Poppamies kryddar till såväl husmanskosten som BBQ-festen

En lite mer kryddig attityd passar perfekt också till finländsk mat. Det anser man på Poppamies som inför sommaren lanserar ett nytt BBQ-koncept för alla hemmakockar.

Företaget Poppamies är känt för sina chili- och grillsåser samt breda urval andra produkter med vilka man enkelt sätter smak både på vardag och fest.

– Vår filosofi går ut på att det ska vara lätt att få till olika smakvärldar oberoende om det handlar om grillning eller annan typ av matlagning. Vi vill också uppmuntra till att fördomsfritt testa olika kryddningar och smaksättningar. En ny kryddning kan ta gamla bekanta rätter till helt nya nivåer, säger Marko Suksi som svarar för Poppamies produktutveckling.

Nytt BBQ-koncept

Grillning är något som ligger både Poppamies och det finländska folket nära hjärtat.

– Medan vardagsmatlagning ofta handlar om att snabbt få något på bordet har grillning blivit ett sätt att samlas och tillbringa tid tillsammans. Grillen har också allt mer blivit en förlängning av köket som är i mångsidig användning. På Poppamies har vi därför satsat på att ta fram helheter där allting går att tillreda på grillen, säger Marko Suksi.

Inför årets grillsäsong har Poppamies tagit fram ett nytt koncept som går ut på att skapa känslan av BBQ-restaurang hemma hos kunderna.

– Rökiga smaker och mat som tillreds långsamt har varit trendigt redan ett tag och det börjar finnas en hel del BBQ-restauranger i Finland. Nu gör vi det möjligt för våra kunder att skapa sin egen autentiska BBQ-restaurang hemma på gården, stugan eller balkongen.

Från Poppamies Smokehouse-recept- samling ser du ut de rätter du själv vill ha på din BBQ-meny. Kött och tillbehör tillreds, t.ex. tillsammans med gästerna, innan var och en sätter ihop sin egen por- tion i populär street food-stil.

I receptsamlingen Veggie-grilleri hittas vegetarisk grillmat tillredd enligt samma kryddiga Poppamies-attityd.

Hög kvalitetsribba

Sedan Marko Suksi grundade Poppamies 2008 har företaget vuxit stadigt både då det gäller försäljning och utbud. För tillfället erbjuder man över 100 olika produkter som årligen säljs i över 2 miljoner exemplar, förutom i Finland även i Baltikum, Sverige och Centraleuropa.

Produktutvecklingen är ett ständigt pågående arbete och inkluderar allt från regelbundna grillträffar med personalen till produkttester i utvalda fokusgrupper.

– Våra nya produkter kan ibland vara resultatet av galna experiment som visat sig fungera. Ibland har vi helt enkelt frågat folk vad de skulle vilja se i vårt sortiment och sedan tagit fram en sådan produkt. Vi utvecklar alla våra produkter med kompromisslös attityd tills vi själva är 100-procentigt nöjda med dem, säger Suksi.

Och det hårda arbetet har lönat sig. Förutom alla försäljningsframgångar har Poppamies klarat sig bra i prestigefyllda Flavor Awards-tävlingen där man kammat hem priser för sin cherry&cola- grillsås, sriracha-chilisås samt smoky hickory-grillsås.

 • Spicy BBQ Pulled Pork Burger
  Klassikernas klassiker – Smokehous pulled pork burger
  Ingredienser:
  • 150 g pulled pork per hamburgare
  • äppelcoleslaw
  • picklad rödlök
 • Poppamies Spicy BBQ Sauce– grillsås

Värm pulled pork-köttet i stekpanna, ugn, air fryer eller på grill. Rosta hamburgerbröden lätt och lägg äppelcoleslaw-sallad på det understa brödet. Tillsätt varm pulled pork samt picklad rödlök. Spritsa rejält med Poppamies Spicy BBQ-grillsås på det översta brödet.