Poppamiehen Hot Wings – maustaminen ja valmistusmenetelmät

Puisen alustan päällä howingsejö joiden päälle on ripoteltu seesaminsiemeniä, korianterin lehtiä, wingsien vieressä on limen siivuja, sekä pullollinen Poppamies Wing Sauce HOT siipikastiketta
buffalowings

Siiven pitää olla rapea pinnasta mutta mehukas sisältä

Kanasiivet ovat saavuttaneet lyhyessä ajassa valtavan suosion ja moni onkin lähestynyt allekirjoittanutta kysyen: “Mikä on paras valmistusmetodi grillissä?” tai “missä vaiheessa kastiketta pitäisi käyttää?”

Nämä ohjeet toimivat niin siiville kuin koipinuijillekin, palojen koosta riippuen voit hieman venyttää tai lyhentää valmistusaikaa. Ohjeistamme myös valmistuksen uunissa tai rasvakeittimessä (artikkelin lopussa). Voit tietenkin myös savustaa!

Markon suosikkimenetelmät

Siipien valmistukseen grillissä on olemassa parikin tapaa, kerron tässä omat suosikkini.

Riippumatta valmistusmenetelmästä (poislukien rasvakeitin) teen esivalmistelut aina samalla tavalla.

Esivalmistelu

  • Huuhtele siivet kylmässä vedessä
  • Kostuta siivet kevyesti öljyllä, majoneesilla (esim Mango-Habanero) tai voisulalla (juoksevat voivalmisteet toimivat hienosti). HUOM! Ei kannata läträtä liikaa vaan lusikallinen per 500g siipiä ja pyörittelee käsin.
  • Pintamausta RUB-mausteella, 2 rkl per 500 g siipiä tai oman maun mukaan.  Poppamiehellä on tähän tarkoitukseen 7 erilaista makua jotka toimivat hot wingsien kanssa

Valmistus grillissä tai savustimessa

1. Suora menetelmä. Grillaa suoralla tulella keskilämmössä eli n. 150 asteisessa grillissä säännöllisesti käännellen. Siivet ovat valmiita kun liha irtoaa hyvin luusta ja pinnassa on kullanruskea ja rapea kuori. Älä grillaa kuivaksi asti ;)

2. Epäsuora tuli (Ruoka sivussa lämmönlähteeseen nähden). Viritä grilliisi matala epäsuora tuli ( n. 125-150 astetta) ja kypsennä siipiä alkuun n. 45-60 minuuttia. Savun ystävät voivat laittaa savustusrasiaan tai folionyyttiin kourallisen savustuslastuja ja kun savun tuotto on alkanut niin siivet grilliin. Tunnin jälkeen siirrä siivet suoralle tulelle hetkeksi ja grillaa rapea pinta käännellen. Voit hieman kostuttaa voisulalla jos maustepinta näyttää kaipaavan kostutusta. Mikäli lämpösi on ollut lähempänä 150 astetta niin pinta saattaa ollakin jo sopivan rapsakka eikä viimeistelyä tarvita.

3. Savustimella valmistus. Viritä savustimesi n. 125 asteeseen ja kun savuntuotto on alkanut, aseta siivet savustimeen ja aloita savustus. Matalassa lämmössä siivet valmistuvat n. 90 minuutissa ja riippuen kuinka savuista haluat, kannattaa savuntuottoa rajoittaa.

Kana ottaa savunmakua todella helposti ja monelle yli tunnin savustus on jo liikaa. Tässäkin voit pelata savustuspuun kanssa, itse suosin tammea koska se on niin lempeä ja savua voi antaa pidempäänkin. Varsinkin omena tai hikkori ovat hyvän makunsa lisäksi todella vahvoja, joten tarkkana niiden kanssa :)

Mikäli haluat lisää rapeutta nahkaan, grillaa vielä suoralla tulella hetki nahkapuoli alaspäin kunnes pinta on omaan makuusi hyvä.

Valelu grillauksen tai savustuksen aikana

Silloin kun teen BBQ-henkeen siipiä, valelen niitä valmistuksen loppuvaiheessa tai juuri ennen tarjoilua BBQ-kastikkeella. Poppamiehen valikoimasta suosittelen erityisesti ,  Classic BBQ-, Amazing Korean-, Smoky Hickory BBQ-, Hot Bourbon BBQ– tai Roasted Garlic BBQ-kastikkeita.

Lopputulos on parhaimmillaan kun teet valelun vasta loppuvaiheessa, koska haluat siipiin ENSIN hyvän pinnan ja sitten vasta soossia päälle. Tällä tavalla valmistettu ei ole vetinen vaan silti rapsakka ja maukas, koska Maillard-reaktio ehtii tekeytyä.

Valmistus uunissa

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja kypsennä siipiä uunipellillä n. 20-30 minuutin ajan. Kääntele siivet ja kypsennä uunissa vielä 10 min etteivät siivet pääse kuivumaan ja hyvä pinta muodostuu kauttaaltaan. Jos kyseessä isokokoiset siivet niin tarkista kypsyys leikkaamalla yhdestä siivestä liha luuhun asti, lihan pitää olla kypsä ja irrota hyvin. Suosittelen uunissa grillivastuksia.

Valmistus airfryerissa

Asettele siivet airfryerin kulhoon. Kulhoon mahtuu airfryerisi koosta riippuen n. 10–20 kappaletta siipiä. Kypsennä pakastesiipiä 180 asteessa noin 14 minuuttia, pakastamattomia kypsiä siipiä 10 minuuttia ja raakoja siipiä noin 25 minuuttia. Voit hieman käännellä siipiä valmistuksen puolessa välissä.

Valmistus rasvakeittimessä

Paista 185 asteisessa rasvakeittimessä n. 8 minuuttia. Valele siivet reilulla määrällä siipikastiketta ennen tarjoilua. Kaada siipikastiketta myös dippikulhoon, johon siipiä voi halutessaan dippailla.

Tarjoilu ja dippailu

Tarjoilu. Perinteinen tapa on valella siivet kevyesti siipikastikkeella ennen tarjoilua kasvistikkujen kanssa. Kaada siipikastiketta myös dippikulhoon, johon siipiä voi halutessaan dippailla.

Ravintoloissa tulee mukana lähes aina porkkana ja selleri- tai kurkkutikkuja. On makuasia haluaako niitä, mutta siipien ahmimisen keskellä pieni virkistys on hyvä. Toisaalta niin on tuoppi oluttakin.

Dippailu syödessä. Klassinen siipien kanssa syötävä dippi on kermaviilipohjainen sinihomejuustodippi. Poppamiehellä on tähän valmis dippisekoitus, jota kehtaamme väittää markkinoiden parhaaksi :)

Sinihomejuustodipin lisäksi dippailuun sopii erilaiset siipikastikkeet, kuten Poppamiehen siipikastikkeet.  Myös Majoneesit sekä BBQ-kastikkeet ovat suosittuja dippejä hot wingsien kanssa.