GRINGO BANDITO Taco Challenge 2017

Toista kertaa Suomessa järjestettävä Gringo Bandito Taco Challenge -kiertue etsii jälleen Suomen kovinta taco-syömäriä. Osakilpailuissa ympäri maata kisataan paikoista suureen loppukilpailuun, joka käydään Tampereella Chilifesteillä sunnuntaina 20.8. Finaalin voittaja matkustaa Yhdysvaltoihin kisaamaan Suomen edustajana kahdeksatta kertaa järjestettävään Gringo Bandito Chronic Tacos -tapahtumaan, jossa vastaan asettuu mm. maailman kovimmaksi kilpasyömäriksi tituleerattu Takeru Kobayashi. Onko sinusta haastajaksi?

Kalifornian auringossa pääset tietysti tapaamaan myös The Offspring -yhtyeen keulahahmon Dexter Hollandin, jonka luoma kastike Gringo Bandito on. Mukana tapahtumassa myös Chronic Tacos -tacoravintolat, joiden yksi omistajista on Jackass-tähti Weeman.

Maailmantähtiä, tuhansien dollareiden rahapalkinnot ja maailman kovin kilpasyöjä! Oletko sinä valmis tähän pyöritykseen?

Ensin sinun pitää silti selvittää tiesi Suomen loppukilpailuun ja voittaa se.

Taco Challenge -historia

Järjestetty seitsemän kertaa Yhdysvalloissa. Joka vuosi voittaja on ollut Takeru Kobayashi. Pääpalkinto voittajalle on 5000$. Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2016.

Gringo Bandito

Kastikkeen taustalta löytyy Gringo The Offspring -yhtyeen keulahahmo Dexter Holland, joka on itse kehitellyt sen alusta saakka. Kastike rantautui Suomeen 2013 ja jakelusta vastaa Poppamies Oy. Suomi on Gringo Banditon tärkein vientimaa.

Syöntikilpailut

Chilifesteillä syödään kilpaa tacojen lisäksi myös chilejä, mutta muuten Suomessa ei syöntikilpailuja ole juurikaan ollut. Erityisesti Yhdysvalloissa ja Japanissa kisat ovat kuitenkin suuria ja suosituimmat kilpailijat laajasti tunnettuja tähtiä. Osa heistä syö ammatikseen.

Info

KUINKA ILMOITTAUTUA?

Osallistumismaksu kilpailuun on 10€. Osallistumismaksu pitää sisällään pullollisen Gringoa. Ilmoittautumiset mieluiten etukäteen oheisella kaavakkeella. Saat maksutiedot sähköpostitse täytettyäsi ilmoittautumiskaavakkeen.

KILPAILUN KULKU

Tarkoituksena on syödä 15 tacoa mahdollisimman nopeasti. Maksimiaika on 10 minuuttia. Tacot ovat tosiasiassa vehnätortilla-lettuja, joiden täytteenä on jauhelihaa ja papuja, sekä mausteena Gringo Bandito -kastiketta. Mikäli useampi kilpailija saa syötyä koko määrän, mitataan paremmuus loppuajan perusteella. Osakilpailuissa kilpailijat jaetaan tarvittaessa useampaan erään arpomalla. Finaalissa 20.8. kaikki syövät samaan aikaan ja tuolloin kisassa pyritään syömään maksimimäärä tacoja kymmenessä minuutissa.

PALKINNOT

Osakilpailujen ja finaalin kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoin. Osakilpailujen voittajat lunastavat paikan elokuun finaalitapahtumaan. Finaalin voittajalle lennot Yhdysvaltoihin Gringo Bandito Chronic Tacos -tapahtumaan, sekä majoitus kohteessa kisatapahtuman ajaksi.

AIKATAULU

  • 28.4. Rovaniemi
  • 27.5. Rauma
  • 24.6. Kauhajoki, Nummirock
  • 14.7. Varkaus
  • 5.8. Heinola
  • FINAALI 20.8. Tampere, Chilifest

Säännöt

Kilpailija osallistuu kilpailuun omalla vastuullaan ja tietoisena sen riskeistä.

