Grillistä ja nuotiolta

1 of 1

Poppamiehen Mac’n’Cheese

  Mac’n’cheese eli juustomakaroonilaatikko on herkullinen lisuke grilliruualle, ja tulee mukavasti melkein kuin itekseen siinä sivussa grillatessa.   AINEET & VALMISTUS 200 g raakaa makaronia 4 dl Cheddar-raastetta 1 dl jotain voimakasta juustoa raastettuna, esimerkiksi parmesaania 6 dl täysmaitoa tai kermaa 1 dl…

11/07/2017 | Viivi Laube-Pohto

Poppamiehen meksikolaiset lohivartaat

  Poppamiehen Mexcian Rub sopii oivasti grillattavan lohen maustamiseen, ja tällä kertaa lohet käärästäänkin näyttävästi vartaaseen ennen grilliin laittamista. Nopeaa, helppoa ja maukasta!       AINEET & VALMISTUS noin 200 grammaa lohifilettä per ruokailija 1 rkl Poppamiehen Mexican Rubia per ruokailija…

04/06/2017 | Viivi Laube-Pohto

Revityllä Kanalla täytetty kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on loistava täytettäväksi koska se grillaantuu suhteellisen nopeasti ja säilyttää mehevyytensä hyvin. Voit käyttää täytteeksi grilliruoan tähteitä tai valmistaa alusta asti. Tässä teemme alusta asti 🙂 Kanan voit valmistaa hitaasti tai nopeasti, nopeaan tapaan suosittelen suikaleita tai fileepihvejä. Koipireisi…

07/04/2017 | Poppamies

Lohkoperunat grillissä

Lohkoperunat grillissä onnistuvat sekä keitetyistä, että raaoista perunoista tai vaikka ylijääneistä keitetyistä perunoista (uudetkin perunat käy). Helpointa valmistus on paksulla valurautaritilällä, kasviskorissa tai paistoparilalla. Mikäli teet raaoista perunoista niin suosittelen alkuun epäsuoraa lämpöä ja loppu suoralla…

07/04/2017 | Poppamies

Grillikasvikset by Poppamies

Kasvisten grillaaminen on kovimmin nousevia trendejä ja Poppamieheltä löytyy tietenkin arsenaalia joilla kasvikset otetaan helposti ja maukkaasti haltuun. Oikeastaan tapoja on kaksi, joko kuivamaustaminen RUB-mausteella tai valelu grillauksen loppuvaiheessa. Poppamiehen sekä RUB-mausteet, että BBQ-kastikkeet sopivat kautta linjan…

06/04/2017 | Poppamies

Jamaican Jerk-kanaa

Jamaican Jerk-kana on varmasti Jamaican tunnetuin ruoka ja sen makumaailma on levinnyt myös muualle Karibian alueella sekä maailmalla. Mausteseos on todella vahva, ei pelkästään chilien kautta vaan vahvoja mausteita on reilusti. Maustepippuri, timjami, ruohosipuli, valkosipuli, muskotti, neilikka jne. Makumaailma on ensimmäisellä…

05/04/2017 | Poppamies

Grillatut bataattipihvit

  Bataatti sopii grillaukseen ja maustamisessakin voi käyttää rohkeita valintoja. Poppamiehen RUB-mausteet sopivatkin kautta linjan bataatin grillaukseen, makuja on reilusti mistä valita. Tällä kertaa maustetaan bataatti Poppamiehen uutukaisella One For ALL RUB & Seasoning-mausteseoksella ja kylkeen tehdään Mexican RUB:lla…

05/04/2017 | Poppamies

Valkosipulinen grillattu halloumi-kasvisvarras

Halloumijuusto on parhaimmillaan grillattuna ja kylkeen sopii kasvikset valkosipulilla ryyditettyinä. Teemme tässä yksinkertaisen vartaan jossa paprikaa, herkkusieniä ja kesäkurpitsasiivuihin käärittyä halloumijuustoa. Varras maustetaan valelemalla Poppamiehen Garlic RUB-öljyseoksella. Ainekset ja valmistus – 4 varrasta 1…

05/04/2017 | Poppamies

Grillattu kala välimeren ja Jamaican hengessä

Kokonaisen kalan tai ison fileen grillaaminen koko porukalle kuuluu ehdottomasti kesän ruokailuun. Tarjoiluun sopii hyvin kesäinen salaatti tai uudet perunat, tällä kertaa teemme grillatun salsan paahdetusta paprikasta ja avokadosta sitruunalla ja chilillä ryyditettynä. Poppamiehen Nacho Habaneroviipaleet sopivat hyvän liemensä…

05/04/2017 | Poppamies

Grillataanko Maillardit Pintaan?

