Takuuvarma Smash Burger!

Kaksi smash burgeria, taustalla purkillinen BBQ majoneesia ja Habanero ketsuppia, sekä Burgers & Ribs RUB pussi

Smash Burger on tämän kesän yksi kovimmista grillihiteistä! Sen suosio perustuu ruskistumisen tuomaan makuun ja nopeaan valmistukseen. Me teemme Poppamies Chili & Cheese Smash Burgerin, joka on helppo tehdä ja maistuu varmasti hyvältä!

Smash Burgerin nimi tulee pihvistä, joka kypsennetään litistämällä se kuumaa paistopintaa vasten. Näin saadaan pihviin mahtavan makuinen, kunnolla ruskistunut pinta. Jauhelihaksi Smash Burgeriin valitaan mahdollisimman rasvainen naudan jauheliha, 20% rasvaa on sopiva.

Muotoille jauhelihasta neljä sadan gramman palloa. Jauhelihaa ei tarvitse vaivata, riittää kun muotoilee sitä hieman. Lämmitä grilli kuumaksi, n. 250-300°. Aseta suoralle tulelle parila tai pannu, Poppamiehellä tykkäämme käyttää valurautaparilaa.  Laita grillin kupu kiinni ja odotellaan että parila on varmasti kuuma.

Laita pannulle yksi jauhelihapallo, ja liiskaa se parilaa vasten esimerkiksi leveällä metallilastalla. Jos sinulla ei ole sopivaa lastaa, liiskaaminen onnistuu mainiosti pienellä teräskattilalla. Pidä pihviä liiskattuna paistopintaa vasten noin 10 sekunttia, että se saa kunnolla väriä pintaan. Kun pihvi on ruskistunut, käännä se ja ripottele sen päälle Poppamies Burger & Ribs Rub tai Texas Beef Rub -mausteseosta. Aseta vielä kaksi cheddarsiivua pihvin päälle ja sulje grillin kansi.

Paahda sämpylän puolikkaita hetki grillissä rapeaksi. Levitä pohjalle Poppamies Habanero-tomaattiketsuppi, aseta siihen hieman maustekurkkuja ja pikkelöityä sipulia, sekä pihvi. Pursota sämpylän kanteen hieman Poppamies BBQ-majoneesia, ja aseta hampurilaisen päälle.

Voit rohkeasti kokeilla myös muita Poppamiehen rub-mausteita, majoneeseja ja muita tuotteita, joista löydät varmasti oman suosikkisi Smash Burgeriin!

LISÄÄ RESEPTEJÄ