Juicy Lucy Poppamiehen tapaan

Resepti - Burgerit Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Savustettuja ruokia

Juicy Lucy on juustohampurilainen joka tehdään kahdella eri juustolla siten, että toinen juustoista on jauhelihapihvin sisällä. Tarkoitus on kypsentää pihvi kuumaksi siten, että juustosisus kuumentuu ja sulaa. Tästä rakenteesta voi helposti päätellä, että Juicy Lucyn pihvi on monesti ns. rehvakasta kokoa 🙂

Juicy Lucy -hampurilainen on todella maukas ja mehevä!

Juicy Lucy -hampurilainen on todella maukas ja mehevä!

Juicy Lucyn alkuperä juontaa Minneapolisiin jossa kaksi hampurilaisravintolaa väittävät molemmat keksineensä tämän legendaarisen burgerin. Kumpi sitten onkaan Juicy Lucyn synnyin koti, Matt’s Bar vai 5-8 Club niin jokatapauksessa burgeri on lunastanut paikkansa hampurilaisravintoloihin ympäri maailmaa.

Tässä esitelty versio on tietenkin meidän oma, kantavana ideana juuri tapa tehdä hampurilaispihvi siten, että siinä on juustoa sisällä. Juustoina voit käyttää lähes mitä tahansa helposti sulavaa juustoa,meidän valintamme oli kipparijuusto sisälle ja cheddar päälle. Muita hyviä vaihtoehtoja erilaiset savujuustot (savuhilma, kuusamon savupaimenpoika yms).

Pihvin voit valmistaa kahdella tavalla, grillissä paistamalla tai savustamalla, ohjeistamme molemmat versiot. Meillä oli käytössä pieni sähkösavustin, pääasiassa kalalle tarkoitettu mutta toimii hyvin myös hampurilaispihvin kypsentämiseen savussa.

Ainesosat

Tarvitset reseptiin seuraavat ainekset.

pihvin Valmistus

Aloita hampurilaispihvin teolla, tarvitset pienen kulhon jossa sekoittaa mausteen jauhelihaan. Sekoita vaivaamalla lihaa kulhossa molemmin käsin kunnes mauste on sekoittunut, lihaa ei kuitenkaan tarvitse vaivata minuuttitolkulla. Pyöritä käsien välissä lihasta kaksi lihapullaa ja taputtele ne pihveiksi. Poiketen normaalista hampurilaispihvin teosta, paina keskelle hieman kuoppaa juustoa varten.

Poppamiehen simppelin videon hampurilaispihvin teosta ja hampurilaisen valmistuksesta löydät tämän linkin takaa.

Taivuttele juusto myös palloksi ja taputtele siitä pyöreä kiekko mutta pienempi halkaisijaltaan kuin pihvit. Asettele juustokiekko pihvien väliin ja painele pihvin reunat kiinni niin, että juusto menee kokonaan piiloon. Kannattaa käyttää tähän hetki, että pihvi saumautuvat kunnolla yhteen, näin juusto ei karkaa kuumentaessa.

Lämmitä savustin tai grilli ja anna pihvin lämmitä huoneen lämmössä sillä välin, mielellään puoli tuntia tai pidempään. Tämä auttaa pihvin mehevyyteen.

kypsennys Savustimessa

Heitä nyrkillinen savustuslastuja savustimeen ja savuntuoton alettua n. viiden minuutin päästä aseta pihvi pienessä foliovuoassa (tai foliosta tehdyssä kupissa) savustimeen ja anna kypsyä kunnes kypsä. Kypsyyden voit todeta tökkäämällä lämpömittarilla, jos sisälämpö juustossa on 60 astetta niin se on valmis. Ilman mittaria voit tökätä vaikka grillitikulla ja jos siihen jää hieman juoksevaa sulaa juustoa niin se on valmis. Laita viimeisen minuutin ajaksi cheddarjuustoa sulamaan pihvin päälle.

Juicy Lucy -hampurilainen on todella maukas ja mehevä!

Juicy Lucy -hampurilainen on todella maukas ja mehevä!

kypsennys Grillissä

Grillissä valmistamalla grillaa pihviä suoralla tulella keskilämmöllä (n. 150 astetta) noin pari minuuttia per puoli. Käännön jälkeen aseta grillatun puolen päälle cheddarjuusto sulamaan. Varmista kypsyys lämpömittarilla (60 astetta) tai tikulla (onko juusto sisällä juoksevaa). Ota pihvi pois suorasta lämmöstä ja paahda hampurilaissämpylä.

Juicy lucyn kasaaminen

Seuraavassa järjestyksessä pohjalta ylöspäin: