Bourbon-chili kermatoffee

Tästä helppo toffee kermatoffee resepti joka on maustettu Poppamiehen Bourbon Syrup Spice Saucella.

Kuumenna paistinpannu tai kattila. Lisää voi, anna sen sulaa pannulle ja sen jälkeen sokeri sekä kerma. Liesi kannattaa pitää 3/4 lämmöillä ja sekoittaa seosta kokoajan.

Lisää Poppamies Bourbon Syrup -maustekastike noin puolessa välissä kun seos on kiehunut jo hetken aikaa eli noin 8-10 minuutin kohdalla. Anna toffeen ”kiehua” vielä Bourbon Syrupin lisäämisen jälkeen noin 10 minuuttia, huomaat kun toffee alkaa saostua sekä väri muuttua vaalean ruskeaksi.


Toffeen koostumus määräytyy kuinka pitkään ainekset kiehuvat, eli kuinka sokeri karamellisoituu. Mitä enemmän seosta kiehautat, sen kovempaa toffeesta tulee.

Kaada valmis kuuma toffee tasaiselle alustalle joka on vuorattu leivinpaperilla ja anna sen jäähtyä. Toffeen koostumuksesta ja omasta mieltymyksestä riippuen sen voi leikata paloiksi tai muotoilla haluamallaan tavalla. Itse olen tehnyt esimerkiksi pötkön josta olen leikannut valmiita toffee paloja. Valmis toffee säilyy jääkaapissa helposti reilun viikon.

Ps. Tähän reseptiin saa myös kivaa särmää ja hyvää makua lisäämällä aivan loppuvaiheessa Poppamiehen Napalminalleja tai istuttamalla niitä toffeen sekaan kun seos on vielä kuumaa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