Kanagyros tsatsikilla

Kanagyrosta tsatsikin kera pitaleipien päällä, taustalla Poppamies Sriracha RUB pussi

Gyros on Kreikkalainen klassikko, ajan kanssa vartaassa grillattu herkku joka useimmiten nautitaan pita-leivän välissä. Poppamiehen kesäkeittiössä valmistettiin kanagyros hitaasti grillissä kypsyttäen. Kylkeen tehdään helppo tsatsiki-kastike ja nautitaan!

Levitä Poppamies Sriracha RUB lautaselle ja kaada kreikkalaista jugurttia toiselle lautaselle. Hienonna kuorallinen tuoretta minttua ja sekoita jugurttiin.

Taputtele paistileikkeet Sriracha Rubissa molemmin puolin, ja sen jälkeen kasta ne molemmin puolin jugurttiin. Jos sinulla on aikaa, voit antaa paistileikkeiden maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Pinoa paistileikkeet torniksi. Kun paistileikkeitä on pinossa noin 10 cm, työnnä yksi puinen varrastikku leikkeistä läpi. Kasaa loput paistileikkeet vartaaseen pujottamalla varrastikun läpi. Lopuksi työnnä vielä 2-3 varratikkua vinosti leikkeistä läpi, jotta se pysyy grillissä pystyssä. Voit katkoa varrastikkujen päät jos torni ei muuten mahdu grilliin.

Tee grilliin hiillos kummallekin sivulle ja jätä keskelle epäsuoran tulen alue. Lämmitä grilli noin 170°-200° ja aseta kanatorni keskelle epäsuoralle tulelle. Jos lämpöalueet ja lämmönsäätö kaipaavat kertausta, katso Poppamiehen grillikoulu!

Grillaa kanatornia noin 1-1.5h, kunnes sisälämpötila saavuttaa 72°. Varrastornia kannattaa puolen tunnin välein kääntää niin että varras kypsyy tasaisesti joka puolelta.

Leikkaa lihaa pystypäin suoraan vartaasta ja tarjoile Tsatzikin kanssa ohutleivän välissä, rieskan päällä tai vaikka tacoissa!

Tsatsiki

Sekoita ainesosat kulhossa ja anna maustua jääkaapissa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