Kokonainen chilikala uunissa

resepti - joulu Resepti - Kotikeittiöstä

Kokonaisen kalan voi helposti valmistaa uunissa sellaisenaan. Tässä reseptissä annamme kalan maustua mausteliemessä ja kypsennämme uunissa paprikoiden kera!

AINESOSAT

Lisää kattilaan vesi, Pekonisuola ja Habanero-kastike. Tee kalan pintaan muutama viilto ja laita kala kattilaan maustumaan ainakin puoleksi tunniksi.

Aseta paprikat uunivuoalle, nosta kala päälle ja lorauta pintaan hieman öljyä. Kypsennä uunissa 250° n. 15-20 min.

Voit kypsentää kalan myös savustimessa. Kuumenna savustin ja laita kala savustimeen, paprikat voit laittaa kokonaisina kalan sisälle. Savusta täydellä teholla 10 minuuttia, laske sitten lämpöä ja anna olla vielä 10 minuuttia. Nosta kala folioon vetäytymään 10-15 minuutiksi.

Tarjoile kokonainen kala bluecheese-kermaviilikastikkeen kera, pintaan voit puristaa hieman sitruunamehua.