Sweet Ginger Beer Ribs

Resepti - Grillistä ja nuotiolta Resepti - Savustettuja ruokia Resepti - Slow Food

Makeat inkivääri-olut -ribsit vievät kielen mennessään ja ne on helppo tehdä. Alla tehokas ja lyhyt ohje jolla onnistut mikäli ribsejä on aiemmin tullut tehtyä. Olemme kirjoittaneet myös artikkelin ribsien eri valmistusmetodeista mikäli jokin asia askarruttaa tai haluat kokeilla jotain uutta valmistustapaa. Tässä reseptissä savustamme ribsit mutta voit myös tehdä ilman savua epäsuoralla tulella samassa lämmössä.

Ainekset ja valmistus

  1. Poista ribseista takapuolen kalvo. Se onnistuu helpoiten vetämällä esim palalla talouspaperia jolla saa hyvän otteen kalvosta.
  2. Sekoita 6% suolaliemi (eli litraan vettä 60g suolaa) ja upota ribsit suolaveteen vähintään 6 tunniksi tai yön yli.
  3. Kuivaa ribsit keyesti ja levitä pintaan molemmin puolin ohuesti Poppamies American Classic Yellow -sinappia sekä reilusti Poppamies Texas Beef RUB -mausteseosta
  4. Savusta n. 110-120 asteen lämmössä ensin kaksi tuntia ja kääri sitten ilmatiiviisti folioon (lirauta mukaan folioon pieni määrä cola-juomaa, omenamehua tai kostuta Makusuihkeella) ja jatka kypsennystä n. 1,5 tuntia tai kunnes liha on vetäytynyt sen verran, että ribsien luut ovat tulleet n. 1 cm verran esiin.
  5. Ota pois foliosta, nosta lämpö 150 asteeseen ja valele Poppamies Ginger Beer BBQ -kastikkeella. Anna kastikkeen tahmautua ja karamelisoitua 15-30 min. Voit myös valella useaan kertaan jos haluat kypsentää vielä pidempään kovemmalla lämmöllä.

VIDEORESEPTI