”Grillaa ruokaasi ruskea ja rapea pinta niin, että se on edelleen sisältä mehevä. Siinä sulle Maillardit!” -Poppamies Marko Suksi- Miksi ruskitettu pihvi maistuu paremmalta kuin keitetty tai miksi liha ruskistetaan ennen haudutusta? Minkä takia uunivuoasta on pakko saada se päälimmäinen kerros? Kyse on…

24/03/2017 | Poppamies

Syvän Etelän Muikut

Miksipä muuksi kutsuisi Tampereella kokattua, cajun-maustettua lapin herkkua 😀 Vaikeaksi tätä ei ainakaan voi moittia, valmistus on nimittäin todella simppeliä. Sekoita Poppamiehen Louisiana Chicken RUB:ia ja jauhoja keskenään, kieritä muikut siinä ja paistaa voissa. Näin sinulla on aidot cajun-henkiset muikut, tarjoiluun purista…

03/03/2017 | Poppamies

Poppamiehen nyhtöpossuleipä

Revityllä possulla täytetty ja coleslaw-salaatilla aateloitu leipä isoonkin nälkään on tuttu ravintoloista ja street food -kojuista. Tässä resepti jolla onnistut kotona, helposti. Tästä reseptistä löydät nyhtöpossuun / pulled porkiin pika-ohjeen sekä linkin pidempään tarinaan jossa käsitellään sekä uunissa, että…

07/11/2016 | Poppamies

Vadelma-chilisuklaakakut grillistä

Chilifest 2016 näytöskeittiössä kiitosta niittänyt kakkuresepti, eikä ole muutes vaikea tehdä 🙂 Ainekset ja valmistus 1,5 dl jauhoja 1 dl sokeria 3/4 dl kaakaojauhoja 1 tl suolaa 2 munaa 1 dl kermaa 3/4 dl rypsiöljyä 3 rkl Sweet & Smoky Raspberry –chilikastiketta Esilämmitä grilli 200 asteeseen epäsuoralle tulelle.…

19/08/2016 | Poppamies

Poppamiehen Reuben-leipä

Grillistä / savustimesta tehdyistä leivistä oma suosikkini. Alkuperä on tietenkin Ameriikoissa mutta onnistuu se Suomalaisillakin raaka-aineilla ja rapakon takanakin on nykyään niin monta eri versiota, että kuka osaa väittää omaansa alkuperäiseksi 🙂 Rukiinen leipä, hapankaali ja savustettu brisketti (häränrinta) tai pastrami…

01/08/2016 | Poppamies

Grillattu ankanfilee ja chili-mustaherukkakompotti

Grillissä tai savustimessa Ankan rintafile on herkullinen ja sen voi valmistaa grillissä tai savustimessa(vinkkejä), kuitenkin jos savustat niin tarvitset viimestelyyn myös kuumaa grilliä. Haluat nimittäin tehdä viimeistelyn grillaamalla herkullisen nahan rapeaksi. Grilliä käytetään kahden alueen moodissa eli epäsuoralla ja…

11/07/2016 | Poppamies

Täytetty ja grillattu possurulla

Possu taitaa olla yleisin grilliruoka ja file varmasti niistä yleisin. Resepti-blogistamme jo löytyykin erilaisia reseptejä fileelle mutta emme ole tainneet vielä täyttää sisäfilettä 😀 Sama toimii ulkofileelläkin ja sinne mahtuu myös enemmän täytettä mutta sisäfilekin toimii todella hyvin. Reseptiä vois myös varioida…

