Savustettuja ruokia

1 of 1

Jamaikalaiset Poppissiivet

  That’s hot maaan! Poppamiehen Jamaican Rubilla maustetut, hitaasti savussa kypsytetyt siivet dipataan Poppamiehen majoneeseihin.   AINEKSET & VALMISTUS 2 kg broilerin siipiä 1 pss Poppamies Jamaican Rubia 1 pullo Poppamies Jamaican BBQ & Marinadea   Lämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 120 asteeseen.…

24/04/2017 | Viivi Laube-Pohto

Jamaican Jerk-kanaa

Jamaican Jerk-kana on varmasti Jamaican tunnetuin ruoka ja sen makumaailma on levinnyt myös muualle Karibian alueella sekä maailmalla. Mausteseos on todella vahva, ei pelkästään chilien kautta vaan vahvoja mausteita on reilusti. Maustepippuri, timjami, ruohosipuli, valkosipuli, muskotti, neilikka jne. Makumaailma on ensimmäisellä…

05/04/2017 | Poppamies

Poppamiehen Reuben-leipä

Grillistä / savustimesta tehdyistä leivistä oma suosikkini. Alkuperä on tietenkin Ameriikoissa mutta onnistuu se Suomalaisillakin raaka-aineilla ja rapakon takanakin on nykyään niin monta eri versiota, että kuka osaa väittää omaansa alkuperäiseksi 🙂 Rukiinen leipä, hapankaali ja savustettu brisketti (häränrinta) tai pastrami…

01/08/2016 | Poppamies

Grillattu ankanfilee ja chili-mustaherukkakompotti

Grillissä tai savustimessa Ankan rintafile on herkullinen ja sen voi valmistaa grillissä tai savustimessa(vinkkejä), kuitenkin jos savustat niin tarvitset viimestelyyn myös kuumaa grilliä. Haluat nimittäin tehdä viimeistelyn grillaamalla herkullisen nahan rapeaksi. Grilliä käytetään kahden alueen moodissa eli epäsuoralla ja…

11/07/2016 | Poppamies

Täytetty ja grillattu possurulla

Possu taitaa olla yleisin grilliruoka ja file varmasti niistä yleisin. Resepti-blogistamme jo löytyykin erilaisia reseptejä fileelle mutta emme ole tainneet vielä täyttää sisäfilettä 😀 Sama toimii ulkofileelläkin ja sinne mahtuu myös enemmän täytettä mutta sisäfilekin toimii todella hyvin. Reseptiä vois myös varioida…

05/07/2016 | Poppamies

Poppamiehen Cajun-makkarat

Itsetehdyt makkarat ovat huippuja, tässä erittäin helppo cajun-henkeen tehty makkara. Voit mielesi mukaan käyttää mitä tahansa muutakin Poppamiehen RUB-maustetta makkaran tekoon. Teen massan tässä käyttämällä lihamyllyä sekä yleiskoneen ns. ”cutteria” eli leikkuria. Leikkurilla saat massasta hienojakoisemman ja…

29/06/2016 | Poppamies

Beer Can Bacon Burgers

Vuosi-pari sitten törmäsin youtubessa BBQ Pit Boysin videoon jossa he tekivät oluttölkki-burgereita. Heti tuli mieleen, että tuotahan pitää kokeilla ja niinpä niitä tulikin tehtyä useampaan otteeseen. Alkuperäisessä reseptissä ja omissa ekoissa versioissa täytteenä oli lähinnä juustoa, sientä ja chiliä mutta siitä ajatus…

12/06/2016 | Poppamies

Chicken Lollipop

Kanan koipinuijat ovat useimmille tuttuja ja helppoja valmistaa. Pienellä askartelulla niihin saa uutta vivahdetta ja maustetaan vielä nahankin alle niin meillä on jo uusi grilliherkku jonka voi valmistaa myös uunissa tai savustamalla. Loppuvaiheeseen teemme vielä valelun uutukaisella Hot’n Sweet BBQ-kastikkeella jossa on jo hieman…

