Lohi-Karpalo-Ceviche rieskalla

Rieskataco lautasella. Vieressä pullollinen Poppamies Aged Jalapeno chilikastiketta ja pussillinen Poppamies Cheesy jalapeno sipsejä

Tässä perulainen klassikko ceviche saa suomalaisen muodon. Karpalomehun happo kypsyttää ja maustaa lohen kuten limen mehu alkuperäisessä reseptissä. Karpalo ja chili ovat hyviä kavereita. Tässä käytetään jalapenoa: Poppamiehen klassista jalapenosoosia, ja lisämakua ja crunchia antavat juustoiset jalapenosipsit. Savuchili sopii tähän myös hyvin, eli chipotlekastikkeillakin onnistut!

Poista lohesta nahka. Leikkaa liha sentin kuutioiksi. Mausta lohikuutiot tasaisesti suolalla ja jätä kulhoon maustumaan 15 minuutiksi.

Sekoita lohikuutioiden sekaan reilulla kädellä karpalomehua niin, että kala peittyy kauttaaltaan. Jätä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi, mieluummin kolmeksi tunniksi.

Siivilöi lohikuutiot. (Yli jääneen marinointiliemen voit terästää haluamallasi chilikastikkeella ja vodkalla ja tarjoilla eksoottisena snapsina.) Mausta kuutiot kulhossa pyöritellen tasaisesti Aged jalapeno -kastikkeella  oman maun mukaan.

Paahda Penttilän pikkurieskat rapeiksi. Voitele Roasted Garlic -majoneesilla, ja lusikoi päälle lohi-karpalo-cevicheä. Viimeistele pikkelöidyillä punasipulirenkailla, tuoreen jalapenon siivuilla ja Cheesy Jalapeno -sipseillä.

Vinkki: Myös savuchili sopii tähän makumaailmaan hyvin, ja voitkin käyttää maustamiseen vaikkapa Poppamiehen Chipotle tai Chipotle dip -kastiketta.

Tämän reseptin takana on Chef Santeri Vuosara, kiitos Santeri!

LISÄÄ RESEPTEJÄ