Archive for Syyskuu, 2008

Syy 22 2008

Naudansuikaleita satay-kastikkeessa

Published by under Liharuoat

Tämä resepti on todella helppo ja todella herkullinen. Idea tähän lähti nopeasta uuden tuotteen kokeilusta pikaruokana, mutta kokonaisuudesta tulikin yllättäen heti suosikki. Kastike perustuu valmiiseen satay-kastike pakkaukseen, johon lisätään vain kuuma vesi. Tarvitset tähän ruokaan:

-1kg naudansuikaleita
-1prk satay-pähkinätahna
-2kpl sipulia
-2dl sieniä, esim kanttarelleja
-1tl suolaa
-1tl pippuria
-voita tai öljyä

Ensin paista lihat pannulla(johon on kansi) öljyssä tai voissa, ripottele suola pippuri lihoille. Lisää pannulle vettä ja hauduta lihoja keskilämmöllä. Riippuen halutusta mureuden asteesta, hauduta 30 minuutista aina 1,5 tuntiin. Lisää vettä tarvittaessa. Kun lihat ovat lähes halutun mureita, ota toinen pannu ja kattila. Toisella pannulla paista sienet ja sipuli voissa ja ripottele hyppysellinen suolaa päälle. Kattilaan laita 3dl vettä kiehumaan ja veden kiehahdettua lisää satay kastike. Ota levyltä sivuun ja sekoita rauhallisesti niin kauan että kastikkeesta tulee tasainen. Anna kastikkeen olla kannella peitettynä noin 10min.

Kaada satay-kastike pannulle naudanlihasuikaleiden joukkoon. Halutessasi voit lisätä myös sienet ja sipulin tai vaihtoehtoisesti voit asetella ne tarjolle kastikkeen päälle tai erilliseen kulhoon, josta ruokailijat voivat itse ottaa.

Paista lihoja satay-kastikkeessa noin 5-10 min, ota sivuun levyltä ja anna vetäytyä ja maustua noin 5-10min. Tarjoile!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 19 2008

Sataykana

Published by under Kanaruoat

2 kanan rintafilettä
Satay-pikanttimarinadia
tuore persikka

Helppo ohje, joka ei kuitenkaan marinointiajan takia ole ihan nopea. Eli marinoi kananpaloja satay-marinadissa yön yli. Paista kanoja pannulla ja pyöräytä lohkottu persikka marinointikupin pohjalle jääneessä marinadissa ja heitä pannulle kanojen seuraksi. Persikoita ei ole tarkoitus paistaa muusiksi, vaan lämmittää hieman ja saada leikkauspinnoille hyvä pinta. Kun kana on kypsä se on valmis nautittavaksi persikkalohkojen kera. Itse en ole mikään mahdoton persikan ystävä, mutta nopea marinointi ja paistaminen kyllä muuttaa sen makua omaan suuhuni sopivammaksi.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 19 2008

Mausteiset sienet

Published by under Kasvisruoat

3dl sieniä
Vettä
5rkl Pain Is Good batch #218 Louisiana Style kastiketta
loraus Chilimaustettua etikkaa
noin 10kpl currylehtiä
2tl Anchochili-jauhetta
reilu loraus Kermaa

Tähän kastikkeeseen sopii periaatteessa kaikki sienet, mutta ei kannata ehkä mausteiden takia käyttää niitä parhaita kanttarelleja ja korvasieniä. Sienten oma maku kun jää tässä aistien ilotulituksessa hieman toiseksi vaikka ei kokonaan katoakkaan. Itse käytin jotain thaikaupasta ostamiani kuivattuja sieniä. Laitoin sienet likoamaan veteen johon lisäsin myös Louisiana-kastikkeen, mauste-etikan ja murennetut currylehdet. Kun sienet pehmenivät tarpeeksi heitin ne kattilaan ja annoin porista hetken. Jos käytät tuoreita sieniä niin vettä ei luultavasti tarvitse lisätä lainkaan. Sitten sekaan kerma ja chilijauhe. Itse käytin mainittua Anchochili-jauhetta mutta reseptiin käy mikä tahansa chili- tai paprikajauhe jonka kokki tuntee sopivan tuliseksi. Anna kastikkeen porista kunnes se tuntuu valmiilta ja tarjoa.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 18 2008

Jolokia-pastaa ja peri-peri kanaa kookosmaidossa

Kuin moni muukin makukokemus, tämä lähti silkasta kiireestä ja ajattelin; “Okei, nyt tehdään äkkiä jotain”. Kokonaisuudesta tulikin sen verran hyvä, että onneksi tuli napattua kuva! :)

Tässä ruoassa asetelma on päinvastainen totuttuun, eli pasta on tulista, ei liha tai kastike…

Poppamiehen pikaruokaan tarvitset seuraavat aineet:

