Taustaa Poppamiehen chilikastikkeista

Poppamies chilikastike

face_chili

Valikoimastamme löydät kaikkea aivan miedoista maailman tulisimpiin asti!

Tervetuloa chilikastike-kategoriaamme. Poppamies ylpeänä esittelee eri chileistä ja eri tulisuuksilla tehdyt chilikastikkeet jotka sopivat niin pöytämausteeksi kuin ruoanlaittoon. Miedot kastikkeet ovat helppokäyttöisiä ja monipuolisia. Supertuliset kastikkeemme taas soveltuvat ehkä paremmin tippa kerrallaan ruoan maustamiseen valmistusvaiheessa, vaikka osa asiakkaistamme käyttää niitäkin pöytäkastikkeen tavoin ja kuulemamme mukaan jopa kaurapuurossa. Siinä toki on syytä olla toleranssi tulisuuteen kohdallaan! 🙂

Chilikastikkeista on vuosien varrella muodostunut suosittu ruokapöydän lisämauste ja sopivathan chilikastikkeet lähes kaikkeen, kunhan kastike on laadukas ja tietenkin maukas. Etikettien huumoria unohtamatta!

Chilikastike on chilikastike – vai onko?

Chilikastikkeita on maailmalla kymmeniä tuhansia erilaisia, monet niistä kuitenkin valitettavan samanlaisia. Päätimme heti alkumetreillä, että kehitämme sarjan tuotteita joissa voimme tuoda esille eri chilien makuja laadukkaasti sekä omasta mielestämme parhaat maustesekoitukset eri tarkoituksiin ja mieltymyksiin. Tämän lunastaaksemme lupaamme, että kastikkeemme maistuvat juuri siltä kuin etiketissä lukee eikä nimillä ratsasteta asiakkaan huijaamiseksi.

Hyvä esimerkki on scorpion-kastikkeemme, jossa scorpionia on yli puolet ainesosista, tai habanero-chilimurskamme, jossa habaneroa on 88%. Chilikastikkeita on yhteensä kymmenkunta ja makukirjonsa ansiosta voit tuoda vaikka Tex Mex -iltaasi runsaasti eri makuja vain vaihtamalla kastiketta!

Vuonna 2015 tehdyssä kyselyssä huikeat 97% tuotteitamme ostaneista ostaisi niitä uudelleen!

Pienellä hiilijalanjäljellä turvallisia tuotteita

Poppamiehelle tärkeitä arvoja ovat mm. tuotteiden valmistaminen mahdollisimman luonnollisin tavoin. Esimerkiksi chilisatomme kasvatetaan ilman lisävaloa tai lämmitystä ja valmistuksemme hiilijalanjälki on kompensoitu. Näin on ollut jo vuodesta 2010 ja olemme siitä ylpeitä.

Vaikka emme varsinaisesti tee luomutuotteita, niin esimerkiksi osa chileistämme kasvatetaan luomuna, tehtaamme on päästövapaa ja chilikastikkeisiimme ei lisätä säilöntäaineita. Kaikki kastikkeemme ovat myös gluteenittomia. On myös mainitsemisen arvoista, että lasipullomme valmistetaan kierrätetystä lasista.

Silloin tällöin meiltä kysytään miksi emme tee chilikastikkeitamme Suomessa? Valmistamme useita tuotteita myös Suomessa mutta chilikastikkeiden osalta se ei ole järkevästi mahdollista. Ajatellaan esimerkiksi chilien ja muiden raaka-aineiden kasvatusta. Suomessa se vaatisi kasvihuoneet, lämmityksen ja keinovalon. Siltikin satoa saadaan vain kerran vuodessa. Suomessa ei myöskään ole valmiina laitteistoa jolla tehtäisiin nimenomaan chilikastikkeita, kaikissa tuotantolinjoissa on omat ominaisuutensa ja ne ratkaisevat suurelta osin millainen lopputuotteesta tulee.

Nykyinen valmistajamme chilikastikkeille on nuorekas perheyritys Costa Ricassa ja he myös kasvattavat meille raaka-aineet chileistä omenoihin, sipuleihin ja jopa kukkakaaleihin asti. Tuotteet tehdään siis takuu-tuoreesta tavarasta. Käymme itse vuosittain tutustumassa tehtaan toimintaan ja raaka-aineisiin samalla kun viemme uusia reseptejämme kokeiltavaksi. Tehtaalla on runsaasti ympäristö- ja hyvinvointi-sertifiointeja, joten voitte huoletta ostaa tuotteita ja tietää tukevanne ekologisesti kestävää tuotantoa sekä reilua palkanmaksua työntekijöille.

Poppamiehet Marko ja Jarkko tehtaalla testaamassa uusia reseptejä. Samalla tehdään myös evaluointia ja laaduntarkkailua.

Poppamiehet Marko ja Jarkko tehtaalla testaamassa uusia reseptejä. Samalla tehdään myös evaluointia ja laaduntarkkailua.

Mausta terveellisesti

Chilikastikkeistamme suuressa osassa ei ole lisättyä sokeria jonka ansiosta ei myöskään paljoa kaloreita. Lisäksi chilinsyönti kiihdyttää aineenvaihduntaa ja chili sisältää runsaasti c-vitamiinia. Tyypilisesti kalorit chilikastikkeissamme ovat 20-70 kcal / 100g luokkaa. Voit siis huoletta maustaa ruokaasi ihan reilulla kädellä! 🙂

Turvallisia tuotteita

Poppamiehen chilikastikkeet valmistetaan erittäin puhtaista raaka-aineista, joista osa on luomuakin, mutta kaikki ovat Kosher-sertifioituja. Tämän voi ymmärtää enemmänkin raaka-aineiden puhtauden takeena. Emme myöskään lisää tuotteisiimme mitään mitä sinne ei kuulu.

Otamme tietysti tuoteturvallisuuden erittäin vakavasti ja kaikista tuotteistamme tehdäänkin laboratoriotestejä jatkuvasti sekä meillä, että tehtaallamme. Jos laboratorio suosittelee tuoteturvallisuuden nimissä jotain lisäainetta, suosimme ensisijaisesti myös luomussa hyväksyttyjä lisäaineita kuten sitruuna- tai etikkahappo. Me takaamme että asiakkaamme saavat käyttöönsä mahdollisiman laadukkaita ja puhtaita tuotteita, ainoana käyttövaarana on vain se että niihin muodostuu addiktio!

chilisarjis-net