Meksikolainen papumuhennos

Meksikolainen papumuhennos (frijoles refritos) on yksinkertaisimmillaan murskattuja ja paistettuja kypsiä papuja. Alkuperältään nimellä tarkoitetaan papujen uudelleen paistamista, mutta tästäkin on tietenkin tehty erilaisia versioita eri ruokia varten. Esittelemme tässä omamme ja voimmekin iloksemme todeta, että rock’n roll asuu tässä reseptissä vahvasti 🙂

Hienonna sipulit pieneen kattilaan ja kuullota tilkassa öljyä pari minuuttia. Valuta ja huuhtele pavut, lisää kattilaan ja anna niiden lämmitä. Hienonna tällä aikaa Nacho Habaneroviipaleet ja lisää ne joukkoon, lisää myös öljyä 1-2 rkl.

”Muussaa” pavut kattilassa käyttäen paistilastaa tai perunanuijaa. Lisää loput mausteet ja kääntele muhennosta hetki, minuutti riittää. Valmis!

Tarjoile sellaisenaan burriton tai tacojen täytteeksi. Voit myös sekoittaa vaikka pilaf-riisin  tai maustetun broilerin kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Sriracha -popparit

Sriracha -popparit 1 l popcorneja valmiina tai itse maissinjyvistä paahdettuina 50 g voita sulatettuna 2–3 rkl tai enemmän Poppamies Sriracha hot saucea 2–3 rkl tai enemmän Poppamies Sriracha rubia [...]

Savuiset siika-alkupalat

Savuiset siika-alkupalat noin 25 min, noin 24 pientä annospalaa saaristolaisleipää 10 cm pätkä kurkkua 2-3 tl Poppamies Aged jalapeno Hot Saucea rouhaisu suolaa hyppysellinen sokeria 100 g graavisiikaa 150 g smetanaa 1/4 [...]

Piparit Poppamiehen Blue Cheese -vaahdolla

Piparit Poppamiehen Blue Cheese -vaahdolla 10 min Pipareita 1 dl kuohukermaa 2 tl Poppamies Blue Cheese dippijauhetta Joulu se tulee Poppamiehellekin. Ajatus tähän reseptiin lähti Poppamiehen Blue Cheese dippijauheesta. [...]