Poppamiehen musta cajun-lohi

Musta on uusi musta! Yllättävän vaikeaa keksiä mieleinen suomennos ”blackened salmon”-reseptille. Ideana siis, että makeuttamattomalla cajun-mausteella taputeltu lohifile grillataan / paahdetaan / paistetaan kuumalla lämmöllä lähes mustaksi. Tämä avaa oikeanlaisen maustesekoituksen makuja aivan huikeasti ja helppoudellaan sopii aivan kaikille.

Poppamiehen uutukainen Louisiana Chicken RUB nimittäin juurikin sopiva tähän tarkoitukseen ja kanan lisäksi mereneläville yleensä.

Lämmitä grilli (tai pannu, tai uuni) kuumaksi suoralle tulelle. Ihan pihvi- tai pizzalämmöissä ei mennä, mutta siellä 175 asteen tuntumissa. Taputtele mausteseosta lohifileelle sen verran kuin se helposti ottaa vastaan ja lirauta öljyä pannulle tai penslaa hieman grilliritilää ettei lohi liiaksi tartu. Varo, että rasva ala palamaan eli maltilla :)

Grillaa lohi kypsäksi ja anna mausteiden mustentua, älä kuitenkaan hiillokseksi grillaa. Siinä on hienoinen ero :D Kala on silloin kypsä kun varovasti painamalla lihan pintaa, irtoavat lihasyyt helposti toisistaan.

Siinäpä se, tarjoile sitruunaviipaleiden ja kesäisen salaatin kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