Meksikolainen papumuhennos

Meksikolainen papumuhennos (frijoles refritos) on yksinkertaisimmillaan murskattuja ja paistettuja kypsiä papuja. Alkuperältään nimellä tarkoitetaan papujen uudelleen paistamista, mutta tästäkin on tietenkin tehty erilaisia versioita eri ruokia varten. Esittelemme tässä omamme ja voimmekin iloksemme todeta, että rock’n roll asuu tässä reseptissä vahvasti 🙂

Hienonna sipulit pieneen kattilaan ja kuullota tilkassa öljyä pari minuuttia. Valuta ja huuhtele pavut, lisää kattilaan ja anna niiden lämmitä. Hienonna tällä aikaa Nacho Habaneroviipaleet ja lisää ne joukkoon, lisää myös öljyä 1-2 rkl.

”Muussaa” pavut kattilassa käyttäen paistilastaa tai perunanuijaa. Lisää loput mausteet ja kääntele muhennosta hetki, minuutti riittää. Valmis!

Tarjoile sellaisenaan burriton tai tacojen täytteeksi. Voit myös sekoittaa vaikka pilaf-riisin  tai maustetun broilerin kanssa.

LISÄÄ RESEPTEJÄ

Grillattu sinihomejuustosalaatti

Grillattu sinihomejuustosalaatti 2 sydänsalaattia 2 rkl ruokaöljyä 100 g sinihomejuustoa 1 dl saksanpähkinää Poppamies Smoky Aioli Majoneesia Alfalfa Silmusalaattia Lämmitä grilli 220-250 asteeseen suoralle lämmölle. Laita pähkinät grillinkestävälle pannulle [...]

Smoky Aioli -silakat

Smoky Aioli -silakat 600 g silakkafilettä Marinointiliemi: 5 dl vettä 1,5 dl väkiviinaetikkaa 1 rkl suolaa Smoky Aioli -majoneesikastike: 1 dl Poppamies Smoky Aioli Majoneesia 0,5 dl Creme Fraichea Muutama rouhaisu mustapippuria [...]

Pähkinäinen pataleipä

Pähkinäinen pataleipä 2,5 dl kädenlämpöistä vettä 1 pss kuivahiivaa 1 dl Poppamies Blackberry-chilikastiketta 1 tl suolaa 2 dl saksanpähkinää karkeasti murskattuna 2 dl ruisjauhoja 5 dl vehnäjauhoja 50 g voita sulatettuna ja [...]

Chili-saaristolaisleipä

Chili-saaristolaisleipä 5 dl piimää 1,5 pss kuivahiivaa 1 dl Poppamies Blackberry-chilikastiketta 1/2 dl fariinisokeria 2,5 dl kaljamallasta 2,5 dl ruisjauhoja 5 dl vehnäjauhoja 1 rkl aniksen siemeniä 1 tl suolaa Vuoan voiteluun [...]