Oct 03 2014

Poppamiehen Ragu

ragu-web

Ragu on Italiasta lähtöisin oleva lihakastike jota tarjotaan usein pastan kera. Sydämenä sykkii monesti punaviini sekä chilisuklaa, teimmekin tästä herkusta Poppamiehen loitsuin viritetyn version enemmän lihapatana kuin kastikkeena. Ikäänkuin Italian versio chili con carnesta 🙂 Vaikka reseptissä onkin vino pino erilaisia ainesosia niin voit helposti muokata sitä sopivaksi omaan makuun. Voit nimittäin käyttää mukana niitä kasviksia tai juureksia jotka omaan makuun parhaiten sopivat, eli ei ole pakko käyttää välttämättä juuri näitä reseptissä mainittuja.

Muutama asia kuitenkin on joissa ei tule tinkiä ja ne ovat punaviini, suklaa sekä haudutusaika. Ragua ei voi tehdä pikaruokana, se vaan ei yksinkertaisesti toimi. Kuten moni pataruoka niin tämäkin maistuu vieläkin paremmalta seuraavina päivinä ja kannattaakin tehdä isompi setti kerralla. Voit käyttää myös mitä tahansa suosikki Poppamies-chilikastikettasi tai tuoreita chilejä.

Tämä resepti on rakennettu 12 litran kattilassa 20 hengen ruokailua varten. Voit pienentää reseptiä esim jakamalla ainesosat puoleen.

POPPAMIEHEN RAGU:

  • 3 sipulia lohkoina
  • 2 suippopaprikaa viipaleina
  • 250g varsiselleria paloina
  • 1000g tomaattimurskaa
  • 18 paahdettua valkosipulinkynttä ( tai 4rkl Poppamies Liquid Garlic)
  • 2 rkl mustapippuri
  • 1kg naudan lihaa kuutioina
  • 400g possun lihasuikaleita
  • 2 pakettia pekonia
  • 2rkl suolaa
  • 1rkl kaneli
  • 2rkl kuivattua korianteria ( tai vastaava määrä tuoretta)
  • 5 rkl provencal -yrttisekoitusta ( tai tuoreita yrttejä kuten salvia (varovasti), timjami, rosmariini, basilika (reilusti) yms)
  • 1 rkl kumina
  • 3 kpl Poppamies habanero-vadelmasuklaa
  • 4 rkl 100% kaakaojauhe ( tai puoli levyä taloussuklaata)
  • 4 rkl sokeria
  • 6 porkkanaa sentin paksuisina kiekkoina
  • 1kg linssejä
  • 2 limen kuori raastettuna ja mehu puristettuna
  • 2/3 pullo punaviiniä
  • 6 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl Poppamies Savunaga ( tästä tulee mieto, medium 3rkl, hot 6rkl ) 
  • 400g ruskeita linssejä ( valinnainenen )
  • 400g punaisia linssejä (valinnainen )
  • Puntti tuoretta korianteria
  1. Kuullota pilkotut kasvikset öljytilkassa ja lisää lihat. Paistele niitä hetki. Ruskistuksella ei ole näin pitkässä valmistusajassa merkitystä.
  2. Lisää puolet punaviinistä, balsamiviinietikka ja litra kuumaa vettä, anna kiehahtaa ja jätä kannen alle hautumaan. Lisää samalla kaikki kuivamausteet paitsi jätä puolet kaakaosta tai suklaasta sivuun. Lisää myös limen kuori ja limen mehu. 
  3. kahden tunnin haudutuksen jälkeen lisää loppu punaviini ja kaakao / suklaa. Hauduta puoli tuntia ja lisää linssit jos päätit käyttää niitä. Hauduta vielä puoli tuntia, tarvittaessa ilman kantta jotta neste haihtuu ja ruoka tiivistyy. Kun nesteen määrä on sopiva, tarkista suolaisuus, lisää jos tarvis. 
  4. Tarjoiluun voit laittaa tuoretta korianteria ja varsinkin tulisempaan versioon myös hieman viilentävää smetanaa.

No responses yet

Aug 05 2014

Savustettu liha”kroisantti” Poppamiehen tapaan

Published by under BBQ

Maukas liharuoka grilliin tai savustimeen! 🙂

UTA_8497

Ainekset:

– Poppamies Liquid Garlicia

– Poppamies pekonisuolaa

Poppamies Burgers’n’ribs -jauhetta

– Parsatankoja

– Porsaan sisäfile

– Pekonia

– Paprikaa

– Sipulia

– Ranskankermaa

– Perunoita

– Suolaa

– Pippuria

Valmistus:

Poista kotimaisesta porsaan sisäfileestä mahdollinen rasva ja kalvot.