-Jolokia-chilipastaa
-2tl suolaa
-NoMu smoky peri-peri mausteseosta
-kookosmaitoa tai kermaa
-2 sipulia
-1 keltainen paprika
-öljyä paistamiseen
-500g marinoimattomia kanafilesuikaleita

Avaa kanafilepaketti ja valuta lihaneste pois jos sitä pakkausessa on. Hiero noin 2rkl peri-peri mausteseosta kanafilesuikaleisiin. Pilko sipulit ja paprika ja paista muutama minuutti pannulla öljyssä.
Laita pasta kiehumaan ja lisää kattilaan 1 tl suolaa. Pastan kiehuessa paista kanat sipulin ja paprikan kanssa samalla pannulla. Kun kanat ovat kypsiä, lisää kookoskerma tai kookosmaito, sekä 1tl suolaa.

Kun kastike on kiehunut muutaman minuutin, ota levyltä syrjään ja anna vetäytyä hetki. Halutessasi voit suurustaa(jauholla tai suurusteella esim. Maizena) kastiketta, jolloin se jää paremmin pastaan kiinni näin ollen päätyy suuhusi pastan mukana eikä lusikalla kauhoen jälkikäteen ;) Laske pastasta vesi pois ja tarjoile kastikkeen kera.

Pasta on sen verran tulista että antaisin tälle tulisuudeksi 4/10, mutta syötävää on niin paljon että voi tuntua enemmältäkin…

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 17 2008

Tonnikalalisuke

1 purkki hyvää tonnikalaa öljyssä
2rkl Chilimaustettua etikkaa
2rkl balsamicoa
3rkl Pain Is Good batch #66 Jalapeno Wasabia
1tl Toad Sweat Cranberry Saucea
loraus kermaa

Vain hyvästä tonnikalasta voi tulla hyvää tonnikalaruokaa. Kaada tonnikalapurkin koko sisältö kattilaan ja lisää muut mausteet. Anna porista hetki ja nauti.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 16 2008

Kaprisspagetti

Published by under Pizzat ja pastat

Öljyä
Kapriksia
Valkosipulia
Yrttisuolaa
Paprikajauhetta
Spagettia

Laita öljy, kaprikset, valkosipulit ja mausteet kattilaan ja anna porista kunnes öljy on saanut riittävästi makua. Keitä samalla spagetti kypsäksi. Lopuksi sekoita öljykattilan sisältö spagetin joukkoon ja sekoita.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 16 2008

Porkkana-sienisatay

Published by under Kasvisruoat

3 Porkkanaa
200g Siitakesieniä
Rasvaa paistamiseen
3dl vettä
1 purkki Satay-pähkinätahnaa
2tl Melinda’s Original Habanero peppersauce, garlic
2tl CaJohns Ashes Rub
loraus Etikkaa

Pilko porkkanat ja paista niitä kunnes ovat sopivia. Lisää pilkotut sienet, Melindan valkosipulisoosi ja Ashes Rub ja vesi. Anna paistua vielä hetki. Sekoita joukkoon Satay-pähkinätahna ja vielä lopuksi etikkaa oman maun mukaan. Sopii mainiosti spagetin kanssa.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 16 2008

Limelisuke

Published by under Dipit ja marinadit

Ranskankermaa
Limemehua
NoMU Mexican Rub

Yleensä teen tortillojen väliin viilentävän ja raikkaan lime-ranskankermakastikkeen, mutta nyt saadessani käsiini NoMUn Mexican -mausteseosta on aika päivittää tämäkin helppo resepti. Sekoita aineksia oman maun mukaan ja anna maustua noin puoli tuntia. Kaivattu lisä varsinkin jos tortillasoosit ovat muuten tulisia.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 16 2008

Pekonikastike

Published by under Liharuoat

1pkt Pekonia
2tl NoMU Smoky Peri-Peri Rub
2tl CaJohns Ashes Rub Spices
3rkl Ranskankermaa

Nopea ja helppo kastike. Pilko pekoni sopiviksi paloiksi ja laita pannulle tirisemään. Heitä päälle kuivamausteet ja kun pekoni on sopivan väristä lisää ranskankerma. Anna porista vielä hetki ja kastike on valmista. Pastalle, tortillan väliin, leivälle, ihan mihin vaan…

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 16 2008

Parsakaalijerk-kastike

Published by under Kasvisruoat

1½ dl Soijarouhetta
5tl Texas Pete Hot Saucea
½ pulloa Joltin Jerk marinadia
Öljyä
300g Parsakaalia
Vettä
Homejuustoa
Kurkumaa