05/07/2016 | Poppamies

Poppamiehen pekoni-sinihomejuustoperunat

Reseptin otsikko kertoo jo kaiken oleellisen paitsi sen, että valmistuksessa käytetään Poppamiehen sinihomejuustodippiä (gluteeniton, laktoositon). Ekalla kerralla halusimme vain testata maistatusta varten, että toimiiko tämä ja todettiin kaikki, että JATKOON! Pieni potku tekee tietenkin hyvää koska Barbados on parasta! Ainekset ja…

29/06/2016 | Poppamies

Poppamiehen Cajun-makkarat

Itsetehdyt makkarat ovat huippuja, tässä erittäin helppo cajun-henkeen tehty makkara. Voit mielesi mukaan käyttää mitä tahansa muutakin Poppamiehen RUB-maustetta makkaran tekoon. Teen massan tässä käyttämällä lihamyllyä sekä yleiskoneen ns. ”cutteria” eli leikkuria. Leikkurilla saat massasta hienojakoisemman ja…

29/06/2016 | Poppamies

Korean BBQ Soba-nuudelisalaatti ja Hot’n Sweet jättirapuvartaat

Tästä reseptistä riittää kahdelle. Nuudelisalaatissa pääosaa näyttelee uutukainen Korean BBQ-kastikkeemme joka on soijapohjainen seesamilla, valkosipulilla, chilillä ja inkiväärillä maustettu kastike. Jättirapuvartaat taas valellaan Hot’n Sweet BBQ-kastikkeellamme jossa on jo hieman enemmän potkua. Applesiini, persikka ja…

15/06/2016 | Poppamies

Beer Can Bacon Burgers

Vuosi-pari sitten törmäsin youtubessa BBQ Pit Boysin videoon jossa he tekivät oluttölkki-burgereita. Heti tuli mieleen, että tuotahan pitää kokeilla ja niinpä niitä tulikin tehtyä useampaan otteeseen. Alkuperäisessä reseptissä ja omissa ekoissa versioissa täytteenä oli lähinnä juustoa, sientä ja chiliä mutta siitä ajatus…

12/06/2016 | Poppamies

Chicken Lollipop

Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla. Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun uutukaisella Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella jossa on jo hieman…

07/06/2016 | Poppamies

Grillattu kokonainen maminha

Maminha on suosittu liha Brasilialaisessa grillileikkuussa ja löytänyt tiensä nyt myös Suomen lihatiskeille Familia-tuotemerkillä. Tämä mielettömän herkullisen rasvan omaava pala on kolmion muotoinen lihas jota Amerikassa nimitetäänkin ”tri tip” -nimellä. Maminha on saavuttanut suuren suosion nimenomaan kokonaisena-…

02/06/2016 | Poppamies

Poppamiehen musta cajun-lohi

Musta on uusi musta! Yllättävän vaikeaa keksiä mieleinen Suomennos ”blackened salmon”-reseptille. Ideana siis, että makeuttamattomalla cajun-mausteella taputeltu lohifile grillataan / paahdetaan / paistetaan kuumalla lämmöllä lähes mustaksi. Tämä avaa oikeanlaisen maustesekoituksen makuja aivan huikeasti ja…

12/05/2016 | Poppamies

Louisiana Chicken Grillistä

Grillaaminen on kiireetöntä puuhaa ja yksi bravuureista on monelle kokonainen broileri. Valmistus ei eroa laajalti tunnetusta ”beer can chickenistä” muutoin kun olen itse sitä mieltä, että broileri kypsyy tasaisemmin ilman tölkkiä. Tarvittavan kosteuden saa asettamalla vesiastian grilliin tai savustimeen, se pitää…

02/05/2016 | Poppamies

Poppamiehen grillatut jättirapuvartaat

Juurikaan tämän helpommaksi ei jättiravunpyrstöjen grillaus tule. Lävistä rosmariinin oksalla, valele Tropical Fruit BBQ- tai Caribbean Lime-kastikkeella ja grillaa pari minuuttia. Se on siinä. Tropical Fruits on tehty mangosta, passiohedelmästä sekä inasen kookosta myös mukana. Caribbean Lime taas on happamampi, jalapenolla,…

