Makeat rieskatacot punaviinikirsikoilla ja valkohomejuustolla

Perunarieskat taipuvat myös makeiksi herkuiksi. Punaviiniin keitelty kirsikkakompotti saa sopivan pienen makunystyröitä hyväilevän tulisuuden karhunvatukkaisesta Blackberry hot saucesta. Mouhijärven herkkujuustolan ihanan täyteläinen Väinö-valkohomejuusto gratinoi nämä makeat potturieskatacot. Ainahan se on kivaa kun pääsee kaasupolttimella tohottamaan!

Mittaa kirsikkakompotin ainekset kattilaan ja keitä viitisentoista minuuttia tai kunnes neste on tiivistynyt siirappimaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja mausta Blackberry -chilikastikkeella.

Paahda Penttilän pikkurieskat rapeiksi. Lusikoi niiden päälle valmistamaasi kirsikkakompottia. Leikkaa kirsikoiden päälle pari, kolme reilua siivua Väinö-valkohomejuustoa.

Paahda rieska tacot grillivastuksen alla tai töhötä kaasupolttimella juuston pinta kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Tarjoile heti!

Tämän reseptin takana on Chef Santeri Vuosara, kiitos Santeri!

LISÄÄ RESEPTEJÄ