Hiero Burgers’n’ribs -maustetta fileen ympäri reilusti ja tiputtele hieman Liquid Garlicia fileen päälle sekä  kiedo pekonit fileen ympärille. Mikäli omistat marinadiruiskun, voit painaa fileeseen esim. omenamehua antamaan kosteutta ja ripauksen makua.

Siirrä file matalalle lämmölle grilliin tai savustimeen, savustimessa valmistus 110 asteessa 1,5h savustusta ja puoli tuntia ilman. Uunissa n. 2 tuntia. Mittaa lämpömittarilla fileen sisälämmöksi 65 astetta ja se on valmis 🙂

Lisukeiksi on helppo grillata parsaa johon mausteeksi kelpaa rouhia suolaa ja pippuria. Paisto grillissä voisulassa kostutettuna keskilämmössä suoralla tulella yht n. 5 min käännellen minuutin välein.

Sipulit: valmista ”foliokupissa”, mukaan pari pientä nokaretta voita, suola, pippuri ja timjami. Valmista grillissä suoralla tulella kunnes hieman väriä ja puoliksi pehmenneet.

Paprika: paahdettuna grillissä matalalla lämmöllä sipulien vieressä

Dippi: purkki ranskankermaa (150g), 2rkl Poppamies Liquid Garlicia sekä n. 1tl Pekonisuolaa.

Perunat: n. 1/2kg pestyinä leikattuna sentin paksuisiksi siivuiksi, paistettu öljyssä ja mausteeksi 1-1,5rkl pekonisuolaa.

 

No responses yet

May 27 2014

Poppamiehen grillilautanen

Published by under BBQ,Liharuoat

grillilautanen-web

 

 

Poppamies näytti Särkänniemen Grill & Chill -tapahtumassa, miten pienellä pallogrillillläkin voi loihtia näyttävän annoksen. Kas tässä siihen ohjeet! Ainekset ovat ohjeessa siinä järjestyksessä kuin ne kannattaa grilliin laittaa eli aloita fileestä ja kasvisvartaista, tee sitten jalapenot ja lopuksi ravunpyrstöt. Kun edellisessä alkaa olla puolen kääntö käsillä, laita seuraava hiilille!

Tärkeää on huomioida grillin lämpötila eli lämmitä grillisi niin, että siinä on viileä, keskilämpöinen sekä kuuma kohta.

 

1. LIHAVARRAS PORSAAN SISÄFILEESTÄ:

  • Porsaan sisäfile
  • Punasipuli halkaistuna
  • Kesäkurpitsa isoina paloina
  • Paprika isoina paloina
  • Tomaatteja puolikkaina tai kokonaisina ( huom, tomaatit kypsyvät todella nopeasti joten kannattaa laittaa ne samaan vartaaseen esim. kesäkurpitsan kanssa)
  • Poppamies Burger & Ribs -maustetta
  • Poppamies Kansas City BBQ-kastikett

Poista kalvot fileestä ja leikkaa file 3 cm paksuiksi siivuiksi ja hiero pintaan Burger & Ribs -maustetta öljytilkan kera. Lihojen kannattaa antaa marinoitua jääkaapissa muutama tunti. Tunti ennen grillaamista on syytä ottaa huoneen lämpöön, näin lopputulos on mehevämpi.

Pujota lihat vartaaseen esimerkiksi kasvisten kanssa. Valitse sellaisia kasviksia, joilla on pitkä kypsymisaika, esimerkiksi paprika tai sipuli. Voit laittaa myös tarjolle Kansas City BBQ– tai Kentucky Bourbon BBQ -kastikkeen kera.

 

2. TÄYTETYT JALAPENOT

Halkaise jalapenot ja poista siemenet tai käytä valmiita Lago jalapenopuolikkaita. Täytä aurajuustolla tai cheddarilla ja aseta puolikkaat vastakkain, sittten vielä pekonit ympärille ja vartaaseen. Pekonin kanssa makuna yhteen sopiii todella hienosti Poppamies Savuomena-kastike joten sitäkin voi halutessaan sipaista pekonien pintaan.

