Poppamiehen smash burger peuranlihasta

Smash burger on nopeasti kasvava tapa tehdä burgerpihvi. Yksinkertaisesti jauhelihasta tehdään iso pallo joka painetaan paistoparilalla tai pannulla litteäksi ja paistetaan kypsäksi. Burgeri on parhaimmillaan yksinkertaisena ja tämä on juuri sitä, ei korkeaa tornia jota ei pysty syömään.

Tässä reseptissä on kaksi hyvintoimivaa kokoonpanoa ja koska peuranliha on vähärasvaista, lisäämme joukkoon tuorejuustoa tuomaan hieman mehevyyttä. Voit myös tuorejuuston sijaan laittaa öljyä tai voisulaa.

  1. Tee ensin pihvien maustaminen ja palloksi muovaaminen. Sekoita 2 rkl Burgers & Ribs RUB– tai BBQ Burger -mausteseosta per 500g peuran jauhelihaa ja sekoita mukaan 100g tuorejuustoa(tai 0,5 dl öljyä). Jaa liha yhtä suuriin osiin, n. 120g per pihvi. Pyöritä jauhelihasta kämmenten välissä pyöreät ”isot lihapullat” ja laita sivuun maustumaan
  2. Tee karamelisoitu sipuli leikkaamalla kuorittu sipuli n. 1 cm  paksuisiksi kiekoiksi ja paahda pannulla tilkassa öljyä, kunnes sipuli on pehmennyt ja saanut kauniin ruskean pinnan. Lisää Poppamies Bourbon Syrup -maustekastiketta 1-2rkl per sipuli ja kierittele pannulla kunnes siirappi on tahmautunut sipuleihin kiinni. Tämä vie muutaman minuutin. Nosta sipulit sivuun.
  3. Ennen pihvien paistoa kannattaa burger-sämpylät ottaa valmiiksi. Mikäli haluat paahtaa ne, tee se tässä vaiheessa tai yhtä-aikaa pihvien paiston kanssa, paistotilasta riippuen
  4. Paista pihvit. Kuumenna pannu tai parila ja laita siihen vähän öljyä. Aseta ”lihapulla” keskelle paistinpannua ja liiskaa se metallisella lastalla tai vaikka kattilanpohjalla n. 1,5 cm paksuksi. Paista toinen puoli ruskeaksi, käännä ja lado juustot paistetun pinnan päälle. Suosittelen laittamaan tässä vaiheessa pannun päälle vaikka kattilankannen niin juusto sulaa paremmin eikä rasva roisku.
  5. Lado burger, ensin pohjalle habanero-ketsuppi, karamelisoitu sipuli, ja sitten pihvi. Pihvin päälle majoneesi ja halutessaan Blackberry -chilikastike. Aseta kansi ja se on valmis!

LISÄÄ RESEPTEJÄ