Poppamiehen Falafel-piffit

Resepti - Alkupalat ja salaatit Resepti - Grillistä ja nuotiolta

Parhaimmillaan falafel on herkullisen mausteista ja siitä nauttii niin kasvis- kuin lihansyöjäkin.

Parhaimmillaan falafel on herkullisen mausteista ja siitä nauttii niin kasvis- kuin lihansyöjäkin.

Myös raavaalle miehelle

Falafelista tulee helposti raavaalle miehelle mieleen mauton hippiruoka mutta kun aiheeseen hieman tutustuu niin paatunutkin lihanpurija voi nauttia tästä kasvis-herkusta. Voit kokeilla myös eri kasviksia mutta tällä kertaa käytämme bataattia sekä kikhernettä jotka sopivat keskenään mukavasti yhteen.

Kokeile rohkeasti eri makuja

Maustaminen on erittäin helppoa, valitse mieleisesi Poppamiehen RUB-mauste ja mausta sillä, vaihtoehtoja on neljä erilaista. Omia suosikkejani ovat Burger & Ribs RUB sekä Mexican RUB, valkosipulin ystävät löytävät ratkaisun Garlic RUB:sta. Voit myös lisätä vaikka Poppamiehen habaneroviipaleita silputtuna mukaan kun haluat hieman tulisempaa vaihtoehtoa.

Suurin haaste on saada taikinaan sitkoa niin ettei se hajoa paistaessa, jos et ole ehdottoman kasvissyöjä niin helpoimmalla pääset lisäämällä mukaan kananmunia. Kasvissyöjille suosittelen kananmunan sijaan vaikkapa maissitärkkelystä.

Ainekset ja valmistus

  • 2 prk ( n. 500g valuutettuna) kikherneitä
    Pihvit kannattaa paistaa kannen alla tai grillissä kansi kiinni jotta kypsyminen tapahtuu myös lämpimän ilman kautta pihvin päältä

    Pihvit kannattaa paistaa kannen alla tai grillissä kansi kiinni jotta kypsyminen tapahtuu myös lämpimän ilman kautta pihvin päältä

  • 1 iso bataatti ( n. 500-700g)
  • 3 kananmunaa ( tai voit käyttää sidontaaineeksi myös maissitärkkelystä n. 100g per kilo ”taikinaa”)
  • 4 rkl Poppamies Burger & Ribs RUBia
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • pellavan- tai seesaminsiemeniä ( valinnainen)

Kaikki sekaisin ja paista tai grillaa

Valuta kikherneet ja soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla painellen, lisää sekaan öljy, mausteet sekä kananmunat. Kuori ja raasta bataatti ja sekoita kikhernemassan kanssa.

Taputtele taikinasta tuumanpaksuisia pihvejä tai pyörittele palloiksi. Halutessasi ripottele päälle pellavan- tai seesaminsiemeniä.  Laita pannulle öljyä tai nokare voita ja paista pihvit kypsäksi grillissä tai paistinpannulla kannen alla keskilämmössä. Tämä vie noin 10-15 minuuttia, kannattaa kurkistaa välillä ettei pihvin pohja pala.