Grillaa keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes pekonit ovat sopivan rapeita. Liika kuumuus sulattaa juuston liian juoksevaksi, jolloin se valuu pois.

 

3.) JÄTTIRAPUVARTAAT

Sulata ravunpyrstöt kylmässä vedessä (lämpimässä ne menevät sitkeiksi) ja niiden sulettua, pujota ravut varrastikkuun ja valele Poppamiehen Tropical Fruit BBQ-kastikkeella.

Parhain lopputulos tulee grillaamalla vartaita keskilämmöllä n. 30-60 sekuntia per puoli kunnes niissä on hieman grillipintaa ja kastike on tahmautunut.

Tarjoile dipin kanssa jossa:

Dipin voit tehdä reilusti ennakkoon vaikka edellisenä päivänä. Dippi sopii kaikelle grilliruoalle sekä salaatinkastikkeeksi.

 

No responses yet

May 18 2014

Tropical Fruits -kanaa grillistä

Published by under BBQ

Poppamiehen Tropical Fruits BBQ -kastike toimii *ERINOMAISESTI* kanaruokien kanssa, tässä on ultrahelppo resepti sen käyttöön.

UTA_6440-Edit

 

Ainekset:

  • Kanaa (marinoimattoman kanssa marinadiksi esim. sinappia, soijaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, öljyä ja curryä.)
  • Poppamies Tropical Fruits -kastiketta
  • Kesäkurpitsaa
  • Paprikaa
  • Salaattiaineksia
  • Ruokaöljyä

Suosittelemme hakemaan maustamatonta kanafilettä kaupasta. Perusmarinadiin voi laittaa esim: sinappia, soijaa, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, öljyä ja curryä. Pilko kana reilun kokoisiin palasiin ja laita pussiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi jääkaappiin.  Määrät eivät ole marinadeissa niin kovin tarkkoja ja hommaa voi fiilistellä omaan makuun. Poppamieheltä löytyy toki kanamarinadejakin, mutta Tropical Fruits ajaa tässä reseptissä lopullisen maustamisen.

Kun kana on marinoitunut, grillaa se normaaliin tapaasi grillissä. Kannattaa aloittaa ensin matalammassa lämmössä epäsuoralla tulella ja lopuksi hoitaa suoralla tulella varsinainen kanan pinnan saaminen hieman rapsakaksi niin saat kanastasi mehukasta.

Tropical Fruits -kastiketta kannattaa käyttää grillauksen loppuvaiheessa vartaisiin ja sitä voi huoletta kaataa vielä lautaselle kanan päälle. Maku on erinomaisen hedelmäinen ja kastike juttelee kanan kanssa maagisesti!

Grillaa ohessa esim. kesäkurpitsan viipaleita joita kannattaa kastaa öljyyn, paprikanpalasia ja tee kylkeen salaatti makusi mukaan. Kesäkurpitsa kestää kaikkein kauiten kypsyä, joten se kannattaa laittaa omassa vartaassaan ensimmäisenä grilliin, paprika puolestaan tulee nopeammin.

 

UTA_6409

 

No responses yet

May 14 2014

Tropical fruits BBQ raputäyte uuniperunalle

uuniperuna

 

Tehdään helppo uuniperunatäyte muokkaamalla samaa täytettä joka tehtiin toisessa reseptissä skagen -leivälle. Bataatille täyte toimii aivan sellaisenaankin mutta uuniperunalle kaivataan hieman vahvempaa makua. Siksi lisäämmekin täytteeseen pilkottua maustekurkkua ja raejuustoa. Helppoa kuin mikä!

 

RAPUTÄYTE UUNIPERUNALLE:

  • 2 rkl smetanaa
  • 2 rkl Tropical Fruits BBQ -kastiketta
  • 10 tippaa limemehutiivistettä
  • Ripaus suolaa
  • 150g katkarapuja
  • 100g raejuustoa ( valinnainen )
  • 100g maustekurkkua pieninä kuutioina ( valinnainen )
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Helpoiten pääset kun sekoitat muut ensin ja lisäät kiinteät ainesosat viimeisenä. 
  2. Laita täyte jääkaappiin maustumaan ja uuni lämpiämään 175 asteeseen tai grilli keskilämmölle epäsuoralla tulella.
  3. Pese perunat tai bataatit ja kiedo folioon ripauksen suolaa ja nokareen voita kera.
  4. Kypsennä uunissa tai grillissä kunnes haarukka uppoaa perunaan tai bataattiin pehmeästi. Tähän voi mennä reilu tuntikin.

