Marinoitu punasipuli

Resepti - Dipit ja lisäkkeet

Marinoitu punasipuli on todellakin punaista :D

Marinoitu punasipuli on todellakin punaista 😀

Marinoitu punasipuli löytyy tätä nykyä hyvinkin monen ravintolan burgeriannoksen välistä. Ei ihmekään koska se tuo mukavaa makua ja pientä happamuutta juuston ja kastikkeiden kylkeen. Valmistus on erittäin helppoa mutta pientä kärsivällisyyttä vaaditaan koska sipulin kannattaa antaa viilentyä ja maustua omassa liemessään vähintään pari tuntia ennen käyttöä.

Teimme reseptiin myös pienen oman lisämme, pari ruokalusikallista Poppamies Habaneroviipaleita tuo helposti lisää makua ja hieman potkua. Voit tehdä reseptin niiden kanssa tai ilman, molemmat vaihtoehdot ovat erittäin maukkaita.

Ainesosat

Valmistus

Viipaloi punasipuli noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Laita vesi, etikka ja punasipuli kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen kannen alla noin 5 minuuttia. Ota liedeltä sivuun ja anna vielä tasaantua hetki, siivilöi ja laita punasipulit sopivankokoiseen rasiaan tai kulhoon. Lisää sokeri ja habaneroviipaleet, sekoita ja anna maustua viileässä tunti-pari tai yön yli.

Käyttö

Marinoitu punasipuli sopii hampurilaisiin, salaatteihin, tortilloihin tai vaikkapa aamupalaleivälle. Kokeile rohkeasti eri ruokien kaveriksi vaikka kesäisessä grillipöydässä.