Poppamiehen Blackberry-suklaakakku

Joskus sitä vaan pitää hemmotella kakulla, joka on kuorrutettu Poppamiehen Blackberryllä. Poppamies tietty tarjoaa tätä Äitienpäivänä omalle äidille!

Tee kakkupohja.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nostellen jauhot. Paista 175 asteisessa uunissa 25-40 minuuttia, riippuen kakun koosta. Koita kypsyys tikulla. Kun taikina ei tartu tikkuun, on kakku kypsä.

Nosta kakku jäähtymään ritilän päälle. Kun se on jäähtynyt, leikkaa kakku kahteen kerrokseen ja täytä vadelma-mascarpone vaahdolla.

Laita vadelmat kattilaan tilkan vettä kanssa ja keittele, kunnes vadelmat ovat soseutuneet. Lisää hyvin sekoittaen multi hyytelösokeri sekaan ja keitä vielä 1,5 minuuttia. Nosta kattila kylmävesihauteeseen ja sekoittele, kunnes vadelmasose on jäähtynyt. Sose alkaa heti hieman hyytymään jäähtyessään.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, vatkaa sekaan mascarpone ja tomusokeri. Lisää vielä vadelmasose. Levitä vadelma-mascarponevaahto kakun väliin.

Tee Blackberry-suklaakuorrute. Murenna suklaa, laita kerma ja voi kattilaan ja kuumenna lähelle kiehumispistettä. Älä keitä. Lisää murusteltu suklaa ja hämmentele, kunnes suklaa onkokonaan sulanut kuumaan kermaan. Lisää Poppamies Blackberry-chilikastike ja sekoita kunnolla.

Levitä suklaakuorrute kakulle, koristele kakku.

LISÄÄ RESEPTEJÄ