Penttilän rieskatacoja ja peuraragua

Peuraragua lautasella

Peuran jauhelihasta syntyy mahtavan makuinen ragu, eli pitkään haudutettu lihakastike. Rasvaisempaa possua hieman kaveriksi, aromaattisista kasviksista taustatukea, Poppamiehen valikoimasta sopivasti potkua, ja herkun viimeistelee kunnon pitkä haudutus. Annokset kootaan tacojen tyyliin Penttilän pikkurieskoille ja viimeistellään Jukolan juuston aidolla cheddarilla. Ai ettien että mikä hienostunut mättöherkku!

Kuullota hienonnettua sipulia, valkosipulia, selleriä ja chiliä öljytilkassa paistinpannulla viitisen minuuttia. Lisää Slow Food RUB-mauste ja jauhelihat ja paista vielä viitisen minuuttia, koko ajan huolellisesti puulastalla käännellen. (Jauhelihat voi paistaa myös erikseen toisella pannulla.)

Lisää nesteet pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja anna hautua juuri ja juuri kiehuen. Ragu on periaatteessa valmista jo tunnin päästä, mutta pitkä haudutus tekee tälle ruoalle hyvää! Kolme tuntia on jo hyvä aika, 6 tuntia vielä parempi, eikä kellon ympäri haudutuskaan ole yhtään liioiteltua.

Tarjoile ragu paahdettujen Penttilän rieskojen päältä, runsaalla määrällä raastettua Jukolan cheddaria, paahdettulla sipulilla ja tuoreilla chilin siivuilla sekä BBQ-majoneesilla viimeisteltynä.

Tämän reseptin takana on Chef Santeri Vuosara, kiitos Santeri!

LISÄÄ RESEPTEJÄ