Laita soijarouhe likoamaan sopivaan määrään vettä ja sekoita mukaan myös Texas Pete. Pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi ja paista niitä hetki öljyssä. Kaada joukkoon lionnut soijarouhe ja Jerk-marinaadi. Jos kastike tuntuu liian tönköltä niin lisää vettä mielen mukaan. Voit lisätä joukkoon myös homejuustoa oman makusi mukaan, itse käytin aikaisemmista kokkailuista ylijäänyttä roquefortia. Sekaan on hyvä laittaa myös reilusti kurkumaa.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 15 2008

Täydellinen makaronilaatikko

Published by under Liharuoat

makaronilaatikko_bullseye4

Tämä makaronilaatikko on hieman vanhasta ja tutusta poikkeava, mutta pitäähän sääntöjä kirjoittaa välillä uusiksi ja onhan hyvä olla jotakin jokaista varten. Käydäämpä vaan suoraan asiaan :)

Makaronille:
-200g makaronia
-1tl suolaa

Jauhelihalle:
-400g naudan paistijauhelihaa (10% rasvaa)
-1tl suolaa
-0,75dl Bull’s eye kastiketta
-2 sipulia
-1tl kuivattua persiljaa

lisäksi:
-4dl kevytmaitoa
-3 kananmunaa
-200g juustoraastetta
-savuista habanero ketsuppia

Laita makaroni kiehumaan 1tl suolaa kera(valmista pussin ohjeen mukaan kypsäksi). Ota pannu, laita jauhelihat paistumaan ja kuutioi sipulit mukaan pannulle. Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää bull’s eye ja suola. Sekoita ja paista jauheliha kypsäksi ja lisää joukkoon persilja.

Ota jokin pullo tai purkki, jonka saat suljettua ja kaada 4dl maitoa purkkiin. Sekoita kananmunat jossain kulhossa rikki ja lisää purkkiin maidon kera. Ravista voimakkaasti.

Kaada makaronit ja jauheliha riittävän suureen uunivuokaan ja kaada maito-munaseos sekaan. Lisää Juusto päälle ja paista 200 asteessa noin 35-45min ilman kantta.

Tarjoile savuisen habaneroketsupin kanssa, voit olla ruokaasi tyytyväinen!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 15 2008

Juustoinen cajun-kana kookosmaidossa

Published by under Kanaruoat

Tämä on varmasti yksi helpoimpia tekemiäsi ruokia. Resepti ja kokonaisuus osoittaa laadukkaiden mausteseosten voiman, jolla saadaan pienellä vaivalla hyvä kokonaisuus. Suurin haaste tässä reseptissä on löytää marinoimatonta kanaa jostain…

Tarvitset seuraavat ainesosat:
-1kg marinoimattomia kananfileitä
-3rkl NoMu Cajun mausteseosta
-2 sipulia
-keltainen paprika
-1/2tl suolaa (oman maun mukaan voi laittaa koko teelusikallisenkin)
-150g emmental-juustoraastetta
-1prk kookosmaitoa

Asettele kanafileet uunivuokaan. ota pieni kulho, johon laitat NoMu cajun mausteseoksen ja suolan. Sekoita keskenään ja hiero seos kanafileisiin. Pilko sipulit ja paprika ja laita mukaan vuokaan. Kaada purkki kookosmaitoa vuokaan ja ripottele päälle emmental-juusto.

Valmista uunissa 175 asteessa 45-60min. Tarvittaessa peitä foliolla jos juusto alkaa tummua.
Helppoa, eikö?

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 15 2008

Mausteinen marinadi kanalle

Published by under Dipit ja marinadit

Tämä marinadi toimii silloin kun on kiire valmistaa ruokaa, mutta lihat eivät ole ehtineet marinoitua. Tätä voi toki marinointiinkin käyttää, mutta kannattaa vähentää ainesosia tai laittaa enemmän öljyä, jottei tule liian mausteista :)

Idea tämän marinadin tekemiseen lähti pallogrillauksen SM kisoista, jossa lihoja ei saanut marinoida etukäteen. Muutama kokeilu jouduttiin tekemään ennen kuin oikean vahvuinen seos löytyi…

kanalle:
-1/2dl oliivi-öljyä
-2/3tl suolaa
-3tl texas peteä
-ripaus valkopippuria
-1tl sitruunatiivistettä

Sekoita kaikki ainesosat keskenään, tee viillot kanaan(esim koipireiteen) ja levitä marinadit päälle.

Vaikka tässä onkin käytetty chilipohjaista kastiketta niin tulisuus on vain luokkaa 1/10, koska paistettaessa maku laimenee.

