Tuplavalkosipuli-majoneesimunakas

Jos pekoni on tunnustetusti ruokamaailman jeesusteippi, niin majoneesi on kyllä vähintään maalarinteippi! Tuo ihanan täyteläinen ja herkullinen makupommi sopii lähes joka paikkaan. Tiesitkö, että majoneesilla voit myös paistaa, kuten tässä ohjeessa? Majoneesi pääsee tässä reseptissä myös munakasmassaa maustamaan ja mehevöittämään. Voit valmistaa joko perinteisen omeletin, jonka täytät valkosipulimajoneesissa paistetuilla perunoilla. Helpompi vaihtoehto on paistella ensinperunat kypsiksi, ja sekoittaa sen jälkeen majoneesilla mehevöitetty munakasmassa perunoiden sekaan pannulle, ja paistaa kypsäksi. Tosi kova majoneesifani tekee tästä triplamajoneesimunakkaan, ja viimeistelee sen vielä Poppamiehen mainiolla majoneesilla.

Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi. Kuori ja siivuta sipuli. Lämmitä paistinpannu ja lisää siihen majoneesia sekä perunasiivut. Käytä Roasted Garlic majoneesia jos haluat pehmeän herkullista valkosipulin makua, tai Smoky Aioli majoneesia jos haluat hieman savuisen valkosipulin maun. Paistele perunasiivuja kohtalaisella lämmöllä. Sekoita säännöllisesti jotta ne kypsyvät tasaisesti. Mausta ripauksella suolaa.

Riko kananmunat pieneen kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita joukkoon majoneesi sekä ripaus suolaa. Vatkaa rakenne tasaiseksi.

Jos haluat valmistaa klassisen omeletin, ota kypsät perunat odottamaan lautaselle. Lisää pannuun hieman majoneesia sekä munakasmassa. Sekoita muutaman kerran ja anna munakkaan sitten hyytyä. Lisää paistetut perunat juuri ja juuri hyytyneen munakkaan päälle, sen toiselle puolikkaalle, ja taita munakas keskeltä kaksin kerroin, samalla liuttaen se pannulta lautaselle.

Helpompi versio valmistuu kun sekoitat munakasmassan pannulla kypsien perunoiden joukkoon, ja annat hyytyä hetken. Loppu kypsennys tapahtuu helposti uunissa grillivastuksen alla.

Tarjoile heti, vielä Poppamies Roasted Garlic tai Smoky Aioli -majoneesilla koristeltuna jos oikein himottaa…

LISÄÄ RESEPTEJÄ