07/06/2016 | Poppamies

Grillattu kokonainen maminha

Maminha on suosittu liha Brasilialaisessa grillileikkuussa ja löytänyt tiensä nyt myös Suomen lihatiskeille Familia-tuotemerkillä. Tämä mielettömän herkullisen rasvan omaava pala on kolmion muotoinen lihas jota Amerikassa nimitetäänkin ”tri tip” -nimellä. Maminha on saavuttanut suuren suosion nimenomaan kokonaisena-…

02/06/2016 | Poppamies

Savustettu BBQ-pekoni-papupata

Helppoa ja hyvää, ei myöskään aivan autenttinen resepti koska käytän mielelläni joukossa maissia ja paljon sipulia. Heinzin valkoiset pavut tomaattikastikkeessa tuovat hyvää pohjaa ja lisäämällä BBQ-kastiketta tai RUB-maustetta, saa reseptiä varioitua helposti. Samoin papuja vaihtelen melko usein ja lähes poikkeuksetta teen…

12/05/2016 | Poppamies

Louisiana Chicken Grillistä

Grillaaminen on kiireetöntä puuhaa ja yksi bravuureista on monelle kokonainen broileri. Valmistus ei eroa laajalti tunnetusta ”beer can chickenistä” muutoin kun olen itse sitä mieltä, että broileri kypsyy tasaisemmin ilman tölkkiä. Tarvittavan kosteuden saa asettamalla vesiastian grilliin tai savustimeen, se pitää…

02/05/2016 | Poppamies

Poppamies mex mex-makkara

Tulipa hommattua tuollainen Kenwoodin MG510 lihamylly ja pakkohan sitä oli heti päästä kokeilemaan. Hemmetin hyvän tuntuinen laite ja toimii kyllä tällai kotioloissa makkaran tekoon sekä lihojen ja kasvisten jauhamiseen. Mukana laitteessa tulee makkarasuppiloita 2 eri kokoa. Makkaraan kannattaa aina hommata reilulla…

11/02/2016 | Poppamies

Joulukinkun marinointi Poppamiehen tapaan

Joulukinkku-reseptejä ja kuorrutuksia löytyy netistä niin paljon kuin jaksaa etsiä. Me keskitymme kinkun maustamiseen, voit valmistuksen tehdä samaan tapaan kuin normaalistikin. Tosin, on meillä valmistukseenkin oma tapa, savustamalla. Toki monilla ei ole savustinta kotosalla tai kaupungissa ei ole mahdollista joten siihenkin on oma…

21/12/2015 | Poppamies

Savustettu Chili con Carne

Savustin uunina Mikä on parempaa kuin chili con carne? Savustettu chili con carne! Chili con carne on helppo ja maukas ruoka joka sopii sellaisenaan, riisin kanssa, maissilastuilla, tacoihin, burritoihin, perunoiden kera, hodareihin, ihan mihin tahansa 🙂 Tampere Food Club kävi meillä täällä varastolla vierailemassa ja pyysivät,…

30/11/2015 | Poppamies

Savustettu pulled pork

Alkusanat Pulled porkin valmistus savustamalla ei periaatteessa eroa pulled porkin valmistuksesta uunissa muutoin kuin savustimen kanssa touhuamisesta. Tutustu myös laatimaani onnistuneen savustuksen muistilistaan jossa sudenkuopat on tasoitettu valmiiksi. Olen pitkän linjan savustaja ja mielestäni paras pulled pork tehdään savustamalla…

28/09/2015 | Poppamies

Poppamiehen rapeat ribsit

Monta eri kuppikuntaa Ribseille löytyy eri valmistustapoja ja kannattajia joka lähtöön. Toiset esikeittävät maustetussa lihaliemessä ja sitten grillaavat, toiset taas savustavat alusta asti matalassa lämmössä 3-2-1 -tekniikalla ja kolmas folioi alusta asti. Esittelemme tässä neljännen tavan. Metodista on kiittäminen…

07/07/2015 | Poppamies

Pekoniin kääritty riistapullalla täytetty punasipuli

Jaa mikä? Luit ihan oikein. Eikä siinä vielä kaikki, sillä tällä reseptillä Poppamies Marko voitti Tampereen huippukokit grillikilpailussa mustassalahdessa järjestetyssä Chef Santerin kesänavauksessa. Resepti on kaikenlisäksi erittäin helppo ja juuri grillijuhliin sopiva. Voit esivalmistella nämä pienet pallerot etukäteen ja…

