poppamiehen Majosta Ota…

01/09/2017 | Poppamies Viivi

Jamaikalaiset Poppissiivet

  That’s hot maaan! Poppamiehen Jamaican Rubilla maustetut, hitaasti savussa kypsytetyt siivet dipataan Poppamiehen majoneeseihin.   AINEKSET & VALMISTUS 2 kg broilerin siipiä 1 pss Poppamies Jamaican Rubia 1 pullo Poppamies Jamaican BBQ & Marinadea   Lämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 120 asteeseen.…

24/04/2017 | Poppamies Viivi

Poppamiehen Italiansalaatti

Nuorena poikana meillä kotona italiansalaati oli aina lauantai-illan odotettu palkinto (pizzan lisäksi 😉 ), ja se onkin painunut syvälle nuoren miehen mieleen. Kyytipoikana oli lasi limpparia tai kotikaljaa saunan päälle. Nyt kun valikoimissa on omat majoneesitkin niin tuodaan tämä arkeen ja juhlaan sopiva herkku tälle…

10/02/2017 | Poppamies Marko

Poppamiehen mango-rapu-melonisalaatti

Tämän reseptin yksinkertaisuutta ja helppoutta ei voi liikaa korostaa, vaikein asia onkin sulattaa ravut oikein 🙂 Voit tehdä tämän pieneen tai isoon kulhoon / purkkiin alkuruoaksi, pääruoaksi tai jälkkäriksi. Resepti on sitenkin helppo, että ravunpyrstöjä voit laittaa niin paljon tai vähän kuin haluat, oman maun mukaan. Jos…

23/11/2016 | Poppamies Marko

Meksikolainen rapu-chevichesalaatti

Luksusmaisesta ulkonäöstään huolimatta cheviche on helppo tehdä ja guacamolessakaan ei kauaa nokka tuhise. Tämä taipuu helposti isommassa kulhossa tarjoiluun tai yksittäisinä annoksina, monasti teen pienen patongin väliin ja nautiskelen välipalana. Tehdään ensin guacamole ja laitetaan se jääkaappiin tekeytymään. AINEKSET JA…

25/10/2016 | Poppamies Marko

Poppamiehen Garlic Bread

Lämpimiä leipiä mutta reilulla valkosipulilla 😀 Teimme pari erilaista reseptiä, valitse mieleisesi tai tee molempia tarjolle. Reseptit on tehty helpoiksi ja kotonakin huomattiin, että näitä on nyt tehty säännöllisesti iltapaloiksi eli jäätiin ns. koukkuun! Pestoleipä – Ainekset ja valmistus kaurasämpylän- tai leivän…

25/10/2016 | Poppamies Marko

Deviled Avocados

Kaava on sama kuin monista juhlista tutut ”täytetyt kananmunapuolikkaat” mutta avokadon koko antaa mahdollisuuden kikkailla enemmän. Syö välipalaksi tai tarjoile vaikka vieraille alkupaloiksi, syöminen on helppoa lusikalla kädessä pitäen. Kannattaa vaan katsoa, ettei täytteitä ole liikaa jolloin niitä löytyy myös…

27/09/2016 | Poppamies Marko

Poppamiehen pinaatti-pekonipiiras

Reseptin otsikko sanoo kaiken joten totean vaan ”nuff said” ja mennään suoraan asiaan. En myöskään lähde tekemään piirakkapohjaa koska kaikilla on oma resepti tai itsekin käytän valmispohjia, mies kun olen 🙂 Ainekset ja valmistus: piirakkapohja 150 g fetakuutioita 500 g pinaattia (käytin pakastetta) 2 pkt pekonia 3…

02/05/2016 | Poppamies Marko

Poppamiehen perunasalaatti

Perunasalaatti on perunasalaatti? No ei kyllä ole, perunasalaatti on muutakin kuin pelkästään maustekurkkua, perunaa ja majoneesia. Nyt kun grillikausi on taas aluillaan ja mietinnässä on hyvät, kaikille sopivat lisukkeet niin päätin vihdoinkin tehdä reseptin siitä kaikkein parhaasta perunasalaatista. Tai oikeastaan resepti on…

02/05/2016 | Poppamies Marko

Poppamiehen grillatut jättirapuvartaat

Juurikaan tämän helpommaksi ei jättiravunpyrstöjen grillaus tule. Lävistä rosmariinin oksalla, valele Tropical Fruit BBQ- tai Caribbean Lime-kastikkeella ja grillaa pari minuuttia. Se on siinä. Tropical Fruits on tehty mangosta, passiohedelmästä sekä inasen kookosta myös mukana. Caribbean Lime taas on happamampi, jalapenolla,…

14/04/2016 | Poppamies Marko

Nachos Pollo

Nachos pollo eli maissilastuja ja kanaa, no onhan siinä muutakin. Tämäkin ruokalaji on varmasti syntynyt lauantain taco-illan jälkeen kun on huomattu jääkaapin olevan pullollaan ruoantähteitä 🙂 Oli miten oli, tämä on yksi omia pitkäaikaisia suosikkejani ja matkaillessani olen saanut sekä hyviä, että huonoja versioita. Tässä…

29/12/2015 | Poppamies Marko

Meksikolainen papumuhennos

Meksikolainen papumuhennos (frijoles refritos) on yksinkertaisimmillaan murskattuja ja paistettuja kypsiä papuja. Alkuperältään nimellä tarkoitetaan papujen uudelleen paistamista, mutta tästäkin on tietenkin tehty erilaisia versioita eri ruokia varten. Esittelemme tässä omamme ja voimmekin iloksemme todeta, että rock’n roll…