14/04/2016 | Poppamies

Poppamies mex mex-makkara

Tulipa hommattua tuollainen Kenwoodin MG510 lihamylly ja pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan. Hemmetin hyvän tuntuinen laite ja toimii kyllä tällai kotioloissa makkaran tekoon sekä lihojen ja kasvisten jauhamiseen. Mukana laitteessa tulee makkarasuppiloita 2 eri kokoa. Makkaraan kannattaa aina hommata reilulla…

11/02/2016 | Poppamies

Joulukinkun marinointi Poppamiehen tapaan

Joulukinkku-reseptejä ja kuorrutuksia löytyy netistä niin paljon kuin jaksaa etsiä. Me keskitymme kinkun maustamiseen, voit valmistuksen tehdä samaan tapaan kuin normaalistikin. Tosin, on meillä valmistukseenkin oma tapa, savustamalla. Toki monilla ei ole savustinta kotosalla tai kaupungissa ei ole mahdollista joten siihenkin on oma…

21/12/2015 | Poppamies

Poppamiehen rapeat ribsit

Monta eri kuppikuntaa Ribseille löytyy eri valmistustapoja ja kannattajia joka lähtöön. Toiset esikeittävät maustetussa lihaliemessä ja sitten grillaavat, toiset taas savustavat alusta asti matalassa lämmössä 3-2-1 -tekniikalla ja kolmas folioi alusta asti. Esittelemme tässä neljännen tavan. Metodista on kiittäminen…

07/07/2015 | Poppamies

Raputäyte uuniperunalle

Klassikon tuunausta Tässä helppo raputäyte uuniperunalle. Bataatille täyte toimii aivan sellaisenaankin mutta uuniperunalle kaivataan hieman vahvempaa makua. Siksi lisäämmekin täytteeseen pilkottua maustekurkkua ja raejuustoa. Helppoa kuin mikä! Myöskin chilipäät voivat lisätä joukkoon omaa Poppamiehen suosikkikastikettaan…

25/06/2015 | Poppamies

Beer Can Chicken

Tölkki sisään ja grilliin!! Grillikesässä pitää olla välillä hiukan jenkkimeininkiä ja sopivaa asennetta. Beer can chicken on yksi perinteinen jenkkiläinen BBQ -resepti ja sopivan miehekäs suomalaiseenkin luonteeseen. Lisäksi se on sopiva tekosyy avata olut Suomen suvessa! Tölkki näet pitää juoda puolilleen ennen valmistuksen…

24/06/2015 | Poppamies

Kanaa grillivartaassa

Kana ja tropical fruit bbq – match made in heaven! Poppamiehen Tropical Fruit BBQ -kastike toimii *ERINOMAISESTI* kanaruokien kanssa, tässä on ultrahelppo resepti sen käyttöön. ainekset ja valmistus kanaa Poppamies Mexican RUB Poppamies Tropical Fruit BBQ-kastiketta kesäkurpitsaa paprikaa salaattiaineksia ruokaöljyä…

24/06/2015 | Poppamies

Pekoniin kääritty riistapullalla täytetty punasipuli

Jaa mikä? Luit ihan oikein. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tällä reseptillä Poppamies Marko voitti Tampereen huippukokit grillikilpailussa mustassalahdessa järjestetyssä Chef Santerin kesänavauksessa. Resepti on kaikenlisäksi erittäin helppo ja juuri grillijuhliin sopiva. Voit esivalmistella nämä pienet pallerot etukäteen ja…

09/06/2015 | Poppamies

Poppamiehen Hot Wings – maustaminen ja valmistusmenetelmät

Kanasiivet ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa valtavan suosion ja moni onkin lähestynyt allekirjoittanutta kysyen: “Mikä on paras valmistusmetodi grillissä?” tai “missä vaiheessa kastiketta pitäisi käyttää?” Nämä ohjeet toimivat niin siiville kuin koipinuijillekin, palojen koosta riippuen voit hieman venyttää tai…

12/05/2015 | Poppamies

Tuliset paistinperunat grillistä tai parilalta

Paistinperunat voiselta parilapannulta, muistatko vielä? Tässä viritetään hieman äitimuorin reseptiä ja suolan sijaan käytetään paistossa Poppamiehen Mexican RUB-mausteseosta. Resepti on todella simppeli, käytin tehdessä Floran juoksevaa culinesseä mutta vanha kunnon voi tai halutessaan oliiviöljy käy samaan tarkoitukseen. Voit…

