Quesadilla karamelisoidusta possusta

Ajatus reseptiin lähti kinkun tähteistä vatsan jo sanoessa, että nyt ei enää yhtään perus-kinkkua 🙂 Kinkkua oli kuitenkin jääkaappi pullollaan joten jotain piti keksiä, sama resepti toimii kaikelle kypsennetylle porsaanlihalle (tai vaikka jauhelihalle) vaikkei se jouluna olisi uunissa ollutkaan.

Parit helpot lisäkkeet ja pannun kautta lautaselle

Käytännön valmistus on niin helppoa ettet siihen juuri ajatustyötä tarvitse. Pannun kokoisia tortillalettuja (kuka sitä pienempiä ostaisi?), juustoa, täytteitä ja mausteita. Täytepuolella tällä kertaa kinkun jämät jotka ruskistetaan Poppamies Smoky Apple BBQ-kastikkeen kera sekä juustoa,  punakaali-punasipuli -suikalesalaattia. Päälle ananassalsaa sekä korianteria ja annos on valmis. Suikalesalaatin tilalla voit käyttää myös jotain valmista suikalesalaattia tai pelkästään hienonnettua makeaa sipulia.

Kuumenna pannu ja tilkka öljyä, kaada sekaan kuutioitu porsaanliha sekä reilu loraus Smoky Apple BBQ-kastiketta. Pyörittele muutama minuutti kunnes liha on ruskistunut ja kastike tahmautunut lihan ympärille. Ota lihat sivuun.

Pista possuun ruskeaa pintaa Smoky Apple BBQ:n kera

Paista possuun ruskeaa pintaa Smoky Apple BBQ:n kera

Kuumalle pannulle(levy ”nelosella”) liraus öljyä ja aseta tortillalätty paistumaan, lisää heti juustoraastetta tortillalätyn päälle kauttaaltaan. Lisää toiselle puolelle tortillaa porsaanliha ja suikalesalaatti, jätä toinen puoli tyhjäksi vain juustolla ”vuorattuna”.

Juuston sulattua taita toinen puoli(missä pelkkä juusto) toisen puolen päälle ikäänkuin puolikuun muotoon ja paina lastalla hetken aikaa, että juustot sulautuvat yhteen ja sulkevat quesadillan.

Tarjoile ananassalsan ja korianterin kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw

Valkosipulinen rapuburgeri ja White Barbeque -coleslaw 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia Rapupihvit: 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 3 dl raastettua vaaleaa leipää 4 kananmunan keltuaista 2 rkl tai [...]

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa

Sriracha-rapukakut ja Sweet chili -mangosalsa 4:lle hengelle Valmistusaika tekeytymisineen noin 45 minuuttia 400 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun lihaa) 2 salottisipulia tai pientä sipulia 2 valkosipulinkynttä 4 dl raastettua vaaleaa leipää 5 [...]

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice

Louisiana Cajun -ravunpyrstöt & chorizo fried rice 2 hengelle tai alkuruokana 4:lle Valmistusaika noin 30–40 minuuttia 12 kpl kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä 100 g voita 2 rkl Poppamies Louisiana Cajun rubia Paistettu riisi: [...]

Rapuskagen

Rapuskagen alkuruokana 4–6:lle Valmistusaika noin 15 minuuttia 300 g kuorittuja katkarapuja (tai jokiravun pyrstöjä) 1 dl ranskankermaa 1 dl Poppamies Smoky aiolia Poppamies Aged jalapeno hot saucea Tarjoiluun: paahtoleipää, saaristolaislimppua, kaalin tai [...]