Savuista possua grillistä juureksien kera

Resepti - Grillistä ja nuotiolta

Savuinen mausteseos grilliin tai liedelleUTA_8701

Poppamiehen Slow Food RUB on savuisella suolalla maustettu seos joka toimii lihalle kuin lihalle grillissä, pannulla tai yleisesti ruoanlaitossa. Käyttö on helppoa, hierot vain maustetta grillattavalle lihalle reilusti. Oikea määrä esim n. 150 g pihville on 0,5 rkl tai jopa inaus enemmän. Seos on suhteellisen vähäsuolainen joten makua tulee reilusti kun seosta voi hieroa ilman pelkoa ylisuolaisuudesta, ainakaan vahingossa. Sekoitamme myös Slow Food RUBista dipin ruokien kastikkeeksi.

Parasta on grillata kaikki

Lisäkkeenä pihvin kanssa voi syödä miltei mitä tahansa mutta parastahan grillatessa on grillata kaikki. Siksi halkaisimmekin kaikki kädenulottuvilla olevat vihannekset ja paiskasimme ne keskilämpöiseen grilliin suoralle tulelle. Nähtävästi halloumijuustokin päätyi ritilän armoille pekonin kera. Grillattu lime muuten tuo todella hyvää makua, kokeile!

Emme tällä kertaa marinoi esim. porkkanoita tai kesäkurpitsaa millään tavoin, ainoastaan kevyt sutaisu öljyä ja kevyt rouhaisu suolaa. Yksi vaihtoehto olisi sekoittaa hunajaan Poppamies Habanerokastiketta ja valella sillä grillikasviksia. Erittäin maukasta! Mutta asiaan…

Ainesosat

  • porsaan ulkofile- tai kasslerpihvejä, n. 150 g kokoisia
  • 0,5 rkl Poppamies Slow Food RUB per pihvi
  • kermaviiliä tai ranskankermaa
  • porkkanaa halkaistuna
  • tomaattia halkaistuna
  • halloumijuustoa
  • ananasta
  • limeä
  • pekonia
  • kesäkurpitsaa pitkittäin leikattuina siivuina

Lihan tirinää ja kasvisten tuoksua

Sitä on luvassa kun grillin täyttää runsain erilaisin raaka-ainein. Jokainen kypsyy hieman eri tahtia joten on hyvä tuntea raaka-aineensa. Ensimmäisenä on kuitenkin esivalmisteltava pihvit. Poista lihasta ylimääräinen rasva tai kalvo ja leikkaa lihasta n. 2 sentin paksuisia pihvejä.  Käytäessäsi kassleria kannattaa antaa hieman nyrkkiä tai lihanuijaa pihville, kelmu päälle ja tukevaa alustaa vasten kopsautella. Älä kuitenkaan nuiji pihviä pilalle niin, että pihviin tulee läpimeneviä reikiä.

Lämmitä grilli suoralle tulelle keskilämpöön (n. 140-160 astetta). Grillin lämmetessä sekoita dippi, 2 tl Slow Food RUBia purkilliseen kermaviiliä. Dipin voi sekoittaa jo aiemminkin, vaikka edellisenä päivänä. Anna maustua jääkaapissa.

Taputtele mausteseos pihveille ja kääri pihvit tiiviiseen kelmuun. Anna pihvien esilämmitä huoneenlämmössä tai upota kelmuineen hieman yli kädenlämpöiseen veteen 5-10 minuutiksi. Tämä parantaa lopputuloksen mehevyyttä kun liha on sisältä jo esilämmin ennen grillausta.

Ensimmäisinä grilliin kannattaa laittaa ainekset jotka vaativat pidemmän kypsymisajan, yläpuolen listasta ensimmäisenä parilalle siis ananas ja porkkanat. Muutaman minuutin jälkeen perään pihvi sekä loput kasvikset, niistä kesäkurpitsa valmistuu nopeimmin. Välillä grillissä voi olla eri lämpöalueita tai joku raaka-aine vain kypsyy nopeammin kuin odotit, ei hätää kun nostat sen vaan ajoissa grillin ”ylähyllylle” tai valmiiksi lautaselle.

Tarjoile pihvi sellaisenaan kasvisten kera tai siivuta valmiiksi. Ota jääkaapista dippiä kastikkeeksi.

UTA_8674