Alkukilpailuissa kilpailijan tehtävänä on syödä mahdollisimman nopeasti 15 tacoa. Maksimiaika syömiseen on kymmenen minuuttia. Ajan täyttyessä tulokseen lasketaan mukaan kaikki suuhun asti päätyneet tacot, jotka pitää myös nielaista. Mikäli useampi kisaaja saa syötyä kaikki 15 tacoa, on voittaja tämän nopeiten tehnyt. Aika mitataan hetkestä jolloin viimeiset tacot on nielaistu ja kisaaja näyttää tuomarille suun olevan tyhjä.

Tampereen finaalissa aikaa syömiseen on kymmenen minuuttia ja voittaja on eniten tuossa ajassa tacoja syönyt.

Kilpailija ei saa häiritä muita kilpailijoita millään tavalla.

Kilpailijan on syötävä tacot paketti/tarjotin kerrallaan ennen seuraavan aloittamista.

Tacot on syötävä kokonaan siten, että kilpailijan kilpailupisteelle ei jää sotkua. Ei pöydälle, ei maahan, ei syliin, yms. Kilpailun tuomari huomauttaa kisan aikana mikäli kilpailijan kilpailusuorituksessa on huomautettavaa. Mikäli kilpailijan suoritus on epäpuhdas, voi kilpailun jury vähentää tuloksesta rangaistuksena sopivaksi katsomansa määrän tacoja tai lisätä aikaan sakkosekuntteja. Erityisen törkeissä tapauksissa hylätä kilpailusuorituksen. Tuomariston päätöksistä ei ole mahdollista valittaa.

Kilpailun päättymisen jälkeen suoritetaan tarkastuslaskenta ja tarvittaessa tarjoilualustojen punnitus.

Kunkin karsintakilpailun paras saa suoran paikan 20.8.2016 Chilifesteillä käytävään finaaliin. Karsintojen voittajien lisäksi mukaan otetaan tulosten perusteella parhaita kisaajia. Karsintakisojen lisäksi kisajärjestäjä järjestää myös promotilaisuuksia joissa kisaajat voivat tavoitella finaalipaikkaa.

Mikäli osakilpailun voittaja on estynyt osallistumasta Tampereen finaaliin, siirtyy osallistumisoikeus automaattisesti toiseksi sijoittuneelle. Tämän ollessa estynyt kolmannelle, jne.

Finaalin voittaja voittaa matkan seuraavaan Gringo Bandito Chronic Tacos Challenge –kisaan Yhdysvaltoihin. Palkinto pitää sisällään lennot sekä majoituksen neljäksi yöksi. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai siirtää toiselle henkilölle. Matkan muista kustannuksista (kuljetukset, ruoka, juoma, jne.) kilpailija vastaa itse. Kisan järjestäjä avustaa kilpailijaa kaikissa käytännön järjestelyissä. Mikäli finaalin voittaja on jostain syystä estynyt osallistumasta em. kilpailuun Yhdysvalloissa, siirtyy osallistumisoikeus lentoineen ja majoituksineen kisassa toiseksi sijoittuneelle. Tämän ollessa estynyt kolmannelle, jne. Finaalin voittanut ei ole oikeutettu vaatimaan kompensaatiota tapahtuman järjestäjiltä käyttämättä jätetystä voitosta. Mikäli Yhdysvalloissa käytävä kilpailu peruuntuu tai ajankohta siirtyy, voittaja ja Suomen kilpailun järjestäjä neuvottelevat matkan uudesta ajankohdasta.

Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin koskien kisan sääntöjä ja tarkentaa niitä mikäli näin katsotaan tarpeelliseksi. Kuitenkin niin, että kilpailut ovat osakilpailukohtaisesti tasapuoliset kaikille osallistujille.

LISÄTIEDOT JA HAASTATTELUPYYNNÖT

Ossi Arvela
ossi(a)heitto.fi
0500 491 620