Paahdettu Pulled Pork

Tämä resepti alkaa kun olet tehnyt pulled porkin, eli nyhtöpossun valmiiksi ja repinyt lihan kulhoon. Täydellisen pulled pork-reseptin löydät täältä.

Yleisin tapa tarjota pulled pork on sekoitettuna se sellaisenaan bbq-kastikkeeseen ja hieman paistinpannulla pyöritettynä. Toinen tapa tarjoilla revittyä possua on paahtaa se. Kuulostaa hassulta, mutta tämä on todella maukas vaihtoehto jota kannattaa kokeilla. Tarkoitus on paahtaa aina sen verran kuin kerralla syö, kaikkea ei välttämättä siis kannata paahtaa kerralla.

Sekoita juuri repimääsi, vielä lämpimään lihaan bbq-kastiketta. Oman maun mukaan 5-10 % lihan painosta on hyvä määrä, sekoita kevyesti. Suosittelemme Poppamiehen Smoky Apple-, Hot Bourbon– tai Smoky Hickory-kastikkeita. Mikäli käytät jo jäähdytettyä lihaa jääkaapista, lämmitä sitä hieman jotta liha pehmenee. Mehevin esilämmitystapa on
laittaa liha pakastepussiin ja upottaa se kättä kuumempaan veteen pariksi minuutiksi.

Lämmitä uuni ylävastuksilla 225 asteeseen ja levitä liha noin kahden sentin kerrokseksi uunipellille tai vuokaan (vuoka on parempi vaihtoehto). Paahda keskitason yläpuolella 5-10 minuuttia tai kunnes pinta on rapeutunut, tummia kohtia näkyy selvästi ja bbq-kastikkeen sokeri on karamelisoitunut. Älä kuitenkaan polta pintaa karrelle.

Ota paahdettu liha pois uunista ja anna sen jäähtyä ja vetäytyä hetken aikaa peittämättä sitä. Pinta hieman kuivaa, mutta näin on tarkoituskin. Liha on näet sisältä vielä todella mehevää. Tarjoile salaatissa, burgerin välissä coleslawn kera, mitä ikinä mieleen tuleekin!