09/06/2015 | Poppamies

Poppamiehen Hot Wings – maustaminen ja valmistusmenetelmät

Kanasiivet ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa valtavan suosion ja moni onkin lähestynyt allekirjoittanutta kysyen: “Mikä on paras valmistusmetodi grillissä?” tai “missä vaiheessa kastiketta pitäisi käyttää?” Nämä ohjeet toimivat niin siiville kuin koipinuijillekin, palojen koosta riippuen voit hieman venyttää tai…

12/05/2015 | Poppamies

Savustettu ja grillattu picanha

Brasilian suosikki Picanha on kolmion muotoinen uloimmainen pala naudan kankkua aivan ulkofileen vieressä. Monien mielestä picanha on grillattuna naudan paras pala ja varsinkin Brasiliassa sitä arvostetaan yli muiden. Nykyään Suomestakin alkaa löytymään lihamestareilta picanhaa erikseen ja kun messuilta tarttui hyvä pala mukaan niin…

04/05/2015 | Poppamies

Savustettu ”lihakroisantti” Poppamiehen tapaan

  helposti hyvää Possun sisäfile on yksi lempiruokiani, sitä tehtiin nuoruudessani kotona aina sunnuntaisin. Moni sanoo, että grillatessa sisukka menee kuivaksi mutta näin ei tarvitse olla. Avain on riittävän matalassa lämmössä ja sisälämmön seuraamisessa vaikkapa paistomittarilla. Vielä kun hieroo mausteet pintaan ja…

28/04/2015 | Poppamies

Poppamiehen vinkit savustukseen

Siellä missä on savua – on myös makua! Savustus on parhaimmillaan mukavaa touhuamista ja rentoa oleskelua, mutta samalla on syytä tarkkailla ja tarvittaessa säätää lämpöjä. Tätä varten suosittelemme erittäin vahvasti hankkimaan digitaalisen lämpömittarin kahdella anturilla, yhden lihan sisälämpöä ja yhden savustimen…

15/04/2015 | Poppamies

Savustettu raakamakkara ja Poppamiehen perunasalaatti

Klassikon tuntua Makkara ja perunasalaatti on klassikko, mutta tässäpä siitä vielä erityisen maukas versio. Raakamakkaran voit kypsyttää keittämällä (oluessa, tietenkin), grillaamalla, uunissa tai tietenkin, myös savustamalla. Savu luo makkaraan mahtavan aromin ja kun makkara vielä sivellään bbq-kastikkeella niin se on siinä.…

14/04/2015 | Poppamies

Poppamiehen Slaw Dog

Helppoa ja maukasta Nimi ”Slaw Dog” on trendikkäästi juonnettu hot dogista jossa nakin kaveriksi on kauhottu coleslaw salaattia. Tämä Amerikan suosikki, kaalipohjainen salaatti sopii nimittäin nakin kaveriksi oikein hyvin. Ketsupin tilalla käytämme tällä kertaa Poppamiehen Kansas City BBQ-kastiketta. Pala aitoa Amerikkaa…

18/03/2015 | Poppamies

Poppamiehen savustettu jauheliharulla

Tämä resepti on todella helppo ja kiva kesäkauden grilliavajaisiin! AINESOSAT Tarvitset reseptiin seuraavat ainekset: n. 400 g naudanjauhelihaa, jauhelihan rasvaisuus n. 15 % paketin pekonia iso sipuli cheddar- tai emmental-juustoa Poppamies Burgers & Ribs -mausteseosta Poppamies Kentucky Bourbon BBQ -kastiketta VALMISTUS  …

17/03/2015 | Poppamies

Juicy Lucy Poppamiehen tapaan

Juicy Lucy on juustohampurilainen joka tehdään kahdella eri juustolla siten, että toinen juustoista on jauhelihapihvin sisällä. Tarkoitus on kypsentää pihvi kuumaksi siten, että juustosisus kuumentuu ja sulaa. Tästä rakenteesta voi helposti päätellä, että Juicy Lucyn pihvi on monesti ns. rehvakasta kokoa 🙂 Juicy Lucyn…

16/03/2015 | Poppamies