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 15 2008

Mausteinen marinadi possulle

Published by under Dipit ja marinadit

Tämä marinadi toimii silloin kun on kiire valmistaa ruokaa, mutta lihat eivät ole ehtineet marinoitua. Tätä voi toki marinointiinkin käyttää, mutta kannattaa vähentää ainesosia tai laittaa enemmän öljyä, jottei tule liian mausteista :)

Idea tämän marinadin tekemiseen lähti pallogrillauksen SM kisoista, jossa lihoja ei saanut marinoida etukäteen. Muutama kokeilu jouduttiin tekemään ennen kuin oikean vahvuinen seos löytyi…

possulle:
-1/2dl oliivi-öljyä
-1/2tl suolaa
-1tl soijakastiketta
-1tl mustapippuria
-3tl habanero mango kastiketta
-3tl jalapeno harissa kastiketta

Sekoita kaikki keskenään, tee lihaan viiltoja(jos esim pihvifilee) ja levitä sudilla päälle. Ja eikun lihaa grilliin!

Vaikka tässä marinadissa käytetäänkin chilipohjaisia ainesosia, ei voida silti puhua tulisesta marinadista, koska paistaessa maku laimenee.

Tulisuus 1/10

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Syy 04 2008

Kanttarelli-herkkusieni -pizza

(ei se muoto vaan se maku…;-) )

Välillä veggieruokaa! :)

Pizzan tekemiseen kannattaa käyttää muutamia perustietoja:

- Käytä uunia mahdollisimman kuumana! Pizzapaikoissa uunien lämpö on paljon korkeampi mitä saat kotona, mutta ei se mitään: maksimilämpö kehiin.

- Hanki jostain kivipohja uuniisi, saat pohjasta rapean ja kokonaisuudesta tulee merkittävästi parempi. Huhujen mukaan Pizza Pronto on ihan hyvä hankinta. Perusuunissakin homma hoituu kuitenkin kohtuullisesti.

- Panosta tomaattikastikkeeseen

- Yksinkertainen on kaunista, älä käytä liikaa eri täytteitä tai mausta tulee sekasotku

Pizzapohjaa kannattaa kokeilla muutamat kerrat, jokaisella on oma ideansa toteutuksesta. Yksi ehdotus:

- Ota n. 2dl vettä, lämpimämpää kuin käsi (n. +42^C)

- Kaada sekaan hiiva, kuivahiivakin käy (molempia ohjeidensa suhteessa)

- Lisää mukaan jauhoja, vaikkapa vehnäjauhot tai durum-jauhot pelaavat. Lisää niin kauan että kokonaisuudesta tulee kiinteää taikinaa ja siten jähmeää.

- Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa

- Vaivaa taikinaa tarpeeksi, kone on hyvä siitä että se jaksaa hoitaa hommaa ja taikinasta tulee kuohkeaa :) Anna taikinan nousta n. tunti

Sitten tehdään tomaattikastike, esimerkkinä pesto-chipotle-habanero -yhdistelmä.

- Ota Nomu Stir instant pestoa 2 rkl ja lisää siihen 4 rkl kuumaa vettä. Sekoita ja anna olla 5 min. Lisää 2 rkl oliiviöljyä. Sekoita sitten mukaan vielä El Yucateco Chipotlea ja Pepper-King Habanero -ketsuppia haluamasi tulisuuden ja savuisuuden suhteessa. Ketsupin sijaan voi laittaa myös esim. tomaattipyreetä.

Sitten itse pizza:

- Levitä pizzapohja jauhojen päälle leivinpaperille ja levitä hieman oliiviöljyä pohjan päälle

- Lisää tomaattikastike

- Seuraavaksi levitä juusto, tyyppi makusi mukaan. Kanttarellit eivät kaipaa viereensä kovin voimakkaita makuja tai sen hienostunut maku peittyy. Lisää ropsaus suolaa.

- Asettele täytteet vasta juuston päälle, tällöin niiden maku tulee paremmin esille. Juuston halutaan kuitenkin olevan maussa taustalla, järjestyksellä on oikeasti väliä :) Tässä tapauksessa laitoin pizzan päälle kanttarelleja pilkottuina, herkkusieniä, isoja valkosipulinpalasia ja kananmunan. Parasta tietysti jos haet kanttarellit metsästä tai torilta!

Taiteile pizzasi tulikuuman kivilevyn päälle jos sellainen löytyy, leivinpaperin saa “käännettyä” pizzan alta suht näppärästi, mutta taiteilua tuo hieman on sillä paperia ei voi väliin jättää. Toisaalta taas sitten pizzan siirto ei-valmiina voi olla aika haastavaa (Pro-äijillä ja -naisilla on tietysti välineet tähänkin…). Pohjan esipaistaminen hieman ei ole myöskään huono idea!

Tulikuumassa uunissa pizza valmistuu nopeasti ja on melko kuuma hetken, sen jälkeen vain nauttimaan! :)

Extra-ketsuppia ei juuri tarvita, mutta jos sellaista haluaa käyttää niin suosittelemme Heinzin ketsuppia ei-tuliselta puolelta. Tulisista puolestaan Pepper-Kingin ketsupit toimivat!

Lähetä resepti sähköpostina osoitteeseen:

No responses yet

Next »