08/12/2015 | Poppamies Marko

Molletes – Meksikolainen lämmin juusto-papuleipä

Meksikon vastine lämpimälle leivälle! Valmistus on äärimmäisen yksinkertaista, ensin valmistetaan paputahna sipulin kera, levitetään se leivälle, kuorrutetaan juustolla ja uuniin. Tarjoiluun pico de galloa sekä korianteria. Pavut kuuluvat isona osana Meksikolaiseen ruokaan ja niiden proteiinipitoisuus myös täyttää ja auttaa…

30/11/2015 | Poppamies Marko

Rouhea kanasalaatti ja chilidippi

lihasalaatti miehen tiellä pitää Kotona syömme aikalailla jokaisena arkiehtoona lihaisia salaatteja. Ne on nopeita tehdä pitkän työpäivän jälkeen ja eivät vie uniakaan jos ruokailu sattuu venymään iltaan. Tämä resepti on tehty helposta salaatista ja valmiiksi kypsistä kanan sisäfileistä, ei muuta kuin RUB-mauste pintaan ja…

03/11/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen kesäsalaatti

Tämä on helpoista helpoin, raikas ja hieman mausteinen salaatti joka sopii kesäfiilistelyyn niin grillipöydässä kuin auringon laskiessa terassilla. Voit kokeilla eri juustoilla ja yrteillä eri vaihtoehtoja. Suosittelemme tuoreita yrttejä mutta lopputulos on huikea kuivatuillakin. Loppusilauksen tuo Poppamiehen Tropical Fruit…

07/07/2015 | Poppamies Marko

Pico de gallo – Meksikolainen tomaattisalaatti

Meksikosta kajahtaa Pico de gallo on jokaiselle Meksikossa tai Karibialla käyneelle tuttu. Se on kutakuinkin jokaisen ruoan kylkiäisenä tai osana, korianteria, hieman happamuutta, limeä ja chiliä tomaattien kera. Tässä Poppamiehen helppo versio pico de gallo -tomaattisalaatista joka toimii niin grillipöydän lisäkkeenä kuin tex…

07/07/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen Skagen

Kesäkokkailua helpoimmillaan Poppamiehen Tropical Fruit BBQ -kastikkeesta on moneksi. Tässä tehdään monikäyttöinen täyte ja siitä kahviloiden vitriineistä tutuksi käynyt skagen. Täytettä voi käyttää myös vaikkapa pelkkänä dippinä tai vaikka uuniperunan täytteenä. Tropical Fruit BBQ -kastike on vain miedosti tulinen joten…

24/06/2015 | Poppamies Marko

Kylmäsavulohi-habanero -tartar

Perinteet kunniaan – vai uusiksi? Perinteinen kylmäsavulohi -tartar tuunattuna uuteen uskoon! Tämä oli Hell’s night III:n listalla alkuruokana ja sai todella hyvää palautetta. Helppo valmistaa ja sopii alkupalaksi habaneroilla tai ilman… Ainekset ja valmistus 300 g kylmäsavulohta 1 iso punasipuli kolmannes puntti tilliä 1 prk…

24/06/2015 | Poppamies Marko

Pekonisuolattu bataatti

Poppamiehen pekonisuola sopii erinomaisesti kasvisruokiin, onhan se jopa vegaaneille sopiva! 😀 Siivuiksi, kulhoon ja pekonisuolat niskaan Valmistus on helppoa, öljytilkan kera pyörittelet kulhossa bataatista leikattuja siivuja ja lisäät mukaan pekonisuolaa. Sitten pannulle tai grilliin. Ainekset ja valmistus bataattia n. sentin…

29/03/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen Falafel-piffit

Myös raavaalle miehelle Falafelista tulee helposti raavaalle miehelle mieleen mauton hippiruoka mutta kun aiheeseen hieman tutustuu niin paatunutkin lihanpurija voi nauttia tästä kasvis-herkusta. Voit kokeilla myös eri kasviksia mutta tällä kertaa käytämme bataattia sekä kikhernettä jotka sopivat keskenään mukavasti yhteen.…

29/03/2015 | Poppamies Marko

Meksikon kanaa ja salaattia

Hot & tasty – chicken to my liking! Tässä reseptissä esitellään Poppamiehen Mexican RUBin käyttöä, lopputulos on mausteinen ja hieman tulinenkin 😉 Valmistamme broilerin rintafileen kuivamarinoituna ja meheväksi grillattuna salaatin kera. Salaatiksi käy oikeastaan miltein mikä vain, kuvan salaatissa on hieman kreikkaa…

18/03/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen Coleslaw

Coleslaw on kaalipohjainen salatti jota suositaan hampurilaisannoksen lisäkkeenä sekä nykyään hyvin usein myös pulled pork-hampurilaisen välissä. Päätimme tehdä tästä maukkaasta lisäkkeestä oman versiomme jossa erona perinteiseen lähinnä rahkan käyttö majoneesin tilalla sekä mukana myös mausteena chilikastiketta,…

21/01/2015 | Poppamies Marko

Poppamiehen Pulled Pork-pasteijat

voitaikinalevyjä pulled porkia Smoky Apple BBQ-kastiketta tai Hiidenhilloa habaneroviipaleita voita Sulata voitaikinalevyt uunipellillä voipaperin päällä. Täytä taikinalevyn toinen puoli revityllä possulla sekä Smoky Apple BBQ-kastikkeella, halutessasi voit käyttää myös Hiidenhilloa. Muista kuitenkin jättää reunoille noin…

21/01/2015 | Poppamies Marko