No responses yet

May 14 2014

Poppamiehen Skagen

skagen
Poppamiehen Tropical Fruits BBQ -kastikkeesta on moneksi. Tässä tehdään monikäyttöinen täyte ja siitä kahviloiden vitriineistä tutuksi käynyt skagen. Täytettä voi käyttää myös vaikkapa pelkkänä dippinä tai vaikka uuniperunan täytteenä. Tropical Fruits BBQ -kastike on vain miedosti tulinen joten lopputulos on täynnä makua pienellä mausteisuudella lisättynä.
POPPAMIES SKAGEN:
Täyte:
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Helpoiten pääset kun sekoitat muut ensin ja lisäät ravut perään. 
Seuraavaksi kasataan itse leipä ( tässä voi käyttää omaa luovuuttaan oman näköisen lopputuloksen saamiseksi ):
  • paahdettu leipä ( omaan makuun myös saaristolaisleipä)
  • jääsalaattia
  • keitettyä kananmunaa siivutettuna
  • ruohosipulia
  • tomaattia viipaleina
  • punasipulia viipaleina
  1. Aseta salaatti leivälle
  2. Levitä tehty rapulevite salaatille
  3. Asettele kananmunaviipaleet, tomaattisiivut ja ruohosipuli leivälle
  4. Lisää halutessasi myös marinoimattomia ravunpyrstöjä

No responses yet

May 14 2014

Tropical Fruits BBQ -dippi- ja salaatinkastike

dippi

Tropical fruits BBQ -kastiketta käytettiin jo useammassa reseptissä täytteeksi ja nyt vuorossa on puhdas dippi joka on osittain tismalleen sama. Tässä muodossa kastike on kuitenkin erittäin monikäyttöinen, se käy äyriäisten lisäksi salaatinkastikkeeksi, dipiksi kanalle, kalalle ja jopa lihalle. Todellinen grillipöydän monikäyttölisäke siis!

 

TROPICAL FRUITS BBQ -DIPPI- JA SALAATINKASTIKE:

  1. Sekoita kaikki keskenään ja tarjoile vaikka bileissä jättiravunpyrstö -alkupaloja shottilaseista tai sekoita isompi määrä ja tarjoile grillipöydän lisäkkeenä

No responses yet

May 14 2014

Tropical Fruits BBQ -ravunpyrstösalaatti

valokuvauskurssi-2

Tropical fruits BBQ -kastike on hedelmäinen ja vain miedosti tulinen kastike. Nyt paistetaan ravunpyrstöt siinä ja käytetään ne raikkaan salaatin osana.

RAVUNPYRSTÖSALAATTI:

  • 1/2 Kurkku
  • rasia Miniluumutomaattia
  • 1 Paprika
  • 1 Punasipuli
  • puntti jääsalaattia
  • 1rkl öljyä ( kaikki käy mutta jos kaapissa on avokado- tai kurpitsaöljyä niin ne ovat paras vaihtoehto)
  • Suolaa ripaus
  • 1/2tl Mustapippuria
  • 1tl Limemehua
  • 1/3 punttia Korianteria 
  1. Pilko salaatti ainekset pieniksi n. 1cm kuutioiksi / viipaleiksi ja sekoita kulhossa.
  2. lisää ripaus suolaa sekä  justapippurirouhe ja lisää varovasti öljyä. Öljyn määrä oman tottumuksen mukaan mutta n. 1 rkl riittänee tähän määrään.
  3. Sekoita ainekset keskenään niin, että mausteet ja öljy tasaantuvat salaattiin

 

RAPUJEN PAISTO

  1. Sulata ravut kylmässä vedessä
  2. Lämmitä pannu hieman yli keskilämmön
  3. Kaada loraus Tropical fruits BBQ -kastiketta pannulle ja lisää heti perään ravunpyrstöt
  4. Paista sekoitellen kunnes kastike tahmautuu rapujen ympärille, käännä rapuja välillä.
  5. Tarjoile salaatin kera, voit lisätä halutessasi salaattiin myös Tropical Fruits BBQ:sta tehtyä salaatinkastiketta.