06/05/2015 | Poppamies

Savustettu ja grillattu picanha

Brasilian suosikki Picanha on kolmion muotoinen uloimmainen pala naudan kankkua aivan ulkofileen vieressä. Monien mielestä picanha on grillattuna naudan paras pala ja varsinkin Brasiliassa sitä arvostetaan yli muiden. Nykyään Suomestakin alkaa löytymään lihamestareilta picanhaa erikseen ja kun messuilta tarttui hyvä pala mukaan niin…

04/05/2015 | Poppamies

Meksikon kanaa kuumilta hiililtä ja pico de gallo-salaatti

Reissusta tuttu Matkaillessani tykästyin meksikolaiseen tapaan maustetun kanan lisänä tarjottuun ”pico de gallo”-tomaattisalaattiin joka on ehdottomasti yksi meksikolaisen ruoan kulmakivistä. Jokaisella ravintolalla tietenkin on oma versionsa mutta lähes kaikkia yhdistää raikkaus, sopiva happamuus, korianteri, jalapenot ja…

02/05/2015 | Poppamies

Savustettu ”lihakroisantti” Poppamiehen tapaan

  helposti hyvää Possun sisäfile on yksi lempiruokiani, sitä tehtiin nuoruudessani kotona aina sunnuntaisin. Moni sanoo, että grillatessa sisukka menee kuivaksi mutta näin ei tarvitse olla. Avain on riittävän matalassa lämmössä ja sisälämmön seuraamisessa vaikkapa paistomittarilla. Vielä kun hieroo mausteet pintaan ja…

28/04/2015 | Poppamies

Savuista omenalla valeltua possua

Possun ja omenan liitto on pyhä ja tämä resepti ei tarvitsekaan sen enempää perusteluita. Poppamiehen Smoky Apple BBQ (vanhalta nimeltään savuomena) sopii paitsi grillaukseen, myös glaseeraukseen(valeluun) joko grillauksen aikana tai jälkeen. Kastikkeessa on omenan lisäksi mm. hunajaa ja savustettua jalapenoa ja pieni potkuhan on…

23/04/2015 | Poppamies

Poppamiehen vinkit grillaukseen

Marko ja grillauksen perushommat Tervetuloa makujemme pariin. Olen Poppamies Marko Suksi ja toimin Poppamies -yhtiön ja -tuotemerkin takana. Näiltä sivuilta löydät vinkkejä sekä valmiita reseptejä klassikoihin ja uusiin, pirteisiin vaihtoehtoihin. Keskitymme ajankohtaan sopivasti näin aluksi grillikauden asioihin joista…

15/04/2015 | Poppamies

Valkosipulinen karitsan sisäfile

Karitsa ja valkosipuli – mahtava pari Pääsiäisen alla kun piti tehdä lampaanviulu niin olin auttamattomasti myöhässä, kaikki loppu! Mukaan tarttui sitten pakkasesta karitsan sisäfileitä ja kyllä nekin vieraille maistuivat. Karitsan sisäfileet ovat todella pienikokoisia joten niitä on hyvä varata 2 kpl per syöjä, tai…

06/04/2015 | Poppamies

Pekonisuolattu bataatti

Poppamiehen pekonisuola sopii erinomaisesti kasvisruokiin, onhan se jopa vegaaneille sopiva! 😀 Siivuiksi, kulhoon ja pekonisuolat niskaan Valmistus on helppoa, öljytilkan kera pyörittelet kulhossa bataatista leikattuja siivuja ja lisäät mukaan pekonisuolaa. Sitten pannulle tai grilliin. Ainekset ja valmistus bataattia n. sentin…

29/03/2015 | Poppamies

Poppamiehen Falafel-piffit

Myös raavaalle miehelle Falafelista tulee helposti raavaalle miehelle mieleen mauton hippiruoka mutta kun aiheeseen hieman tutustuu niin paatunutkin lihanpurija voi nauttia tästä kasvis-herkusta. Voit kokeilla myös eri kasviksia mutta tällä kertaa käytämme bataattia sekä kikhernettä jotka sopivat keskenään mukavasti yhteen.…

