Pähkinäinen pataleipä
Poppamiehen pataleivässä mehukkaan sisuksen makeuttaa ja potkua makuun antaa Poppamies The Sauce Sweet Chili. Ja nämä mahtavat maut koet uskomattoman herkullisen rapeaa kuorta haukattuasi!
Liuota hiiva veteen, lisää sitten järjestyksessä aineet koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikinaa viitisen minuuttia. Taikina saa jäädä hieman löysäksi, mutta irtoavaksi. Nostata liinan alla noin tunnin ajan, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.
Laita uuni päälle 225 asteeseen ja aseta voideltu pata kansi päällä kylmään uuniin lämpenemään.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile käsin hellästi padan muotoon. Älä enää tässä kohtaa vaivaa taikinaa. Vedä halutessasi viillot leivän pintaan ohuella, terävällä veitsellä. Ota pata uunista ja laske leipä pataan.
Paista 30 minuuttia kansi päällä, ota kansi pois ja jatka vielä 15 minuuttia. Nosta valmis leipä pois padasta jäähtymään ritilän päälle. Nauti!