Täytetty ja grillattu possurulla

Possu taitaa olla yleisin grilliruoka ja file varmasti niistä yleisin. Resepti-blogistamme jo löytyykin erilaisia reseptejä fileelle, mutta emme ole tainneet vielä täyttää sisäfilettä :D

Sama toimii ulkofileelläkin ja sinne mahtuu myös enemmän täytettä mutta sisäfilekin toimii todella hyvin. Reseptiä vois myös varioida esimerkiksi pekonin sijaan käyttämällä paistinarua, jolla voi sitoa komeuden kasaan niin, että se myös pysyy kiinni. Minä käärin sen vain pekoniin :)

Myöskin loppu-glaseerauksen voi tehdä oikeastaan millä tahansa Poppamiehen BBQ-kastikkeella, jos joku on omaan makuun jo suosikki niin käytä rohkeasti sitä.

Ensimmäisenä sytytä grilli niin, että siinä on suora- ja epäsuora tuli (n. 175 astetta). Leikkaa kesäkurpitsa pariksi viipaleeksi, halkaiset paprikat ja poista niiden siemenkodat. Paahda paprikoita ja grillaa kesäkurpitsa pehmeäksi. Ota kesäkurpitsa sivuun ja jatka paprikoiden paahtamista kunnes ne ovat aivan mustaksi asti paahdetut. Sulje paprikat tiiviiseen pussiin 10 minuutiksi. Kuori pehmeää ja irtoaa helposti, jäljelle pitäisi jäädä vain paahtunutta pehmeää paprikaa.

Poista fileestä kalvot ja leikkaa file levyksi. taputtele molemmin puolin Louisiana Cajun RUB-maustetta. Levitä lusikalla 100g tuorejuustoa koko fileen matkalle ja ripottele tuore timjami päälle. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa siivuiksi ja lado fileen keskelle.

Kääri file rullalle ja sido paistinarulla tai kierrä paketillinen pekonia ympäri. Grillaa epäsuoralla tulella 175 asteessa n. 45 minuuttia kunnes liha on sisältä kypsä ja päältä rapea. Grillauksen viimeisen 10 minuutin aikana valele rullaa BBQ-kastikkeella. Voit grillata myös suoralla tulella käännellen, mutta varo ettei sula juusto karkaa. Kypsennysaika on hieman lyhempi, n. 30 minuuttia.

Voit kypsentää rullan myös savustamalla, tällöin suosittelen lämmöksi 100-125 astetta ja 2-3 tuntia aikaa. Savustuspuuna suosittelen tammea, omenaa tai hikkoria.

kaikki mitä tarvitaan, ja rullalle!

kaikki mitä tarvitaan, ja rullalle!

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Paahdettu munakoiso

Paahdettu munakoiso munakoisoa (pääruokana ½ hlö) ruokaöljyä suolaa 1 rkl/puolikas munakoiso Poppamies RUB – One for All, ilman lisättyä suolaa Poppamiehen Classic BBQ -No sugar added -kastiketta 1 pkt Kikherneitä liemessä (380 [...]

Chipotle grilliperunat ja flank steak

Chipotle grilliperunat ja flank steak kiinteitä perunoita Poppamies Wing Sauce Chipotle Persiljaa Suolaa flank steak Poppamies SPG RUB -mausteseosta Poppamies Chipotle Wing sauce sopii perunoille täydellisesti ja valmistaminen on [...]

Broilerivartaat paprikakastikkeella

Broilerivartaat paprikakastikkeella NELJÄLLE: 8 broilerin reisipalaa ½ dl ruokaöljyä 1 limen mehu 2 tl Poppamies Garlic RUB-mausteseosta PAPRIKAKASTIKE 1 punainen paprika 1 keltasipuli 1 kokonainen valkosipuli 1 tl suolaa 2 rkl Poppamies [...]

Piripirilohi

Piripirilohi Lohta 200 g per ruokailija Poppamies The Sauce – Piri Piriä Suolaa Silmusalaatti Alfalfa Esilämmitä grilli 180 asteeseen. Leikkaa lohi annospaloihin. Ripottele paloille suolaa ja anna suolaantua jääkaapissa [...]