 

No responses yet

May 12 2014

Helppo halloumilisuke

Published by under Salaatit

Tropical Fruits-kastikkeella maustettu grillattu halloumi joka on koristeltu cashew-pahkinöillä toimii mainiosti hyvänä lisäkkeenä monen ruoan kyljessä ja salaattina kun lisäät sen kylkeen sopivasti salaattiaineksia kuten ananasta ja salaattia.kuva 1

No responses yet

May 12 2014

Hedelmäinen savulohihampurilainen

Published by under Liharuoat

kuva 3
Tällä reseptillä 4 hampurilaista, ainekset:
  • 1 dl Tropical Fruit BBQ
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 punasipulia
  • Salaattia
  • 4 sämpylää
  • Savulohta 400g (Myös uuni- tai grillattu lohi käy mainiosti) helpoksi tämän tekee se että esim. savulohen saat valmiina palvelutiskistä
1. Pilko 1,5 punasipulia hienoksi kuutioksi ja sekoita Creme Fraichen kanssa
2. Halkaise sämpylät ja paahda hieman pannulla tai grillissä
3. Sivele punasipuli-creme fraiche sämpylän pohjaan, reilusti Tropical fruitsia kanteen
4. Savulohta n.100g, salaatti ja muutama punasipuli rengas väliin. Kansi kiinni ja tämä on valmis
5. Kylkeen Pekonisuolalla maustetut ranskalaiset, lohkoperunat tai ristikkoperunat.

No responses yet

May 11 2014

Caribbean Salsa

Published by under Tex Mex

DSC_6723

 

Tämä salsa on erittäin helppo valmistaa ja on todella maukasta! Tähän reiluun satsiin (sitä tulee reilusti enemmän kuin kuvan kupissa) tarvitset:

  • 1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
  • 1 vihreä paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 sipulia
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • Öljyä paistamiseen
  • Poppamies Caribbean lime -kastiketta

Pilko vihannekset pieniksi ja lorauta hieman reilummin öljyä pannulle. Paista vihanneksia n. 15 minuuttia pannulla ja lorauta sekaan lopuksi suola, sokeri ja puoli pullollista Caribbean Lime -kastiketta.

Voit nauttia salsaa lämpimänä tai viileänä, toimii molemmin päin! Mikäli vihannesten pilkkominen jäi vähän pienemmälle, voit pyöräyttää pari kertaa tehosekoittimella salsaa jotta siitä tulee  tasaisempaa. Nam!

DSC_6698

No responses yet

Apr 11 2014

Sinihomejuustoinen makaronilatikko

Published by under Liharuoat

Petri Nygård -kastikkeet sopivat erinomaisesti moneen ruokaan! Miedompi on erittäin maukas sekä hedelmäinen ja tulisempi on…pirullisen tulinen!

Makaronilaatikko on tähän mainio esimerkki, perinteiseen ruokaan saa hieman mukavaa vivahdetta lisäämällä siihen lisähöysteeksi chiliä ja vaikkapa kasviksista parsakaalia.

 

pokkaa_makaronilaatikko

 

Ohje:

  • 400g parsakaalia (valinnainen)
  • 5dl makaronia
  • 400g naudan jauhelihaa
  • 8dl maitoa
  • 4 kananmunaa
  • grilli/jauhelihamaustetta
  • valkosipulijauhetta
  • paprikajauhetta
  • 1pss sinihomejuusto murennettu (150g)
  • Juustoa makaronilaatikon pinnalle
  • 4 rkl Petri Nygård Törkeen Hot -kastiketta
  • Petri Nygård EiNiinHot -kastiketta “pöytämausteeksi”

 

1) (valinnainen) Pilko 400g parsakaali pienemmiksi palasiksi ja höyrytä sitä kattilassa 20 minuutin ajan jotta se pehmenee ja kypsyy hieman.

2) Paista 400g jauhelihaa ja mausta totutulla tavallasi, esim. grillimaustetta, valkosipulijauhetta ja paprikajauhetta.

3) Keitä makaroni kypsäksi ohjeen mukaan, käytä keitinveden maustamiseen esim fondia.

4) Tee munamaito: 4 kananmunaa ja 8dl maitoa, sekoita siihen 4rkl Petri Nygård Törkeen Hot -kastiketta

5) Yhdistä kypsät makaronit, (parsakaali,) jauheliha, sinihomejuustorouhe ja munamaito uunivuokaan

Kypsennä uunissa 200C lämmössä 40 minuuttia, jonka jälkeen lisää vielä pinnalle juustoraastetta.

