Grillikasvikset by Poppamies

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Vegaani ja kasvis

Grillin kautta ja kastikkeella valelu!

Kasvisten grillaaminen on kovimmin nousevia trendejä ja Poppamieheltä löytyy tietenkin arsenaalia joilla kasvikset otetaan helposti ja maukkaasti haltuun.

Oikeastaan tapoja on kaksi, joko kuivamaustaminen RUB-mausteella tai valelu grillauksen loppuvaiheessa. Poppamiehen sekä RUB-mausteet, että BBQ-kastikkeet sopivat kautta linjan kasvisten valeluun mutta otamme tässä esille kaksi suosikkiani jotka ovat Hot’n Sweet BBQ ja Korean BBQ.

Ainekset ja valmistus

Lämmitä grilli keskikuumaksi, n. 150 asteeseen suoralla tulelle. Leikkaa kasvikset n. 1 sentin paksuisiksi viipaleiksi tai paloiksi ja kostuta kevyesti öljyllä. Tämä käy helpoiten muovikulhossa pyörittelemällä tilkan öljyä kanssa.

Mausta kasvikset joko RUB-mausteella tai aloita grillaus sellaisenaan. Käännä siivut muutaman minuutin päästä kun ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Grillattuasi molemmat puolet, valele BBQ-kastikkeella ja halutessasi grillaa vielä hetki jolloin kastike karamelisoituu. Voit myös nostaa tarjolle miltei saman tien.

Maissille suosittelen RUB-maustetta sekä grillausta siten, että vähitellen käännät maissia sitä mukaan kun se saa sopivasti ruskeaa väriä.