Poppamiehen kana-mac’n’cheese

Tässä herkullinen ohje kana-juustomakaroonilaatikkoon, eli mac’n’cheeseen. Ohjetta voit hyvin muokata sen mukaan haluatko siihen enemmän potkua lisäämällä enemmän Vampyyrisuolaa, paistatko mielummin kanasuikaleet vai käytätkö valmista grillikanaa, kuten ohjeessa.

Perkaa kanasta lihat, revi lihat pienemmäksi.

Keitä pasta runsaassa suolavedessä 9 minuuttia, siivilöi vesi pois.

Tee valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää jauhot sekoittaen. Lisää maito muutama desi kerrallaan kunnolla vatkaten seokseen, jotta seos ei paakkuunnu. Keittele kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuutin ajan koko ajan pohjasta sekoittaen, jotta se ei pala pohjaan. Kun kastike on valmista, sekoita Poppamies Bacon & Cheese Dipmix ja puolet parmesaanista. Lisää suolaa tarvittaessa. Sekoita hyvin.

Lisää keitetty pasta ja kana kastikkeeseen, sekoita huolellisesti, mutta varoen muussamasta pastaa. Levitä uunivuokaan. Tasoita pinta, levitä pintaan korppu- tai pankojauhot ja loppu parmesaaniraaste.

Paista 180 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, eli kunnes laatikon pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa kana-mac’n’cheesen kylkeen vihersalaattia Paladin Granaattiomenavinegretten kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]