Quesadilla karamelisoidusta possusta

Ajatus reseptiin lähti kinkun tähteistä vatsan jo sanoessa, että nyt ei enää yhtään perus-kinkkua 🙂 Kinkkua oli kuitenkin jääkaappi pullollaan joten jotain piti keksiä, sama resepti toimii kaikelle kypsennetylle porsaanlihalle (tai vaikka jauhelihalle) vaikkei se jouluna olisi uunissa ollutkaan.

Parit helpot lisäkkeet ja pannun kautta lautaselle

Käytännön valmistus on niin helppoa ettet siihen juuri ajatustyötä tarvitse. Pannun kokoisia tortillalettuja (kuka sitä pienempiä ostaisi?), juustoa, täytteitä ja mausteita. Täytepuolella tällä kertaa kinkun jämät jotka ruskistetaan Poppamies Smoky Apple BBQ-kastikkeen kera sekä juustoa,  punakaali-punasipuli -suikalesalaattia. Päälle ananassalsaa sekä korianteria ja annos on valmis. Suikalesalaatin tilalla voit käyttää myös jotain valmista suikalesalaattia tai pelkästään hienonnettua makeaa sipulia.

Kuumenna pannu ja tilkka öljyä, kaada sekaan kuutioitu porsaanliha sekä reilu loraus Smoky Apple BBQ-kastiketta. Pyörittele muutama minuutti kunnes liha on ruskistunut ja kastike tahmautunut lihan ympärille. Ota lihat sivuun.

Pista possuun ruskeaa pintaa Smoky Apple BBQ:n kera

Paista possuun ruskeaa pintaa Smoky Apple BBQ:n kera

Kuumalle pannulle(levy ”nelosella”) liraus öljyä ja aseta tortillalätty paistumaan, lisää heti juustoraastetta tortillalätyn päälle kauttaaltaan. Lisää toiselle puolelle tortillaa porsaanliha ja suikalesalaatti, jätä toinen puoli tyhjäksi vain juustolla ”vuorattuna”.

Juuston sulattua taita toinen puoli(missä pelkkä juusto) toisen puolen päälle ikäänkuin puolikuun muotoon ja paina lastalla hetken aikaa, että juustot sulautuvat yhteen ja sulkevat quesadillan.

Tarjoile ananassalsan ja korianterin kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Poppamiehen mac & cheese

Poppamiehen mac & cheese 4 hengelle, Valmistusaika noin 40 minuuttia 400 g makaronia suolaa 50 g voita 50 g vehnäjauhoja 8 dl täysmaitoa 1 dl parmesaania raasteena 4 dl cheddaria tai muuta [...]

Poppamiehen Lohipastrami

Poppamiehen Lohipastrami Lohifileen keskiosaa suolaa sokeria Poppamies SPG RUB tai -Sriracha RUB ranskankermaa Poppamies Aged Jalapeno -chilikastiketta 2 limeä tilliä Lohipastramin valmistus on helppoa, kunhan on päivä tai pari [...]

Poppamiehen sliderit

Poppamiehen sliderit 4 slideria per laatu Pieniä sämpylöitä Katkarapu-slider n. 120 g sulatettuja ja valutettuja katkarapuja Poppamies The Sauce - Sweet Chili Poppamies smoky aioli -majoneesia 100 g fetajuustoa mummonkurkkuja tai tuoreita [...]