Kun juusto on hieman ruskistunut pinnalta, ruokasi on valmista!

Mausta makaronilaatikkoa vielä pinnalta erittäin hedelmäisellä Petri Nygård EiNiinHot -kastikkeella ja ketsupilla, niin makunautintosi on valmis!

 

No responses yet

Mar 20 2014

Herkulliset pekoniin käärityt jalapenot

Published by under Liharuoat,Pikaruoat

Nyt on todella helppo ja herkullinen resepti joka sopii yhtä hyvin grillikesään kuin sen odotteluunkin!

Poppamiehen verkkokaupasta löytyvät jalapenon puolikkaat sopivat erittäin mainiosti täyttämiseen ja ovat mukavan mietoja perusrouskutteluun.

UTA_5351

1) Ota jalapenot pussistaan ja huuhtele ne vedessä nopeasti.

2) Täytä jalapenot juustolla

3) Laita jalapenot vastakkain ja kääri pekoniin.

Uunissa 230 astetta n. 10 minuuttia ja olet valmis! Juustoksi sopii esim. sinihomejuusto tai gouda, mitä maukkaampaa sen parempaa 🙂

 

UTA_5299

No responses yet

Mar 19 2014

Chilisuklaakuppikakut

kuppikakut

Kuppikakut ovat muffinssien mersuja! Tässä ohje noin kymmenen kuppikakun valmistukseen. Voit käyttää mitä tahansa Poppamiehen suklaata tämän tekemiseen mutta huomasimme habanero-minttusuklaamme olevan ylitse muiden!

Kuppikakku taikina:

  •  120g voita
  •  2 dl sokeria
  •  1 dl punaista maitoa
  •  1 dl kaakaojauhetta
  •  2 kananmunaa
  •  3,5 dl vehnäjauhoja
  •  2 tl vaniljasokeria
  •  2 tl leivinjauhetta
  •  3 patukkaa poppamies minttu-maitosuklaata (n.115g)
  • (Halutessasi voit lisätä myös peppermint aromia muutaman tipan)
  1. Sulata voita hieman vaikka mikrossa.
  2. Sekoita voi, sokeri, kerma ja munat omassa kipossa.
  3. Sekoita myös kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, suola ja vehnäjauhot omaan kippoon.
  4. Siivilöi sekoitetut kuiva-aineet kohdan 2 .kanssa
  5. Rouhi/raasta Poppamies suklaa kunnon paloina taikinan joukkoon.
  6. Laita taikina muffinssivuokiin
  7. Paista n. 15-18 minuuttia 200 asteessa

Kuppikakku kuorrutus:

  1. Sulata suklaa mikrossa, ei täydellä teholla. Jäähdytä hieman.
  2. Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri keskenään
  3. Sekoita tuorejuusto sekaan
  4. Lisää suklaa massaan
  5. Laita massa hetkeksi kylmään lepäämään
  6. Pursota jäähdytettyjen kuppikakkujen päälle
  7. Koristele haluamallasi tavalla. Suklaa rouhetta, nonparelleja, tuoreita marjoja esimerkiksi.

No responses yet

Mar 19 2014

Chilimutakakku

mutakakku
Mutakakku eli mud cake on erittäin suklainen kakku jonka ajatus on tarjoilla se lämpimänä siten, että sisus on hieman löysä. Voit pakastaa mutakakkua paloina ja sulattaa / lämmittää tarjoiltavaksi kun vieraat yllättäen ilmestyvät kylään! Poppamiehen tapaan tähän reseptiin on lisätty ripaus paholaisen keittokirjasta ja niinpä osa ( tai kaikki… ) suklaasta on korvattu Poppamiehen tummalla vadelma-habanerosuklaalla!
Chilimutakakku – 8 annosta:
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään
  2. Lisää rouhittu suklaa
  3. Lisää sula margariini (pienellä teholla mikrossa sulaksi) ja kookosmaitokuivien aineiden joukkoon. Sekoita huolellisesti
  4. Kaada seos voideltuun vuokaan
  5. Kypsennä 150 asteessa 30 minuuttia
  6. Kakun tulee olla löysää kuumana
  7. Jäähdytä, leikkaa 8 osaan ja pakasta ne mitä ei tule syötyä.
  8. Lämmitä palanen mikrossa ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa tai pelkästään

No responses yet

Next »