Tacos al Pastor

Paahdetun valkosipulin ja savuisen chipotlen maustamassa marinadissa levännyt ja sitten pystyvartaassa paahdettu possu vuollaan ohuiksi lastuiksi ja kasataan maissitortillaan. Paahdetuista tomaateista ja Poppamiehen Aged Jalapeno -chilikastikkeesta pyöräytetty salsa roja kruunaa makujen ilotulituksen.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Nuiji possupihvit noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi ja leikkaa ne noin 5 cm x 5 cm kokoisiksi paloiksi. Sekoita ne huolellisesti marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa 8-48 tuntia.

Kuori ananas ja leikkaa sen molemmista päistä 3-5 cm paksuiset viipaleet, jotka asetetaan lihavartaan molempiin päihin tukemaan varrasta.

Lämmitä uuni 150-asteiseksi kiertoilma-asetuksella (165-asteiseksi, jos sinulla ei ole kiertoilmauunia). Työnnä kolme grillivarrasta ananasviipaleen läpi siten, että ananas pysyy tukevasti paikallaan ja voit kasata lihaviipaleet vartaisiin. Asettele kaikki possupihvit vartaaseen tiukasti. Leikkaa kaikki löysästi roikkuvat lihariekaleet vartaan reunoilta veitsellä ja asettele ne vartaan keskiosaan. Kun kaikki liha on vartaassa, laita jäljellä oleva ananasviipale viimeiseksi vartaaseen.

Kypsennä lihavarrasta pystyasennossa uunissa noin 1,5-2 tuntia. Kääntele sitä aina silloin tällöin. Noin 1,5 h kypsennyksen jälkeen, aseta varras vaakatasoon ja nosta uunin lämpötila 230-asteiseksi. Kypsennä varrasta grillivastusten alla välillä käännellen noin 15-20 min tai kunnes se on paahtunut kauniisti, jopa hieman
hiiltynyt.

Kun liha on kypsää, viipaloi se ohuiksi lastuiksi. Tarjoile liha maissitortilloihin käärittynä, ananasviipalella, sipulilla, juustolla, salsa rojalla, korianterilla sekä limellä höystettynä.

LISÄÄ RESEPTEJÄ