29/03/2015 | Poppamies

Poppamiehen varraslautanen

pientä kisailua Poppamies näytti Särkänniemen Grill & Chill 2014 -tapahtumassa, miten pienellä pallogrillillläkin voi loihtia näyttävän annoksen. Hieman ehkä grillissä ahtautta oli mutta homma tuli hoidettua! Pilkoimme varrasreseptit omiksi resepteiksi, helpompi lukea ja valita haluamansa. Ainekset ovat ohjeessa siinä…

25/03/2015 | Poppamies

Savuista possua grillistä juureksien kera

Savuinen mausteseos grilliin tai liedelle Poppamiehen Slow Food RUB on savuisella suolalla maustettu seos joka toimii lihalle kuin lihalle grillissä, pannulla tai yleisesti ruoanlaitossa. Käyttö on helppoa, hierot vain maustetta grillattavalle lihalle reilusti. Oikea määrä esim n. 150 g pihville on 0,5 rkl tai jopa inaus enemmän. Seos…

18/03/2015 | Poppamies

Meksikon kanaa ja salaattia

Hot & tasty – chicken to my liking! Tässä reseptissä esitellään Poppamiehen Mexican RUBin käyttöä, lopputulos on mausteinen ja hieman tulinenkin 😉 Valmistamme broilerin rintafileen kuivamarinoituna ja meheväksi grillattuna salaatin kera. Salaatiksi käy oikeastaan miltein mikä vain, kuvan salaatissa on hieman kreikkaa…

18/03/2015 | Poppamies

Poppamiehen Slaw Dog

Helppoa ja maukasta Nimi ”Slaw Dog” on trendikkäästi juonnettu hot dogista jossa nakin kaveriksi on kauhottu coleslaw salaattia. Tämä Amerikan suosikki, kaalipohjainen salaatti sopii nimittäin nakin kaveriksi oikein hyvin. Ketsupin tilalla käytämme tällä kertaa Poppamiehen Kansas City BBQ-kastiketta. Pala aitoa Amerikkaa…

18/03/2015 | Poppamies

Big Fat Greek Burger

Nimeä ja kokoa Taas nimellä tempaistiin, se tosin tietyllä tapaa kuvaa meidän kuvan annostammekin. Kuvassa iso on komiaa mutta voit tietenkin tehdä vaikka aivan pieniäkin annoksia. Viittaus Kreikkaan juontaa ainesosista, tsatziki, feta, lammas yms. Päätimme myös laittaa koko komeuden paahdetun pitaleivän väliin, käytimme sen…

17/03/2015 | Poppamies

Blue Cheese & Bourbon Burger

Pyhä kolminaisuus Aurajuusto, pekoni ja Poppamiehen Kentucky Bourbon BBQ-kastike muodostavat sellaisen kombon, että huhhuh! Suosittelemme erittäin lämpimästi. Aurajuuston voi sisällyttää burgeriin kahdella tapaa, sulattamalla paksuna siivuna pihvin päällä grillissä tai sulattamalla kermatilkan kera paksuksi massaksi.…

17/03/2015 | Poppamies

Poppamiehen savustettu jauheliharulla

Tämä resepti on todella helppo ja kiva kesäkauden grilliavajaisiin! AINESOSAT Tarvitset reseptiin seuraavat ainekset: n. 400 g naudanjauhelihaa, jauhelihan rasvaisuus n. 15 % paketin pekonia iso sipuli cheddar- tai emmental-juustoa Poppamies Burgers & Ribs -mausteseosta Poppamies Kentucky Bourbon BBQ -kastiketta VALMISTUS  …

17/03/2015 | Poppamies

Juicy Lucy Poppamiehen tapaan

Juicy Lucy on juustohampurilainen joka tehdään kahdella eri juustolla siten, että toinen juustoista on jauhelihapihvin sisällä. Tarkoitus on kypsentää pihvi kuumaksi siten, että juustosisus kuumentuu ja sulaa. Tästä rakenteesta voi helposti päätellä, että Juicy Lucyn pihvi on monesti ns. rehvakasta kokoa 🙂 Juicy Lucyn…

16/03/2015 | Poppamies