GARANTERAT LYCKAD SMASH BURGER

Smash Burger är en av de största grillhittarna i sommar! Burgerns popularitet grundar sig på smaken som uppstår av bryningen och den snabba tillredningen. Vi gör en Poppamies Chili & Cheese Smash Burger, som är lätt att göra och definitivt smakar gott!

Namnet Smash Burger kommer från biffen som steks genom att den plattas ut mot en het stekyta. Detta ger biffen en otrolig smak med en ordentligt brynt yta. Som köttfärs till Smash Burgern väljs en så fet nötfärs som möjligt, 20 % fetthalt är lämplig.

Forma köttfärsen i fyra st. hundragrams bollar. Köttfärsen behöver inte knådas, det räcker att forma den lite. Hetta upp grillen till ca 250–300 °C. Placera en plancha eller panna över en direkt eld, Poppamies tycker om att använda en gjutjärnsplancha.  Sätt på grillkupan och vänta tills planchan helt säkert är het.

Lägg en bollköttfärs på pannan och tryck ut den mot planchan till exempel med en bred metallstekspade. Om du inte har en lämplig stekspade går det utmärkt att tycka ut bollen med en liten stålkastrull. Håll biffen nedtryckt mot stekytan i cirka 10 sekunder för att få ordentligt med färg på ytan. Vänd biffen när den är brynt och strö på kryddblandningen Poppamies Burger & Ribs Rub eller Texas Beef Rub. Placera ännu två cheddarskivor på biffen och stäng grillocket.

Rosta brödhalvorna en stund på grillen tills de är krispiga. Bred Poppamies Habanero-tomatketchup på botten, lägg på några kryddgurkor och inlagd lök samt biffen. Tryck ut lite Poppamies BBQ-majonnäs på brödlocket och placera ovanpå hamburgaren.

Testa modigt också andra Poppamies rub-kryddor, majonnäs och andra produkter där du säkert hittar din egen favorit till Smash Burgern!