Grillattu kala välimeren ja Jamaican hengessä

Kokonaisen kalan tai ison fileen grillaaminen koko porukalle kuuluu ehdottomasti kesän ruokailuun. Tarjoiluun sopii hyvin kesäinen salaatti tai uudet perunat. Tällä kertaa teemme grillatun salsan paahdetusta paprikasta ja avokadosta sitruunalla ja chilillä ryyditettynä. Poppamiehen Nacho Habaneroviipaleet sopivat hyvän liemensä ansiosta tuoreen chilin tavoin käytettäväksi salaateissa, salsoissa ja erilaisissa täytteissä.

Valitsimme tehtäväksi kahta eri makua, Garlic RUB-mausteella maustettu välimerellinen sekä uutukaisella Jamaican RUB-mausteella maustettu ”Jamaican white fish”.

Valmistus kummallakin tavalla on hyvin samanlainen, mutta tarjoilua varten voit erottaa reseptiä tuoreilla yrteillä sekä hedelmillä. Haaste valmistuksessa kokonaisella kalalla on saada nahka pysymään kalassa eikä jäämään kiinni grilliritilään.

Helpoin tapa on käyttää halsteria, joilloin nahka on helpompi pelastaa. Nahkaa ei tosiaan kannata heittää pois vaan grillata se rapeaksi, siinä on paljon makua.

Grillattu salsa kalalle

Paahda paprika keskikuumalla grillillä kunnes se on sopivasti pehmennyt. Voit halutessasi paahtaa myös kunnolla mustaksi ja poistaa kuoren. Viipaloi paprika, poista avokadosta kivi ja kuutioi hedelmäliha. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan. Tarjoillaan kalan kanssa.

Kala

Leikkaa kalaa viistosti viiltoja, kostuta tilkalla öljyä tai voisulaa ja taputtele RUB-maustetta sisä- ja ulkopinnalle. Parhaaseen tulokseen pääset jos annat maustua yön yli jääkaapissa. Tärkein tässä on suolan uuttuminen, maku on enimmäkseen pinnassa. Pientä kalaa ei tarvitse marinoida yön yli.

Kuumenna grilli keskikuumalle (150-200 astetta) suoralle- tai epäsuoralle tulelle. Valmistus epäsuoralla tulella on helpompi jos ei ole halsteria käytössä, tai jos haluat savustaa miedommalla lämmöllä. Halsterilla suoralla tulella saat kalaan rapean pinnan helposti.

Laita kala halsteriin tai epäsuoralle tulelle ja aloita grillaus. Suoralla tulella kääntele kalaa riittävän usein, ettei pinta pala mustaksi. Tavoitteena ruskea ja rapea pinta eli rohkeasti vaan lämpöä kohti.

Kala on kypsä kun lihasäikeet irtoavat toisistaan kevyesti painamalla.

Viimeistele Jamaican kala puristamalla limen tai appelsiinin mehua päälle.

Viimeistele välimeren kala oliiviöljyllä ja tuoreilla yrteillä kuten basilikalla ja korianterilla. Voit myös sekoittaa niitä salsan joukkoon.

Haaste kalan grillaamisessa on saada se ehjänä grillistä pois. Vahva suositus halsterille 🙂

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu Kokonainen Myskikurpitsa

Grillattu Kokonainen Myskikurpitsa kokonainen myskikurpitsa Poppamies SPG Rub tai Louisiana Cajun Rub -mausteseosta Poppamies Sriracha- tai Garlic Majonen Kokonainen myskikurpitsa ei välttämättä ole ensimmäinen mitä tulee mieleen laittaa grilliin. [...]

Smokehouse Reuben – leipien kunkku

Smokehouse Reuben - leipien kunkku täysjyväpaahtoleipää pastramia tai briskettiä Poppamies The Sauce White Barbeque -kastiketta hapankaalia jalapeno-tillikurkkua emmentaljuustoa Reuben on leipien kunkku! Autenttinen Reuben tehdään pastramista, mutta brisketistä tehty [...]

Korean BBQ Wings

Korean BBQ Wings Maustamattomia kanansiipiä Poppamies Sriracha Rub -mausteseosta öljyä Poppamies Amazing Korean BBQ Sauce -grillikastiketta Poppamies Sriracha Dip Burger Sauce -kastiketta Hot Wings, eli kanansiivet ovat täydellistä grilliruokaa! [...]

Poppamies Smokehouse Hot Dog

Poppamies Smokehouse Hot Dog Savustettu, mausteinen makkara Poppamies The Sauce White Barbeque -kastike hot dog sämpylä coleslaw Poppamies Habanero-ketsuppi korianteria pikkelöityä punasipulia Poppamiehen Smokehouse-hodari on täytetty kaikella hyvällä! Savustetun [...]