Poppamiehen vappubrunssi

Uskoisitteko jos sanoisimme, että on olemassa vielä pekoniakin, tuota ruokamaailman jeesusteippiä monipuolisempi ja monikäyttöisempi raaka-aine?! Ja se raaka-aine on vieläpä herkullisen täyteläisen makuinen! Aivan oikein! Kyseessä on kananmuna, joka on ehkäpä maailman monipuolisin ruoka-aine… Tänä vuonna Poppamiehen vappubrunssi onkin omistettu tuolla keittiöiden nöyrälle moniottelijalle. Meillä on tapana mennä aina herkullinen maku edellä. Tänä vappuna mennään siit myös muna edellä. Eikä kannata yhtään hihitellä siellä! Näitä herkkuja kun pääsette maistelemaan, niin kyllä siinä ilkikurinen hymy hyytyy kuin täydellinen uppomuna konsanaan, ja vaihtuu autuaaseen nautinnon ilmeeseen. Eikä hätää, kyllä se pekonikin sieltä löytyy…

Näistä brunssivinkeistä kannattaa napata omat suosikit kokeiluun,tai valmistaa vaikka koko menu! Jos vappukeli sattuu olemaan jotain muuta kuin se perinteinen, voit valmistaa näitä munaherkkuja myös piknikille mukaan otettavaksi.

Cheesy Habanero -munakokkeli

Munahommat aloitetaan sieltä löysemmästä päästä. Munakokkeli on yksinkertaisuudessaan mahtava aamupala ja rapean pekonin paras kaveri, varsinkin kun se on glaseerattu Poppamies Smoky Applella kuten tässä reseptissä! Herkullisen, kuohkean munakokkelin salaisuus on se, että ei pidä kiirettä, vaan malttaa antaa sen kypsyä hitaasti tarpeeksi matalassa lämmössä, ja muistaa koko ajan sekoittaa rauhallisesti. Munakokkeli on herkullinen ja valitettavasti hieman unohdettu klassinen lisuke myöskin savukalalle, kannattaa testata!

Sriracha Fried Rice

Poppamiehen Sriracha Hot Saucella ja rubilla maustat kätevästi melkeinpä mitä vaan. Sriracha fried rice valmistuu käden käänteessä, ja toimii lisukkeena melkeinpä mille tahansa, varsinkin jos ne on paistettu Sriracha rubin kera. Tarjoile paistetun riisin kera makkaraa, pekonia, lohta, perunoita, kasviksia… Piknikille lähtiessä ne kannattaa sekoittaa fried ricen sekaan.

Paholaisen Sriracha -munat

Sriracha maustaa herkullisiksi myös Paholaisen munat. Tämä retroklassikko on aiemmin varioitu Poppamiehen halloween-resepteihin. Tällä kertaa ollaan totisempia ja mennään Srirachan voimin, ja maustetaan sekä rubilla että kastikkeella.

Tuplavalkosipuli-majoneesimunakas

Toinen, tai siis kolmas, rakastamamme monipuolinen aines on tietenkin majoneesi. Tiestikö, että Poppamiehen majoneeseilla voit gratinoida, paistaa, maustaa taikinaa ja viimeistellä melkeinpä minkä vaan ruoan ja nostaa sen herkullisuudenseuraavalle tasolle?! Tuplavalkosipulimunakas on älyttömän herkullinen brunssiherkku, joka maistuu jäähtyneenäkin, vaikka piknikillä. Tosi kova majoneesifani tekee tästä triplamajoneesimunakkaan viimeistelemällä sen jollain Poppamiehen herkullisista majoneeseista!

Pekoni-savujuusto-frittata

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tarjoillaan frittata eli uunimunakas, joka valmistuu kätevästi yhdellä uuninkestävällä paistinpannulla. Poppamies Chipotle Hot Saucella maustettu ja klassisella BBQ-kastikkeella viimeistelty pekoni-savujuusto-frittata on brunssipöydän tai piknikin keskipiste. Kannattaa pitää varansa että jää vielä tilaa munkeille…

Herkullista vappua toivoo Poppamies!

LISÄÄ RESEPTEJÄ