Sweet Liquorice Burger, Bacon & Cheese briossisämpylällä

Poppamiehen burgerin viimeistelee Sweet Liquorice BBQ Sauce!

BRIOSSISÄMPYLÄ

Sekoita n. 100 g vehnäjauhoista kuivahiivan kanssa, ja lisää lämmitetty maito. Kun taikina alkaa kuplia, lisää loput kuivista aineista ja vaivaa yleiskoneessa noin 10 minuuttia. Voit vaivata taikinan myös käsin, se on valmis silloin kun se on kiinteää ja irtoaa helposti käsistä. Lisää voi taikinaan pieninä palasina ja vaivaa 10 minuuttia lisää. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi noin tunnin ajan.

Pyörittele taikinasta sämpylät palloiksi, tee hieman pienempiä palloja kuin haluat sämpylöistä tulevan, taikina kohoaa vielä reilusti. Kohota sämpylöitä liinan alla tai kylmässä uunissa vielä noin tunnin verran.

Sivele sämpylät kananmunalla johon on lisätty hieman maitoa ja Poppamies Bacon & Cheese Dipmixiä. Voit ripotella myös hieman seesaminsiemeniä sämpylöiden pintaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, tai kunnes niiden pinta on kauniin kullanruskean värinen.

BURGER

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen käyttöä. Muotoile jauhelihasta haluttu määrä pihvejä, ja mausta Poppamies Burgers & Ribs RUBilla tai Poppamies Barbeque Burger Seasoningilla. Pihvejä ei tarvitse vaivata, pieni muotoilu riittää.

Lämmitä grilli suoralle tulelle noin 150 asteeseen. Aseta muutama pekoninsiivu folion päälle ja grillaa kypsäksi. Kääntele pekoneja välillä etteivät ne tartu folioon. Grillaa pihvejä suoralla tulella 1-2 minuuttia per puoli, riippuen pihvin koosta ja halutusta kyspyysasteesta. Kun käännät pihvit, lisää jokaisen päälle siivu tai kaksi juustoa.

Halkaise sämpylät, ja voitele ne leikkauspinnoilta.  Grillaa sämpylöitä kummaltakin puolelta suoralla tulella muutaman sekunnin ajan, niin että pinnat ovat hieman rapeat ja voi sulaa.

Sivele sämpylän sisäpinnoille Poppamies Sweet Liquorice BBQ Sauce. Lado sämpylän päälle salaatti, pihvi ja pekonisiivut. Voit lisätä myös muita täytteitä oman maun mukaan, mutta itse nautin yksinkertaisemmasta burgerista, jossa pihvi ja kastike ovat pääosassa hyvän juuston kera.

LISÄÄ RESEPTEJÄ