Poppamiehen Joulusinapit

Kolme purkillista sinappia, taustalla Poppamies liquid smoke hickory, Smoky apple BBQ kastike, sekä Rocoto chilikastike -pullot

Moni valmistaa joulupöytään myös oman sinapin ja onhan se hauskaa tekemistä, mutta muutama sudenkuoppa siinäkin on. Tässä esittelemme neljä eri tapaa maustaa sinappi ja kuinka valmistaa se paakkuuntumatta. Voit käytännössä maustaa sinappeja oikeastaan kaikilla Poppamiehen maustekastikkeilla. Tässä omasta mielestämme parhaat!

Estä paakkuuntuminen – Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään

Ainakin omalla kohdalla yleisin ongelma on se, että sinappijauhe paakkuuntuu, vaikka sen sekoittaisi kylmäänkin kermaan. Siivilöinti on yksi tapa, mutta se on hieman työläs ja yleensä sottaava tapa.

Sokeri on paljon karkeampaa ja voit hyödyntää sitä sekoittamalla sinappijauhon sokerin sekaan jo ennen sekoittamista kerman kanssa, kts kuva. Laita levy keskilämmölle ja sekoita koko ajan tasaisesti, jotta sinappi ei pala pohjaan.

Alla tehty sinappipohja tekee makean mutta vahvan sinapin. Sinappijauheen määrää voit vähentää esim 1,5 desiin jos haluat miedomman makuisen sinapin.

Sinappijauho on monesti hieman paakkuista koska se on niiin hienojakoista

Sinappijauho on monesti hieman paakkuista koska se on niiin hienojakoista

karkeampi sokeri autaa tasaamaan paakut

Sinappijauhoa karkeampana sokeri auttaa tasaamaan paakut

Sekoita sinappijauhe ja sokeri keskenään esimerkiksi vispilällä, haarukalla tai vatkaimella. Sekoita riittävästi, jotta paakut hajoavat.

Kaada kerma kattilaan ja lämmitä levyllä keskilämmöllä. Kaada heti  sinappijauhe-sokeriseos perään ja sekoita vispilällä rauhallisesti koko prosessin ajan. Kun seos on kuumaa ja lähellä kiehumispistettä, kuplia alkaa syntyä. Ota silloin sinappi heti levyltä sivuun.

Mausta kuuma sinappi allaolevien ohjeiden mukaan.

Rocoto-sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin siiderietikan lisäksi 1-2 rkl Poppamies Rocoto -kastiketta. 1 rkl tekee medium-tulisen ja 2 rkl hieman tulisemman.

Savu-sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin siiderietikan lisäksi 1-2 tl Poppamies Liquid Smoke Hickory -kastiketta. 1 tl tekee hieman savuisen sinapin ja 2 tl enemmän savuisen.

Savuchili-sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin siiderietikan lisäksi 1-2 rkl Poppamies Chipotle -chilikastiketta. 1 rkl tekee miedon ja 2 rkl lähemmäs keskitulisen sinapin.

Irish coffee -sinappi:

Sekoita kuumaan sinappiin

Purkita sinappi ja anna jäähtyä. Kun sinappi on hieman jäähtynyt, siirrä se jääkaappiin.

Tekeytyminen

Sinappi on käytännössä valmista nautittavaksi heti kun se on jäähtynyt jääkaapissa, mutta aromit tulevat parin päivän aikana vielä paremmin esiin. Viikossa maku on jo täysin tekeytynyt, voit myös maustaa vahvemmin jos aiot syödä sinapin heti.

LISÄÄ RESEPTEJÄ